Гречка з куркою, приготовлена в горшку
Гречка з куркою, приготовлена в горшку виходить набагато смачніше, ніж на плиті до каструлі. Готується вона просто. Всі інгредієнти укладаються в горщик без попереднього обжарювання, що робить страву більш корисним. У цьому варіанті куряче філе, можна брати з будь-якої частини тушки, трохи маринуємо і додаємо цибулю, моркву і сметану. Інгредієнти рецепту розраховані на 1 порцію і 1 горщик.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 1.
Склад:
- Куряче філе – 150 гр.
- Гречка – 4 ст. л.
- Цибуля – 1 шт.
- Моркву – ½ шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 15 гр.
- Сіль – за смаком.
- Сік лимона – за смаком.
- Приправи – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе промийте і наріжте невеликими шматочками.
Крок 2. Перекладіть м’ясо в окремий посуд, посипте сіллю з будь-якими приправами, полийте соком лимона, перемішайте і залиште для маринування, поки підготуєте овочі.
Крок 3. Гречку промити гарячою водою. Овочі почистіть і промийте. Цибулю наріжте тонкими кільцями, моркву подрібнити на крупній тертці.
Крок 4. Горщик всередині змастіть рослинною олією.
Крок 5. У нього покладіть замариноване куряче філе.
Крок 6. Поверх філе укладіть кільця цибулі.
Крок 7. Поверх цибулі укладіть натерту моркву.
Крок 8. Посипте шар овочів сіллю і додайте сметану.
Крок 9. Верхнім шаром насипте в горщик підготовлену гречку.
Крок 10. Потім налийте в горщик холодну воду на 1,5-2 см вище шару крупи, додайте ще трохи солі і покладіть шматочок вершкового масла.
Крок 11. Горщик поставте в холодну духовку і включіть її на 180°С. Готуйте гречку протягом 50-60 хвилин. Потім вимкніть духовку і дайте гречці 10-20 хвилин для настоювання.
Крок 12. Приготовану в горщику гречку з куркою сервіруйте до столу гарячою.
Крок 13. Можете перекласти її на тарілку і доповнити зеленню. Приємного апетиту!