Соус теріякі з апельсином в домашніх умовах
Рецепт соусу теріякі тільки на перший погляд може здатися складним. Так як в його основу вже закладено готовий соєвий соус, то вам залишається тільки посилити його смак додатковими прянощами і надати йому більш густу консистенцію.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Соус соєвий – 200 мл
- Мед – 3 ст. л.
- Цукор – 2 ч. л.
- Імбир – 2-2,5 див.
- Часник – 1 зуб.
- Крохмаль – 2 ч. л.
- Вода – 4 ст. л.
- Перець чилі – за смаком.
- Апельсин – 0,5 шт.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Корінь імбиру наріжте тонкими пластинками, часник роздушіть плоскою стороною ножа, перець чилі наріжте кільцями.
2. У каструлю викласти мед і цукор. Додайте імбир, часник і перець чилі.
3. Влийте соєвий соус і сік половини апельсина. Варіть соус на середньому вогні 5-6 хвилин після кипіння.
4. Потім соус процідіть через дрібне сито. Крохмаль розведіть в холодній воді.
5. Потроху додайте крохмальну суміш в соус і продовжуйте варити його на повільному вогні, періодично помішуючи. Додайте оливкове масло, перемішайте і соус теріякі готовий.
Приємного апетиту!