Як засолити огірки з аспірином в домашніх умовах?
Цікавий спосіб заготівлі солоних огірків на зиму – з додаванням аспірину. Оцініть яскравий домашній рецепт. Порадуйте себе смачним частуванням, яке нікого не зможе залишити байдужим.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 3 л.
Склад:
- Огірок – 1,5 кг
- Кріп – 1 пучок.
- Часник – 2 зубчики.
- Перець червоний мелений – 2 ч. л.
- Сіль – 120 гр.
- Цукор – 60 гр.
- Кислота лимонна – 1 щіпка.
- Аспірин – 2 шт.
Процес приготування:
1. Стерилізуємо банку і кладемо в неї порізаний кріп разом зі стеблами.
2. Старанно промиваємо огірки, зрізаємо з них кінчики. Підготовлений продукт щільно укладаємо в банку.
3. Заливаємо вміст крутим окропом і наполягаємо його близько 20 хвилин.
4. Акуратно виливаємо настоявшуюся рідина. Вона більше не знадобиться.
5. Далі кладемо в банку дрібно порізаний часник і сіль.
6. Слідом додаємо цукор і дві таблетки аспірину.
7. Додаємо трохи лимонної кислоти.
8. Знову заливаємо огірки зі спеціями крутим окропом.
9. Закатуємо заготівлю, перевертаємо її, остуджуємо і ставимо на подальше зберігання в прохолодне місце.