Суп з кабачків – 10 швидких і смачних рецептів приготування з покроковими фото

Суп з кабачків – це апетитне і цікаве блюдо, яке порадує вас невисокою калорійністю і дивно ніжним смаком. Урізноманітніть своє меню і беріть на замітку кулінарну добірку з десяти швидких і смачних рецептів приготування з покроковими фотографіями.

Суп-пюре з кабачків — класичний рецепт

Суп-пюре з кабачків — класичний рецепт, який точно варто взяти на озброєння. Таке блюдо яскраво різноманітить ваше обіднє меню. Готовий суп порадує цікавим ніжним смаком і апетитним виглядом. Спробуйте приготувати в домашніх умовах.

Інгредієнти

  • Помідори 5 кг
  • Лавровий лист 1 шт. на кожну банку
  • Очищений корінь хрону 5 гр. на кожну банку
  • Перець запашний горошком 3 шт. на кожну банку
  • Парасольки кропу 1 шт. на кожну банку
  • Вода 1 л
  • Сіль 1 ст. л.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 4 ст. л.

Процес приготування:

  1. Суп з кабачків за класичним рецептом приготувати дуже просто. Підготуємо всі інгредієнти. Овочі промиваємо і, при необхідності, очищаємо.
  2. Подрібнюємо цибулю і смажимо його до м’якості в каструлі з рослинним і вершковим маслом. Готуємо, помішуючи, 5-7 хвилин.
  3. Додаємо сюди терту моркву. Смажимо все разом ще близько 3-4 хвилин.
  4. Відправляємо в каструлю кубики кабачка. Солимо, доповнюємо спеціями. Перемішуємо і готуємо ще пару хвилин.
  5. Вливаємо півтора літра окропу. Варимо 15 хвилин під кришкою.
  6. Білий хліб ріжемо кубиками і підсушуємо на розпеченій сковороді.
  7. Готовий суп перебиваємо блендером до однорідності.
  8. Суп-пюре з кабачків за класичним рецептом готовий. Подавайте до столу, доповнивши сухариками.

Крем-суп з кабачків з вершками

Крем-суп з кабачків з вершками виходить напрочуд ніжним і приємним смаком. Таке блюдо різноманітить ваше звичне меню і нікого не залишить байдужим. Для приготування рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Кабачок – 650-750 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вершки 10% – 4 ст. л.
  • Сир вершковий/сирний – 2 ст. л.
  • мускатний Горіх – 0,5 ч. л.
  • Сир Дорблю – для подачі.
  • Сухарики – для подачі.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і промиваємо овочі.

Крок 2. Ріжемо кабачки, моркву і цибулю на великі шматочки.

Крок 3. Заливаємо підготовлені овочі водою. Доводимо до кипіння і варимо близько 20-30 хвилин.

Крок 4. Для подачі підготуємо сухарики. Для цього можна білий хліб підсушити на сковороді, злегка змащеній олією.

Крок 5. З відварних овочів зливаємо бульйон в склянку. Він може ще стати в нагоді.

Крок 6. Відварені овочі перебиваємо блендером до однорідного стану.

Крок 7. Вливаємо сюди вершки і перемішуємо.

Крок 8. Слідом відправляємо вершковий або сирний сир.

Крок 9. Знову збиваємо все блендером до однорідності. Густоту супу регулюємо за смаком, підливаючи овочевий бульйон.

Крок 10. Кип’ятимо на плиті протягом однієї хвилини. Посипаємо мускатним горіхом.

Крок 11. Крем-суп з кабачків з вершками готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу, доповнивши сухарями і сиром.

ПП дієтичний суп з кабачків

ПП дієтичний суп з кабачків порадує тих, хто стежить за своєю фігурою. Такий легкий овочевий суп порадує не тільки корисними властивостями і низькою калорійністю, але і неймовірним смаком і апетитним виглядом. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1

Склад:

  • Кабачок – 80 гр.
  • Бульйон курячий – 1 л
  • Картопля – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 25 гр.
  • Морква варена – 25 гр.
  • Часник – 5 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Молоко знежирене – 200 мл
  • Масло оливкове – 15 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Очищаємо цибулю та нарізаємо його.

Крок 3. Заздалегідь відварюємо моркву і ріжемо її кубиками.

Крок 4. Так само чинимо з відвареною картоплею.

Крок 5. Кубиками розбираємо кабачок.

Крок 6. Обсмажуємо всі овочі на сковороді з оливковою олією 5 хвилин. Заливаємо курячим бульйоном і варимо 10 хвилин.

Крок 7. Подрібнюємо заготовку в блендері.

Крок 8. Кип’ятимо знежирене молоко і викладаємо в нього подрібнені овочі.

Крок 9. Додаємо в масу сіль, перець і подрібнений часник. Варимо протягом однієї хвилини.

Крок 10. ПП дієтичний суп з кабачків готовий. Пригощайтеся!

Суп-пюре з кабачків і картоплі

Суп-пюре з кабачків і картоплі – це апетитне і цікаве за смаком частування для вашого обіднього столу. Приготувати страву в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Порадуйте себе і близьких.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Склад:

Для супу:

  • Кабачок – 2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.

Для бульйону:

  • Вода – 1,2 л
  • Селера – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Петрушка – 2 гілки.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Варимо бульйон з овочів. Кип’ятимо воду з продуктами зі списку і після варимо близько 30 хвилин.

Крок 3. В цей час очищаємо і подрібнюємо цибулю з часником.

Крок 4. Добре промиваємо кабачок і ріжемо його тонкими полукружками.

Крок 5. У каструлі прогріваємо рослинне масло. Обсмажуємо на ньому цибулю з часником близько 3-4 хвилин. Додаємо кабачки і смажимо все разом ще близько 5 хвилин.

Крок 6. Очищаємо картоплю і розбираємо його кубиками.

Крок 7. Викладаємо картоплю до інших овочів.

Крок 8. Поливаємо заготівлю процідженим бульйоном. Солимо, перчимо і варимо 20 хвилин до м’якості картоплі.

Крок 9. Перебиваємо вміст за допомогою заглибного блендера.

Крок 10. Суп-пюре з кабачків і картоплі готовий. Розливайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

Суп з кабачків з плавленим сиром

Суп з кабачків з плавленим сиром виходить неймовірно ніжним і цікавим за смаком. Таке частування різноманітить ваше звичне меню і нікого не залишить байдужим. Для приготування овочевого супу рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Кабачок – 200 гр.
  • Сир плавлений – 200 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Зелень – 0,5 пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо картоплю і ріжемо його кубиками. Кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву.

Крок 3. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до м’якості.

Крок 4. Добре промиваємо кабачок і ріжемо його невеликими кубиками.

Крок 5. Такими ж кубиками розбираємо плавлений сир.

Крок 6. Варимо картоплю 10 хвилин. Після викладаємо сюди кабачки і сир.

Крок 7. Готуємо ще 10 хвилин. Солимо, перчимо і доповнюємо подрібненою зеленню.

Крок 8. Викладаємо моркву з цибулею. Проварюємо пару хвилин і знімаємо з плити.

Крок 9. Суп з кабачків з плавленим сиром готовий. Розливайте по тарілках і пробуйте!

Кабачковий суп з куркою

Кабачковий суп з куркою – це неймовірно смачне і корисне блюдо для вашого домашнього обіду. Таке частування яскраво різноманітить ваше меню і нікого не залишить байдужим. Для приготування своїми руками беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Склад:

  • Курка – 200 гр.
  • Кабачок – 150 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вермішель – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – 0,5 ч. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Крок 1. Куряче м’ясо ріжемо на невеликі шматочки. Викладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту.

Крок 2. Після закипання воду солимо. Варимо 10 хвилин додаємо кубики очищеної картоплі. Варимо ще 15-20 хвилин.

Крок 3. Кабачок очищаємо і ріжемо невеликими шматочками. Подрібнюємо цибулю. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до м’якості.

Крок 4. Викладаємо сюди терту моркву. Перемішуємо і смажимо все разом близько 6-8 хвилин.

Крок 5. Викладаємо обсмажені овочі в суп. Доповнюємо його спеціями. Варимо на невеликому вогні ще 15 хвилин.

Крок 6. Додаємо вермішель, кип’ятимо 5 хвилин і вимикаємо вогонь. Даємо частування настоятися близько 15 хвилин.

Крок 7. Кабачковий суп з куркою готовий Розливайте по тарілках і подавайте до столу!

Суп з кабачка і цвітної капусти

Суп з кабачка і цвітної капусти – це апетитне і цікаве за смаком частування для вашого обіднього столу. Приготувати страву в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Порадуйте себе і близьких.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок – 0,5 кг
  • Капуста цвітна – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і, при необхідності очищаємо овочі.

Крок 2. Дрібно рубаємо ножем ріпчасту цибулю.

Крок 3. Розбираємо кабачок невеликими кубиками.

Крок 4. Натираємо моркву на середній або великій тертці.

Крок 5. Цвітну капусту розбираємо на суцвіття.

Крок 6. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо на ньому цибулю до м’якості.

Крок 7. Додаємо до цибулі терту моркву. Перемішуємо і смажимо овочі разом.

Крок 8. Сюди ж відправляємо капусту і кабачок. Солимо, перчимо й перемішуємо.

Крок 9. Заливаємо овочі гарячою водою. Варимо до готовності близько 20 хвилин.

Крок 10. Далі овочі відправляємо в блендер. Вливаємо трохи овочевого бульйону.

Крок 11. Перебиваємо до однорідної кашки. Густоту регулюємо додаванням бульйону.

Крок 12. Суп з кабачка і цвітної капусти готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу, прикрасивши зеленню.

Грибний суп з кабачками

Грибний суп з кабачками порадують вас не тільки своїм яскравим смаком, але і апетитним ароматом. Частування стане цікавим варіантом обіду для всієї родини. Для простого і швидкого приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Склад:

  • Кабачок – 200 гр.
  • Картопля – 200-250 гр.
  • Гриби шампіньйони – 250 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо кабачок і ріжемо його невеликими кубиками. Якщо овоч молодий, то шкірку знімати не обов’язково.

Крок 2. Промиті печериці розбираємо на четвертинки.

Крок 3. Подрібнюємо очищений від лушпиння ріпчасту цибулю.

Крок 4. Цибулю обсмажуємо в каструлі з рослинним маслом. Готуємо овочі до золотистого відтінку.

Крок 5. Очищену картоплю ріжемо кубиками.

Крок 6. Відправляємо до цибулі гриби. Обсмажуємо разом близько 5 хвилин.

Крок 7. Викладаємо сюди кабачок і картоплю. Відправляємо сюди подрібнений часник. Солимо, перчимо і тушкуємо під кришкою близько 5 хвилин.

Крок 8. Заливаємо овочі водою. Додаємо лавровий лист і спеції. Варимо до м’якості картоплі близько 10 хвилин. В кінці додаємо подрібнену петрушку. Даємо страві настоятися під кришкою близько 10 хвилин.

Крок 9. Грибний суп з кабачками готовий. Розливайте по тарілках і пробуйте!

Дієтичний суп з кабачками і брокколі

Дієтичний суп з кабачками і брокколі – це знахідка для тих, хто стежить за своєю фігурою. Такий овочевий суп порадує не тільки корисними властивостями і низькою калорійністю, але і неймовірним смаком і апетитним виглядом. Обов’язково спробуйте приготувати до домашнього обіду!

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок молодий – 1 шт.
  • Брокколі – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
  • Вода – 0,7 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Трави італійські – 0,5 ч. л.
  • Горіхи кедрові – 20 гр.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю й ріжемо його тонкими півкільцями.

Крок 2. Обсмажуємо цибулю до рум’янцю в сотейнику з оливковою олією.

Крок 3. Добре промиваємо кабачок і ріжемо його невеликими кубиками. Якщо овоч молодий, то шкірку знімати не обов’язково.

Крок 4. Викладаємо кабачок до цибулі. Вливаємо воду і варимо близько 5-7 хвилин.

Крок 5. Додаємо сюди брокколі, розділені на суцвіття. Солимо, посипаємо спеціями і варимо ще 10 хвилин.

Крок 6. Перебиваємо готовий суп заглибним блендером.

Крок 7. Дієтичний суп з кабачками і брокколі готовий. Подавайте до столу, доповнивши кедровими горішками.

Суп-пюре з кабачка і гарбуза

Суп-пюре з кабачка і гарбуза виходить дивно ніжною, яскравим і апетитним. Таке блюдо різноманітить ваше звичне меню і прикрасить обідній стіл. Для приготування рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок великий – 2 шт.
  • Гарбуз – 0,6-0,7 кг
  • Цибуля-порей – 1 шт.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Чебрець – 1 гілка.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо кабачки і гарбуз, розбираємо на частини.

Крок 2. Розігріваємо невелику каструлю або сковороду з оливковою і вершковим маслом. Смажимо тут подрібнений часник і цибулю до прозорого стану.

Крок 3. Скибочками розбираємо гарбуз і кабачок. Викладаємо до цибулі і часнику. Обсмажуємо.

Крок 4. Вливаємо сюди воду. Варимо під кришкою близько 20 хвилин. Солимо, перчимо і доповнюємо чебрецем.

Крок 5. Готові овочі перебиваємо блендером до однорідності.

Крок 6. Переливаємо овочеву масу в каструлю, доповнюємо тертим сиром. Варимо до його розплавлення.

Крок 7. Суп-пюре з кабачка і гарбуза готовий. Розливайте по тарілках і пригощайтеся!