Солоні огірки на зиму – 10 рецептів хрустких огірочків з покроковими фото

Як засолити огірки з аспірином в домашніх умовах?

Цікавий спосіб заготівлі солоних огірків на зиму – з додаванням аспірину. Оцініть яскравий домашній рецепт. Порадуйте себе смачним частуванням, яке нікого не зможе залишити байдужим.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 3 л.

Склад:

  • Огірок – 1,5 кг
  • Кріп – 1 пучок.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Перець червоний мелений – 2 ч. л.
  • Сіль – 120 гр.
  • Цукор – 60 гр.
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.
  • Аспірин – 2 шт.

Процес приготування:

1. Стерилізуємо банку і кладемо в неї порізаний кріп разом зі стеблами.

2. Старанно промиваємо огірки, зрізаємо з них кінчики. Підготовлений продукт щільно укладаємо в банку.

3. Заливаємо вміст крутим окропом і наполягаємо його близько 20 хвилин.

4. Акуратно виливаємо настоявшуюся рідина. Вона більше не знадобиться.

5. Далі кладемо в банку дрібно порізаний часник і сіль.

6. Слідом додаємо цукор і дві таблетки аспірину.

7. Додаємо трохи лимонної кислоти.

8. Знову заливаємо огірки зі спеціями крутим окропом.

9. Закатуємо заготівлю, перевертаємо її, остуджуємо і ставимо на подальше зберігання в прохолодне місце.