Як засолити кавуни в банках на зиму з аспірином?
Простий і цікавий спосіб заготовити кавуни на зиму – з додаванням аспірину. Така закуска порадує тривалим зберіганням і своїм яскравим смаком. Подавати частування можна до обіднього столу.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Кавун – 2 кг
- Сіль – 60 гр.
- Цукор – 80 гр.
- Спеції – за смаком
- Вода – 3 склянки
- Аспірин – 2 таблетки.
Процес приготування:
Крок 1. Старанно промиваємо шкірку кавуна разом з содою. Можна використовувати щітку або губку. Далі продукт нарізаємо трикутниками.
Крок 2. На дно чистої і сухої банку кладемо спеції. Можна використовувати лаврове листя або парасольки кропу.
Крок 3. Починаємо викладати і кавунові шматочки. Відразу ж кип’ятимо воду.
Крок 4. Продукти в банку засипаємо сіллю і цукром. Кладемо сюди таблетки аспірину і вливаємо окріп.
Крок 5. Закриваємо банку з вмістом кришкою. Остуджуємо заготівлю і відправляємо на зберігання в прохолодне місце.