Соус песто класичний – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Як приготувати зелений соус песто з руколи?

Ароматний, оригінальний соус песто, приготований з руколи — це дуже просто і швидко. Головний секрет успіху – якісний і потужний блендер, а ще краще ступа і товкач для ідеальної консистенції соусу. Однак песто, по цьому рецепту виходить абсолютно у всіх і не гірше, ніж в ресторанах.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-5.

Склад:

  • Рукола – 150 гр.
  • Насіння соняшнику – 25 гр.
  • Горіхи кешью – 50 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Масло оливкове – 25 мл
  • Олія соняшникова 50 мл
  • Сир пармезан – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Базилік – ½ пучка.

Процес приготування:

1. Рукколу ретельно промиваємо під струменем води, обсушуємо і крупно нарізаємо гострим ножем – перекладаємо в глибоку тару.

2. З допомогою кухонних грамових ваг, відміряємо потрібну кількість насіння і горіхів, і висипаємо в чашу блендера. Додаємо кілька зубків очищеного часнику і подрібнюємо до однорідності.

3. У тарілку з зеленню натираємо пармезан, бажано на самій дрібній тертці.

4. З’єднуємо в чаші масу зі свіжої рукколи з сиром і горіхово-часникову суміш, вливаємо два види масла і перебиваємо заглибним блендером до однорідної консистенції.

5. Додаємо дрібно нарізаний базилік, солимо за смаком і добре перемішуємо ложкою або лопаткою.

6. Соус готовий і його можна подавати до столу або перекласти в скляну баночку і зберігати в холодильнику. Приємного апетиту!