Хрусткі солоні огірки з горілкою на зиму
Щоб домашні солоні огірки вийшли максимально хрусткими – приготуйте їх з додаванням горілки. Яскравий рецепт підходить для довгого зберігання. Радуйте себе і ваших близьких смачним частуванням цілий рік.
Час готування: 2 дні
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Огірок – 2 кг
- Часник – 10 зубчиків.
- Горілка – 100 мл
- Лист хрону – 2 шт.
- Лиття смородини – 5 шт.
- Листя вишні – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Парасольку кропу – 4 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Вода – 1,3 л.
- Сіль – 100 гр.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- лавровий Лист – 4 шт.
Процес приготування:
1. Перебираємо від сміття зелень і промиваємо її під водою.
2. Стерилізуємо банку і кладемо в неї частину зелені, кільця ріпчастої цибулі, зубчики часнику і шматочки перцю чилі.
3. Далі викладаємо промиті огірки разом із залишками зелені. З овочів можна зрізати кінчики.
4. Заповнюємо банку інгредієнтами до горлечка.
5. У холодній воді розчиняємо сіль. Сюди ж додаємо лаврове листя і горошини чорного перцю.
6. Заливаємо підготовленою водою огірки і залишаємо їх на два дні в теплому місці.
7. Через деякий час зливаємо рідину, кип’ятимо її і вливаємо назад. Додаємо горілку і закриваємо заготівлю кришкою.
8. Можна ставити на зберігання!