Соус «Суго» з базиліком на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

Соус «Суго» з болгарським перцем на зиму

Соус «Суго» з болгарським перцем на зиму готується із звичайних інгредієнтів, до яких всі звикли і складно когось здивувати, однак, завдяки використанню ароматних трав, продукт починає грати зовсім іншими фарбами.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Помідори – 1 кг
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Базилік – 10 гр.
  • Розмарин – 1 гілочка.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • оцтова Есенція 70% – ½ ч. л.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний гострий стручковий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. На розігрітому оливковому маслі злегка підрум’янюємо нарізку з ріпчастої цибулі і часнику.

Крок 2. Закидаємо до засмажки соломку болгарського перцю, перемішуємо і смажимо 5-10 хвилин.

Крок 3. Паралельно знімаємо з ошпарених томатів шкірку, кладемо в чашу блендера і додаємо гострий стручковий перець за смаком.

Крок 4. Перебиваємо до однорідної консистенції.

Крок 5. До розм’якшеним овочів переливаємо томатне пюре.

Крок 6. Кип’ятимо під кришкою, після знімаємо кришку і тушкуємо на повільному полум’ї близько півгодини.

Крок 7. Додаємо сіль, подрібнену зелень і спеції – перемішуємо і тушкуємо ще 7-8 хвилин.

Крок 8. Склад пюрируем і присмачую оцтовою есенцією.

Крок 9. Розливаємо по стерильним банкам, загвинчуємо і перевертаємо догори дном, обернувши в плед. Через добу переносимо в комору. Приємного апетиту!