Соус теріякі – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Соус теріякі з апельсином в домашніх умовах

Рецепт соусу теріякі тільки на перший погляд може здатися складним. Так як в його основу вже закладено готовий соєвий соус, то вам залишається тільки посилити його смак додатковими прянощами і надати йому більш густу консистенцію.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Соус соєвий – 200 мл
  • Мед – 3 ст. л.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Імбир – 2-2,5 див.
  • Часник – 1 зуб.
  • Крохмаль – 2 ч. л.
  • Вода – 4 ст. л.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Апельсин – 0,5 шт.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Корінь імбиру наріжте тонкими пластинками, часник роздушіть плоскою стороною ножа, перець чилі наріжте кільцями.

2. У каструлю викласти мед і цукор. Додайте імбир, часник і перець чилі.

3. Влийте соєвий соус і сік половини апельсина. Варіть соус на середньому вогні 5-6 хвилин після кипіння.

4. Потім соус процідіть через дрібне сито. Крохмаль розведіть в холодній воді.

5. Потроху додайте крохмальну суміш в соус і продовжуйте варити його на повільному вогні, періодично помішуючи. Додайте оливкове масло, перемішайте і соус теріякі готовий.

Приємного апетиту!