Соус Каррі — 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Соус каррі на кокосовому молоці

Соус каррі на кокосовому молоці – це продукт, який подарує вашим рецепторів справжнє гастрономічне задоволення. Соус має неймовірно насиченим смаком з пряними і кислими нотками, які чудово гармонують з білим рисом і індійськими коржами.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Молоко кокосове – 200 мл
  • Вода – 100 мл
  • Помідори – 3-4 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2-2,5 ст. л.
  • Корінь імбиру – 15-20 гр.
  • Перець чилі мелений – ½ ч. л.
  • Насіння пажитника – ½ ч. л.
  • Насіння гірчиці – 1 ч. л.
  • Насіння коріандру – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Порошок каррі – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У сотейник наливаємо олію і розігріваємо його, засипаємо мелене насіння коріандру, пажитника і гірчиці – прогріваємо на повільному вогні до розкриття ароматів.

Крок 2. Закидаємо натертий корінь імбиру, засікаємо 30 секунд.

Крок 3. Додаємо дрібно нарізану цибулю і перемішуємо, пасеруємо до м’якості і легкої рум’яності.

Крок 4. Тепер доповнюємо складу подрібненими томатами (без шкірки), порошком каррі і меленим чилі.

Крок 5. Розбавляємо компоненти кокосовим молоком і водою, солимо, орієнтуючись на свої смакові уподобання – тушкуємо ще 5 хвилин.

Крок 6. Після закінчення часу, соус подаємо до столу або прибираємо в холод для охолодження. Приємного апетиту!