Як приготувати зелений соус песто з руколи?
Ароматний, оригінальний соус песто, приготований з руколи — це дуже просто і швидко. Головний секрет успіху – якісний і потужний блендер, а ще краще ступа і товкач для ідеальної консистенції соусу. Однак песто, по цьому рецепту виходить абсолютно у всіх і не гірше, ніж в ресторанах.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3-5.
Склад:
- Рукола – 150 гр.
- Насіння соняшнику – 25 гр.
- Горіхи кешью – 50 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Масло оливкове – 25 мл
- Олія соняшникова 50 мл
- Сир пармезан – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Базилік – ½ пучка.
Процес приготування:
1. Рукколу ретельно промиваємо під струменем води, обсушуємо і крупно нарізаємо гострим ножем – перекладаємо в глибоку тару.
2. З допомогою кухонних грамових ваг, відміряємо потрібну кількість насіння і горіхів, і висипаємо в чашу блендера. Додаємо кілька зубків очищеного часнику і подрібнюємо до однорідності.
3. У тарілку з зеленню натираємо пармезан, бажано на самій дрібній тертці.
4. З’єднуємо в чаші масу зі свіжої рукколи з сиром і горіхово-часникову суміш, вливаємо два види масла і перебиваємо заглибним блендером до однорідної консистенції.
5. Додаємо дрібно нарізаний базилік, солимо за смаком і добре перемішуємо ложкою або лопаткою.
6. Соус готовий і його можна подавати до столу або перекласти в скляну баночку і зберігати в холодильнику. Приємного апетиту!