Солоні кавуни в банках на зиму – 5 кращих рецептів з покроковими фото

Як засолити кавуни в банках на зиму з аспірином?

Простий і цікавий спосіб заготовити кавуни на зиму – з додаванням аспірину. Така закуска порадує тривалим зберіганням і своїм яскравим смаком. Подавати частування можна до обіднього столу.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Кавун – 2 кг
  • Сіль – 60 гр.
  • Цукор – 80 гр.
  • Спеції – за смаком
  • Вода – 3 склянки
  • Аспірин – 2 таблетки.

Процес приготування:

Крок 1. Старанно промиваємо шкірку кавуна разом з содою. Можна використовувати щітку або губку. Далі продукт нарізаємо трикутниками.

Крок 2. На дно чистої і сухої банку кладемо спеції. Можна використовувати лаврове листя або парасольки кропу.

Крок 3. Починаємо викладати і кавунові шматочки. Відразу ж кип’ятимо воду.

Крок 4. Продукти в банку засипаємо сіллю і цукром. Кладемо сюди таблетки аспірину і вливаємо окріп.

Крок 5. Закриваємо банку з вмістом кришкою. Остуджуємо заготівлю і відправляємо на зберігання в прохолодне місце.