Солоні помідори холодним способом на зиму – це проста в приготуванні і надзвичайно смачна закуска, яка закохує в себе після першої проби. Головною особливістю процесу виступає заливка плодів вже остившім розсолом. Звичайно, процес бродіння відбувається дещо довше, однак, підсумковий результат безперечно варто витрачених зусиль і очікувань.
Солоні помідори холодним способом у банках на зиму
Солоні помідори холодним способом у банках на зиму – це простий спосіб заготовити садові плоди так, щоб за своїм смаком вони дуже нагадували бочкові, які готували ще наші бабусі в селах. Для рецепта знадобиться велика кількість свіжої зелені і прянощів.
Інгредієнти на
3 л.
- На одну 3-х літрову банку:
- Помідори
- Парасольки кропу 4 шт.
- Гілки кропу 4 шт.
- Базилік свіжий
- Листя вишні 6 шт. (або листя смородини)
- Естрагон 1 гілка
- Часник 5 зуб.
- Перець чорний горошок 14 шт.
- Перець запашний горошком 4 шт.
- Гірчиця порошок 2 ст. л.
- Для маринаду на 1.5 літра води:
- Сіль 3 ст. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
Процес приготування:
- Солоні помідори холодним способом на зиму готуються наступним чином: ретельно промиваємо під водою томати і всю необхідну зелень.
- Відміряємо півтора літра кип’яченої охолодженої води, висипаємо цукровий пісок і сіль, добре перемішуємо.
- На дно банки кладемо листя хрону, листя вишні або смородини, парасольки пахучого кропу і горошини перцю.
- Поверх спецій поміщаємо найбільші плоди, перекладаючи шари зубцями часнику.
- У момент, коли ємність заповнена наполовину, додаємо базилік естрагон і.
- Продовжуємо заповнення ємності до плічок, зверху поміщаємо залишилася зелень.
- Маринад ще раз перемішуємо і переливаємо в банку, залишаючи вільним один сантиметр зверху.
- Висипаємо порошкову гірчицю.
- Закорковуємо банку капроновою кришкою і поміщаємо в тарілку, залишаємо в такому положенні на три доби (температура – кімнатна).
- Через зазначений термін переставляємо заготовку в холодильну камеру. Наполягаємо ще 4-5 діб, потім можна знімати першу пробу або перенести в комору.
- Смачного!
Солоні помідори у відрі холодним способом на зиму
Солоні помідори у відрі холодним способом на зиму – це апетитна і дуже смачна заготовка, яка приведе в захват навіть тих, хто скептично ставиться до різноманітної їжі. Для готування чудово підходять домашні умови і будь-яка пластикова ємність без тріщин і пошкоджень.
Час готування – 12 ч.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Томати – 1 кг
- Кріп – 10 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Перець чорний горошком – 5 шт.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Лист лавра – 2 шт.
- Листя хрону – 1 шт.
- Листя смородини – 3 шт.
- Сіль – 1-2 ст. л
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо з розсолу: у сотейнику кип’ятимо воду, додавши сіль, горошини перцю і лаврушку. Після закипання, ставимо в прохолодне приміщення для швидкого охолодження.
Крок 2. Паралельно обполіскуємо під водою томати і добавки, гарненько промиваємо відерця.
Крок 3. На дно пластикового посуду викладаємо нарізані листя, гілочки кропу і слайсы очищеного часнику.
Крок 4. Викладаємо помідори і заповнюємо простір, що залишився залишками зелені і часнику.
Крок 5. Заливаємо овочі маринадом і встановлюємо гніт на 1-2 дні.
Крок 6. Після закінчення часу, вантаж прибираємо і переносимо томати у постійне місце зберігання з прохолодною температурою.
Крок 7. Першу пробу можна зняти вже через півтора тижні! Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Бочкові солоні помідори холодним способом на зиму
Бочкові солоні помідори холодним способом на зиму – це старовинна рецептура приготування неймовірно смачної закуски, яка запросто прикрасить навіть святковий стіл і змусить ваших гостей просити не тільки добавки, але і поділитися рецептом!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 20-25.
Склад:
- Помідори – скільки є.
- Часник – 2-3 головки.
- Перець чилі – за смаком.
- Листя хрону – 1 жменя.
- Парасольки кропу – 20-25 шт.
- Листя смородини – за смаком.
- Листя вишні – за смаком.
- Тархун – за смаком.
Для розсолу (на 1 відро води):
- Сіль – 800 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Промиту зелень поділяємо на три рівні частини, обполіскуємо помідори.
Крок 2. Одну частину спецій і листя викладаємо на дно бочки відповідного розміру, кладемо помідори і чергуємо шари.
Крок 3. Готуємо розсіл з холодної води і солі, добре перемішуємо і виливаємо в бочку так, щоб рідина повністю покривала компоненти.
Крок 4. Бочку закриваємо кришкою і ставимо в прохолодне місце мінімум на місяць. Протягом першого тижня, за допомогою ложки акуратно видаляємо цвіль з поверхні.
Крок 5. Через 30 діб знімаємо першу пробу і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Солоні помідори без оцту холодним способом
Солоні помідори без оцту холодним способом – це ароматна і дуже смачна заготівля на холодний період року, яка стане для вас ідеальним доповненням, як до страв з картоплі, так і до міцних напоїв. Дотримуючись наших рекомендацій, у вас все вийде з першого разу!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 8.
Склад:
На 3-х літрову банку:
- Помідори – 2 кг
- Листя хрону – 1 шт.
- Листя вишні – 3 шт.
- Листя смородини – 3 шт.
- Кріп – 3 гілочки.
- Перець чорний горошком – 5 шт.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Вода – 1,2 л
- Сіль – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. За допомогою соди і великої кількості води ретельно промиваємо банку.
Крок 2. На дно скляної банки закидаємо очищені зубці часнику, горошини перцю і порваний руками лист хрону.
Крок 3. Чисті томати переміщаємо в банку, перекладаючи плоди парасольками кропу і листя вишні і смородини.
Крок 4. Сіль розводимо у воді і переливаємо до овочів, закорковуємо капроновою кришкою і на три доби залишаємо на робочій поверхні.
Крок 5. Далі, прибираємо заготовки в льох або засікаємо три тижні. За цей час помідори будуть готові до куштування. Приємного апетиту!
Солоні помідори з гірчицею холодним способом
Солоні помідори з гірчицею холодним способом – це проста в приготуванні заготовка, яка відмінно зберігається в прохолодному приміщенні, але зазвичай з’їдається ще до настання Нового року, бо як смакові характеристики просто незвичайні!
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 7-8 банок по 3 л
Інгредієнти:
- Вода – 10 л
- Томати – 14-16 кг
- Аспірин (ацетилсаліцилова кислота) – 15 шт.
- Сіль – 1 склянка
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Оцет столовий 9% – 500 мл
- Гірчиця суха – 1 ст. л. (на 3-х літрову банку)
- Перець – за смаком.
- Перець чилі – за смаком.
- Часник – за смаком.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом очищаємо зубці часнику, подрібнюємо гострий перчик, промиваємо і довільно рубаємо зелень.
Крок 2. Для маринаду у великій ємності ретельно перемішуємо холодну воду з аспірином, сіллю, цукровим піском і оцтом.
Крок 3. Викладаємо помідори в банки, перекладаючи шари приправами, виливаємо підготовлений розчин.
Крок 4. Зверху обов’язково в кожну банку висипаємо гірчичний порошок і щільно закриваємо ємності капроновими кришками, які попередньо трохи полежали в окропі.
Крок 5. Наповнені овочами банки, переносимо в прохолодне місце зберігання. Приємного апетиту!
Зелені помідори холодним способом на зиму
Зелені помідори холодним способом на зиму – це заготівля, яка вражає своєю щільною текстурою і неперевершеним смаком, якого не варто очікувати від стиглих плодів. Зелені томати чудово піддаються засолу і будуть радувати вас своїм ароматом протягом усіх холодних місяців.
Час готування – 1,5 тижня.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 3-4.
Склад:
- Помідори зелені – 600 гр.
- Перець чилі – 1 шт.
- Петрушка – 6-7 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 400 мл
- Часник – 3 зуб.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продуктовий набір.
Крок 2. Промиті плоди наколюємо зубочисткою біля місця кріплення плодоніжки і складаємо в ємність, додаємо перець чилі.
Крок 3. Склад доповнюємо очищеним часником і зеленню.
Крок 4. Підсипаємо до заготівці необхідну кількість солі.
Крок 5. Компоненти заливаємо водою і перемішуємо до розчинення кристалів, залишаємо в такому вигляді при кімнатній температурі.
Крок 6. Через кілька днів позбавляємося від білої плісняви.
Крок 7. Через півтора тижні виливаємо розсіл в сотейник, кип’ятимо і даємо час охолонути. Плоди з добавками обполіскуємо водою і перекладаємо в чисту ємність.
Крок 8. Холодним маринадом заливаємо помідори і закриваємо банки, зберігаємо протягом 7-8 місяців в підвалі або коморі. Готуйте і отримуйте задоволення!