Соус каррі на кокосовому молоці
Соус каррі на кокосовому молоці – це продукт, який подарує вашим рецепторів справжнє гастрономічне задоволення. Соус має неймовірно насиченим смаком з пряними і кислими нотками, які чудово гармонують з білим рисом і індійськими коржами.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Молоко кокосове – 200 мл
- Вода – 100 мл
- Помідори – 3-4 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Масло рослинне – 2-2,5 ст. л.
- Корінь імбиру – 15-20 гр.
- Перець чилі мелений – ½ ч. л.
- Насіння пажитника – ½ ч. л.
- Насіння гірчиці – 1 ч. л.
- Насіння коріандру – ½ ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Порошок каррі – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. У сотейник наливаємо олію і розігріваємо його, засипаємо мелене насіння коріандру, пажитника і гірчиці – прогріваємо на повільному вогні до розкриття ароматів.
Крок 2. Закидаємо натертий корінь імбиру, засікаємо 30 секунд.
Крок 3. Додаємо дрібно нарізану цибулю і перемішуємо, пасеруємо до м’якості і легкої рум’яності.
Крок 4. Тепер доповнюємо складу подрібненими томатами (без шкірки), порошком каррі і меленим чилі.
Крок 5. Розбавляємо компоненти кокосовим молоком і водою, солимо, орієнтуючись на свої смакові уподобання – тушкуємо ще 5 хвилин.
Крок 6. Після закінчення часу, соус подаємо до столу або прибираємо в холод для охолодження. Приємного апетиту!