Суп із стручкової квасолі – це цікавий варіант для вашого домашнього обіду. Таке гаряче блюдо вийде гарним, яскравим смаком і не занадто калорійним. Для приготування використовувати перевірену кулінарну збірку з п’яти рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Суп із стручкової квасолі з куркою
Суп із стручкової квасолі з куркою – це легке, але при цьому поживне блюдо для вашого домашнього столу. Подавайте до обіду, доповнивши хлібом і ароматною зеленню. Ваші близькі оцінять оригінальну кулінарну ідею, а ви не витратите багато часу і сил на приготування.
Інгредієнти на
4 порц.
- Квасоля стручкова 100 гр.
- Курка 150 гр.
- Картопля 100 гр.
- Рис білий 100 гр.
- Вода 2 л
- Горошок зелений 80 гр.
- Морква 40 гр.
- Зелень 1 пучок
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Суп із стручкової квасолі вариться дуже просто. Беремо курячі частини і промиваємо їх під водою. Опускаємо в киплячу воду і варимо після закипання близько 20 хвилин.
- Після готовності курячого бульйону всипаємо в нього рис. Варимо разом близько 10 хвилин.
- Додаємо сіль в киплячий бульйон з рисом.
- Очищаємо картоплю від шкірки, ріжемо невеликими кубиками і опускаємо в каструлю з вмістом. Варимо 5-7 хвилин.
- Відправляємо сюди ж стручкову квасолю.
- Також додаємо зелений горошок. Варимо ще 5 хвилин.
- Додаємо брусочки попередньо очищеної моркви.
- Пробуємо суп на сіль і варимо його ще близько 7 хвилин.
- Суп із стручкової квасолі з куркою готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу, доповнивши зеленню!
Суп із замороженої стручкової квасолі
Суп із замороженої стручкової квасолі нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки. Готову страву порадує яскравим смаком і поживними властивостями. Урізноманітніть обіднє меню.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Квасоля стручкова заморожена – 150 гр.
- Вода – 2 л
- М’ясо – 300 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Кріп – 1 гілка.
- Сіль – 2 щіпки.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Очищаємо і промиваємо овочі.
Крок 2. Розморожене і промите м’ясо ріжемо на шматки середнього розміру.
Крок 3. М’ясо заливаємо водою в каструлі. Ставимо на плиту і варимо 40 хвилин після закипання. Солимо за смаком і в процесі варіння обов’язково знімаємо піну.
Крок 4. Очищаємо моркву натираємо на крупній тертці.
Крок 5. Подрібнюємо цибулю і помідор.
Крок 6. Розігріваємо сковорідку з рослинним маслом. Обсмажуємо на ньому до прозорості цибулю близько 4 хвилин. Сюди ж викладаємо подрібнену моркву. Перемішуємо, готуємо 5 хвилин і приєднуємо помідор. Смажимо все разом ще пару хвилин.
Крок 7. Картоплю ріжемо акуратними кубиками.
Крок 8. У готовий м’ясний бульйон відправляємо кубики картоплі. Варимо близько 10 хвилин.
Крок 9. Яким зручним способом подрібнюємо часник.
Крок 10. Викладаємо в каструлю заморожену стручкову квасолю.
Крок 11. Сюди ж відправляємо обсмажені овочі. Варимо суп 10 хвилин на невеликому вогні.
Крок 12. Доповнюємо гаряче блюдо подрібненим часником і зеленню. Кип’ятимо три хвилини і знімаємо з плити.
Крок 13. Суп із замороженої стручкової квасолі готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!
Овочевий суп із зеленої стручкової квасолі
Овочевий суп із зеленої стручкової квасолі – це легкий і цікавий за смаком варіант для вашого домашнього обіду. Для приготування гарячого частування використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями. Порадуйте себе і своїх рідних.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 3
Склад:
- Квасоля стручкова – 200 гр.
- Вода – 1,5 л
- Картопля – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Пастернак – 50 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Зелень – за смаком.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець гострий мелений/стручковий – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
Крок 2. Стручкову квасолю заливаємо водою і ставимо на плиту.
Крок 3. Подрібнюємо цибулю, пастернак і натираємо на тертці моркву. Обсмажуємо овочі на сковороді з оливковою олією протягом 10 хвилин, періодично помішуючи, щоб не допустити пригорання.
Крок 4. Очищену картоплю ріжемо кубиками. Викладаємо продукт в каструлю. Сюди ж додаємо подрібнений часник.
Крок 5. Коли картопля стане м’яким, викладаємо обсмажені овочі в суп.
Крок 6. Додаємо сіль і спеції. Перемішуємо і доводимо до кипіння, після вимикаємо плиту.
Крок 7. Овочевий суп із зеленої стручкової квасолі готовий. Розливайте по тарілках, доповнюйте зеленню і пригощайтеся!
Суп-пюре з стручкової квасолі
Суп-пюре з стручкової квасолі – це оригінальна кулінарна рішення для вашого домашнього обіду. Таке блюдо порадує корисними та поживними властивостями. Приготувати апетитний суп нескладно. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото.
Час приготування – 45 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Квасоля стручкова – 200 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Шпинат – 50 гр.
- Сир вершковий – 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Вода – 1 л
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
Крок 2. Кип’ятимо каструлю з водою. В цей час очищаємо цибулю з кабачком і ріжемо кубиками.
Крок 3. Також очищаємо і нарізаємо картоплю. Відправляємо його в киплячу воду.
Крок 4. Обсмажуємо в сковороді з рослинним маслом цибулю і кабачки. Смажимо до рум’янцю близько 7-8 хвилин.
Крок 5. У каструлю з картоплею відправляємо стручкову квасолю, кабачки з цибулею і шпинат. Доводимо до кипіння.
Крок 6. Після закипання варимо вміст близько 20 хвилин.
Крок 7. Додаємо сіль і вершковий сир. Перемішуємо до розчинення сиру.
Крок 8. Подрібнюємо суп заглибним блендером і потім кип’ятимо близько однієї хвилини.
Крок 9. Суп-пюре із стручкової квасолі готовий. Розливайте по тарілках і пробуйте!
Суп із стручкової квасолі з фрикадельками
Суп із стручкової квасолі з фрикадельками – це неймовірно смачне і апетитне блюдо для вашого поживного обіду. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки. Порадуйте себе і близьких!
Час готування – 1 годину
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Квасоля стручкова – 200 гр.
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Крупа перлова – 2 ст. л.
- Картопля – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Суміш сушених трав – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Сік лимонний – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вода – 2,5 л
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перлову крупу вимочуємо, а потім варимо після закипання води близько 10-15 хвилин. Воду зливаємо і вливаємо 2,5 літра чистої води. Варимо до напівготовності.
Крок 2. Ліпимо з фаршу невеликі кульки – фрикадельки.
Крок 3. Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву.
Крок 4. Викладаємо цибулю і моркву в сковороду з вершковим і рослинним маслом.
Крок 5. Обсмажуємо овочі до м’якості та легкого рум’янцю.
Крок 6. Очищаємо картоплю і ріжемо невеликими кубиками.
Крок 7. Опускаємо в каструлю фрикадельки, потім картоплю і стручкову квасолю. Додаємо сіль і спеції.
Крок 8. Додаємо обсмажені цибулю і моркву.
Крок 9. Додаємо суміш сушених трав і варимо суп до готовності всіх інгредієнтів. В кінці вливаємо лимонний сік.
Крок 10. Вимикаємо вогонь і даємо страві настоятися протягом 15-20 хвилин.
Крок 11. Суп із стручкової квасолі з фрикадельками готовий. Можна пробувати!