Суп із стручкової квасолі – 5 рецептів з покроковими фото

Суп із стручкової квасолі – це цікавий варіант для вашого домашнього обіду. Таке гаряче блюдо вийде гарним, яскравим смаком і не занадто калорійним. Для приготування використовувати перевірену кулінарну збірку з п’яти рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Суп із стручкової квасолі з куркою

Суп із стручкової квасолі з куркою – це легке, але при цьому поживне блюдо для вашого домашнього столу. Подавайте до обіду, доповнивши хлібом і ароматною зеленню. Ваші близькі оцінять оригінальну кулінарну ідею, а ви не витратите багато часу і сил на приготування.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Квасоля стручкова 100 гр.
  • Курка 150 гр.
  • Картопля 100 гр.
  • Рис білий 100 гр.
  • Вода 2 л
  • Горошок зелений 80 гр.
  • Морква 40 гр.
  • Зелень 1 пучок
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Суп із стручкової квасолі вариться дуже просто. Беремо курячі частини і промиваємо їх під водою. Опускаємо в киплячу воду і варимо після закипання близько 20 хвилин.
  2. Після готовності курячого бульйону всипаємо в нього рис. Варимо разом близько 10 хвилин.
  3. Додаємо сіль в киплячий бульйон з рисом.
  4. Очищаємо картоплю від шкірки, ріжемо невеликими кубиками і опускаємо в каструлю з вмістом. Варимо 5-7 хвилин.
  5. Відправляємо сюди ж стручкову квасолю.
  6. Також додаємо зелений горошок. Варимо ще 5 хвилин.
  7. Додаємо брусочки попередньо очищеної моркви.
  8. Пробуємо суп на сіль і варимо його ще близько 7 хвилин.
  9. Суп із стручкової квасолі з куркою готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу, доповнивши зеленню!

Суп із замороженої стручкової квасолі

Суп із замороженої стручкової квасолі нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки. Готову страву порадує яскравим смаком і поживними властивостями. Урізноманітніть обіднє меню.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Квасоля стручкова заморожена – 150 гр.
  • Вода – 2 л
  • М’ясо – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Кріп – 1 гілка.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Очищаємо і промиваємо овочі.

Крок 2. Розморожене і промите м’ясо ріжемо на шматки середнього розміру.

Крок 3. М’ясо заливаємо водою в каструлі. Ставимо на плиту і варимо 40 хвилин після закипання. Солимо за смаком і в процесі варіння обов’язково знімаємо піну.

Крок 4. Очищаємо моркву натираємо на крупній тертці.

Крок 5. Подрібнюємо цибулю і помідор.

Крок 6. Розігріваємо сковорідку з рослинним маслом. Обсмажуємо на ньому до прозорості цибулю близько 4 хвилин. Сюди ж викладаємо подрібнену моркву. Перемішуємо, готуємо 5 хвилин і приєднуємо помідор. Смажимо все разом ще пару хвилин.

Крок 7. Картоплю ріжемо акуратними кубиками.

Крок 8. У готовий м’ясний бульйон відправляємо кубики картоплі. Варимо близько 10 хвилин.

Крок 9. Яким зручним способом подрібнюємо часник.

Крок 10. Викладаємо в каструлю заморожену стручкову квасолю.

Крок 11. Сюди ж відправляємо обсмажені овочі. Варимо суп 10 хвилин на невеликому вогні.

Крок 12. Доповнюємо гаряче блюдо подрібненим часником і зеленню. Кип’ятимо три хвилини і знімаємо з плити.

Крок 13. Суп із замороженої стручкової квасолі готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!

Овочевий суп із зеленої стручкової квасолі

Овочевий суп із зеленої стручкової квасолі – це легкий і цікавий за смаком варіант для вашого домашнього обіду. Для приготування гарячого частування використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями. Порадуйте себе і своїх рідних.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3

Склад:

  • Квасоля стручкова – 200 гр.
  • Вода – 1,5 л
  • Картопля – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Пастернак – 50 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець гострий мелений/стручковий – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Стручкову квасолю заливаємо водою і ставимо на плиту.

Крок 3. Подрібнюємо цибулю, пастернак і натираємо на тертці моркву. Обсмажуємо овочі на сковороді з оливковою олією протягом 10 хвилин, періодично помішуючи, щоб не допустити пригорання.

Крок 4. Очищену картоплю ріжемо кубиками. Викладаємо продукт в каструлю. Сюди ж додаємо подрібнений часник.

Крок 5. Коли картопля стане м’яким, викладаємо обсмажені овочі в суп.

Крок 6. Додаємо сіль і спеції. Перемішуємо і доводимо до кипіння, після вимикаємо плиту.

Крок 7. Овочевий суп із зеленої стручкової квасолі готовий. Розливайте по тарілках, доповнюйте зеленню і пригощайтеся!

Суп-пюре з стручкової квасолі

Суп-пюре з стручкової квасолі – це оригінальна кулінарна рішення для вашого домашнього обіду. Таке блюдо порадує корисними та поживними властивостями. Приготувати апетитний суп нескладно. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Квасоля стручкова – 200 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Шпинат – 50 гр.
  • Сир вершковий – 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Вода – 1 л
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Кип’ятимо каструлю з водою. В цей час очищаємо цибулю з кабачком і ріжемо кубиками.

Крок 3. Також очищаємо і нарізаємо картоплю. Відправляємо його в киплячу воду.

Крок 4. Обсмажуємо в сковороді з рослинним маслом цибулю і кабачки. Смажимо до рум’янцю близько 7-8 хвилин.

Крок 5. У каструлю з картоплею відправляємо стручкову квасолю, кабачки з цибулею і шпинат. Доводимо до кипіння.

Крок 6. Після закипання варимо вміст близько 20 хвилин.

Крок 7. Додаємо сіль і вершковий сир. Перемішуємо до розчинення сиру.

Крок 8. Подрібнюємо суп заглибним блендером і потім кип’ятимо близько однієї хвилини.

Крок 9. Суп-пюре із стручкової квасолі готовий. Розливайте по тарілках і пробуйте!

Суп із стручкової квасолі з фрикадельками

Суп із стручкової квасолі з фрикадельками – це неймовірно смачне і апетитне блюдо для вашого поживного обіду. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки. Порадуйте себе і близьких!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Квасоля стручкова – 200 гр.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Крупа перлова – 2 ст. л.
  • Картопля – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Суміш сушених трав – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сік лимонний – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода – 2,5 л
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перлову крупу вимочуємо, а потім варимо після закипання води близько 10-15 хвилин. Воду зливаємо і вливаємо 2,5 літра чистої води. Варимо до напівготовності.

Крок 2. Ліпимо з фаршу невеликі кульки – фрикадельки.

Крок 3. Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву.

Крок 4. Викладаємо цибулю і моркву в сковороду з вершковим і рослинним маслом.

Крок 5. Обсмажуємо овочі до м’якості та легкого рум’янцю.

Крок 6. Очищаємо картоплю і ріжемо невеликими кубиками.

Крок 7. Опускаємо в каструлю фрикадельки, потім картоплю і стручкову квасолю. Додаємо сіль і спеції.

Крок 8. Додаємо обсмажені цибулю і моркву.

Крок 9. Додаємо суміш сушених трав і варимо суп до готовності всіх інгредієнтів. В кінці вливаємо лимонний сік.

Крок 10. Вимикаємо вогонь і даємо страві настоятися протягом 15-20 хвилин.

Крок 11. Суп із стручкової квасолі з фрикадельками готовий. Можна пробувати!