Соус «Суго» з болгарським перцем на зиму
Соус «Суго» з болгарським перцем на зиму готується із звичайних інгредієнтів, до яких всі звикли і складно когось здивувати, однак, завдяки використанню ароматних трав, продукт починає грати зовсім іншими фарбами.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Помідори – 1 кг
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Часник – 1 головка.
- Базилік – 10 гр.
- Розмарин – 1 гілочка.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- оцтова Есенція 70% – ½ ч. л.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець червоний гострий стручковий – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. На розігрітому оливковому маслі злегка підрум’янюємо нарізку з ріпчастої цибулі і часнику.
Крок 2. Закидаємо до засмажки соломку болгарського перцю, перемішуємо і смажимо 5-10 хвилин.
Крок 3. Паралельно знімаємо з ошпарених томатів шкірку, кладемо в чашу блендера і додаємо гострий стручковий перець за смаком.
Крок 4. Перебиваємо до однорідної консистенції.
Крок 5. До розм’якшеним овочів переливаємо томатне пюре.
Крок 6. Кип’ятимо під кришкою, після знімаємо кришку і тушкуємо на повільному полум’ї близько півгодини.
Крок 7. Додаємо сіль, подрібнену зелень і спеції – перемішуємо і тушкуємо ще 7-8 хвилин.
Крок 8. Склад пюрируем і присмачую оцтовою есенцією.
Крок 9. Розливаємо по стерильним банкам, загвинчуємо і перевертаємо догори дном, обернувши в плед. Через добу переносимо в комору. Приємного апетиту!