Солоні огірки на зиму – 10 рецептів хрустких огірочків з покроковими фото

Хрусткі солоні огірки з горілкою на зиму

Щоб домашні солоні огірки вийшли максимально хрусткими – приготуйте їх з додаванням горілки. Яскравий рецепт підходить для довгого зберігання. Радуйте себе і ваших близьких смачним частуванням цілий рік.

Час готування: 2 дні

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 2 кг
  • Часник – 10 зубчиків.
  • Горілка – 100 мл
  • Лист хрону – 2 шт.
  • Лиття смородини – 5 шт.
  • Листя вишні – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Парасольку кропу – 4 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Вода – 1,3 л.
  • Сіль – 100 гр.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • лавровий Лист – 4 шт.

Процес приготування:

1. Перебираємо від сміття зелень і промиваємо її під водою.

2. Стерилізуємо банку і кладемо в неї частину зелені, кільця ріпчастої цибулі, зубчики часнику і шматочки перцю чилі.

3. Далі викладаємо промиті огірки разом із залишками зелені. З овочів можна зрізати кінчики.

4. Заповнюємо банку інгредієнтами до горлечка.

5. У холодній воді розчиняємо сіль. Сюди ж додаємо лаврове листя і горошини чорного перцю.

6. Заливаємо підготовленою водою огірки і залишаємо їх на два дні в теплому місці.

7. Через деякий час зливаємо рідину, кип’ятимо її і вливаємо назад. Додаємо горілку і закриваємо заготівлю кришкою.

8. Можна ставити на зберігання!