Свиняче серце є відмінною альтернативою м’ясу, за деякими своїми властивостями воно навіть його перевершує по цінності і користі для організму. Щоб ви змогли правильно і смачно приготувати свиняче серце, ми підібрали 10 рецептів.
Свиняче серце з цибулею та морквою на сковороді
Свиняче серце, цибулю і моркву – доступні і дешеві продукти, які завжди є в продуктових магазинах. За цим рецептом будемо готувати смачний гуляш на сковороді, його можна подавати з картоплею на обід або вечерю.
Інгредієнти на
3 порц.
- Свиняче серце 700 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Приправи 1 ч. л.
- Соус соєвий 200 мл
- Помідор 2 шт.
- Вода ½ склянки
- Петрушка 20 гр.
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Свиняче серце добре помийте, розріжте, видаліть згустки крові, аорту і вени. Викладіть частини серця в каструлю і залийте їх водою.
- поставте Каструлю на плиту, доведіть воду до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть серце до готовності близько години. Остудіть субпродукт і наріжте невеликими шматочками.
- Цибулю і моркву очистіть і промийте під проточною водою. Моркву наріжте тонкими кружечками, цибулю наріжте півкільцями. Поставте сковороду на вогонь, влийте рослинне масло. Спочатку обсмажте цибулю близько 3 хвилин, постійно помішуючи. Далі додайте моркву і продовжуйте смажити до м’якості моркви.
- Після цього додайте на сковороду варене серце і влийте трохи води. Помідори помийте і наріжте їх невеликими кубиками. Викладіть на сковороду помідори, посоліть і приправте інгредієнти перемішайте і продовжуйте готувати ще 10-15 хвилин.
- Далі влийте соєвий соус і додайте рубану зелень, перемішайте і подавайте блюдо з гарніром по своєму смаку.
Як і скільки варити свиняче серце в каструлі?
В першу чергу необхідно вибрати якісний субпродукт. Гарне свиняче серце повинно бути щільним, темно-червоного або червоно-бордового кольору, на ньому не повинно бути плям, нальоту і слизу. Ми розповімо, як правильно його зварити.
Час готування: 200
Час приготування: 40 хв
Порцій – 4-5
Склад:
- Серце свиняче – 750 гр.
- Селера – 2 шт.
- Морква – 80 гр.
- Цибуля ріпчаста – 80 гр.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Перець чорний горошком – 7 шт.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свиняче серце помийте, розріжте, видаліть аорту і згустки крові.
Крок 2. Залийте частини серця холодною водою і залиште на годину.
Крок 3. Після цього в каструлю налийте воду, доведіть її до кипіння. Опустіть в гарячу воду серце і знову доведіть воду до кипіння, варіть 5 хвилин.
Крок 4. Далі злийте бульйон, промийте серце ще раз. Перекладіть серце в чисту каструлю, влийте свіжу воду і варіть серце 1 годину на повільному вогні від моменту закипання. Потім додайте стебла селери, очищену моркву і цибулину, лавровий лист, перець горошком і сіль. Продовжуйте варити серце ще 30-60 хвилин.
Крок 5. Готове серце вийміть з бульйону, наріжте на порції і подавайте у вигляді головного блюда або разом з м’ясною нарізкою.
Салат зі свинячим серцем і солоними огірками
Смачний салат для тихого сімейного обіду і бурхливого свята. Солоні огірочки роблять його соковитим і яскравим смаком. Варене свиняче серце надає салату поживну цінність, крім того, субпродукти дуже корисні для організму.
Час готування: 100
Час приготування: 40 хв
Порцій – 4
Склад:
- Серце свиняче – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 0,5 шт.
- Огірок солоний – 1 шт.
- Яйце варене – 1 шт.
- Майонез – 2-3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Гірчиця французька – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Серце помийте, розріжте навпіл, видалити згустки крові і вени. Варіть в підсоленій воді 1-1,5 години. Коли серце охолоне, наріжте його соломкою.
Крок 2. Овочі очистіть і промийте. Цибулю наріжте півкільцями. Моркву натріть на крупній тертці або дрібно наріжте. Обсмажте цибулю і моркву на рослинній олії до м’якості.
Крок 3. Солоний огірок наріжте брусками. Складіть інгредієнти в салатницю.
Крок 4. Варене яйце наріжте кубиками, додайте до інших інгредієнтів. Заправте салат майонезом, посоліть і приправте за смаком, перемішайте.
Крок 5. Додайте французьку гірчицю, ще раз перемішайте салат і залиште в холодильнику на 20 хвилин. Потім можна подати салат до столу.
Ніжне і м’яке свиняче серце, тушковану в сметані
Страви зі свинячого серця дуже різноманітні і кожне добре по-своєму. Тушковану в сметані свиняче серце виходить м’яким і тане в роті. Для аромату можна додати в підливку улюблені спеції: хмелі-сунелі, часник, петрушку, мелений перець і інші.
Час готування: 100
Час приготування: 40 хв
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Серце свиняче – 1 шт.
- Сметана 15-20 % – 120 мл
- Цибуля – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Огірок маринований – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Вода гаряча – 50-60 мл
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Серце помийте і варіть в підсоленій воді 1-1,5 години. Потім остудіть субпродукт і наріжте великими скибочками.
Крок 2. Цибулю і моркву очистіть і обмийте. Дрібно наріжте овочі. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, викладіть цибулю і моркву, смажте їх на середньому вогні 3-4 хвилини.
Крок 3. Далі додайте нарізаний маринований огірок, перемішайте. Потім викладіть серце, посоліть, приправте інгредієнти і смажте 5 хвилин.
Крок 4. Після цього зменшіть вогонь до мінімуму, влийте воду і викладіть сметану кімнатної температури, перемішайте.
Крок 5. Блюдо тушкуйте на помірному вогні, але не доводите до кипіння. Коли рідина википить, зніміть сковороду з вогню і подавайте страву до столу. Перед поддачей посипте його рубаною зеленню.
Простий рецепт свинячого серця з картоплею на сковороді
Поспішаємо поділитися смачним рецептом тушкованого свинячого серця з картоплею. Це збалансоване ситне блюдо для сімейного вечері. Доведеться набратися терпіння, щоб серце вийшло м’яким.
Час готування: 60
Час приготування: 40 хв
Порцій – 4-5
Інгредієнти:
- Серце свиняче – 1 шт.
- Печінка свиняча – 300 гр.
- Смалець – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Картопля – 1 кг
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Зелень – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Овочі очистіть і промийте. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями, картопля – кубиками. Свиняче серце і печінку помийте, очистіть від сухожиль, крові і зайвого жиру, наріжте кубиками.
Крок 2. Для смаження знадобиться рослинне масло і трохи смальцю, спеції можна взяти будь-які за своїм смаком.
Крок 3. У сковороді розігрійте рослинне масло і смалець, потім викладіть нарізане серце, смажте його 5-7 хвилин.
Крок 4. Далі викладіть печінку і продовжуйте смажити на сильному вогні ще 3-5 хвилин.
Крок 5. Потім викладіть картоплю, перемішайте і смажте всі разом 3-5 хвилин. Після цього зменшіть вогонь і накрийте сковороду кришкою.
Крок 6. Через деякий час додайте цибулю, перемішайте і смажте під кришкою 5-7 хвилин.
Крок 7. Приправити страву спеціями, перемішайте, знову накрийте сковороду кришкою і варіть 5-7 хвилин.
Крок 8. Тепер можна спробувати серце і картоплю на готовність.
Крок 9. При необхідності час приготування страви можна продовжити.
Крок 10. Перед подачею посипте блюдо рубаною зеленню.
Як приготувати свиняче серце в мультиварці?
Як відомо свинина відрізняється ніжним смаком, але в теж час вона жирна і ситна. А ось свинячі субпродукти навпаки нерідко включають в дієтичне меню за їх корисні властивості. Наприклад, свиняче серце містить багато вітамінів, фолієву кислоту, залізо, йод, цинк і не тільки.
Час готування: 100
Час приготування: 30 хв
Порцій – 5
Інгредієнти:
- Серце свиняче – 1 шт.
- лавровий Лист – 1-2 шт.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Приправа – 0,25 ч. л.
- Сметана 15-20 %– 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Кріп – 1 пучок.
Процес приготування:
Крок 1. Зніміть з лушпиння ріпчастої цибулі, обмийте і наріжте півкільцями. Увімкніть мультиварку, виберіть режим «Смаження», влийте оливкове масло і викладіть цибулю, смажте 3-4 хвилини.
Крок 2. Серце помийте, наріжте невеликими частинами. Додайте серце до цибулі і готуйте 10-15 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 3. Коли шматочки серця поміняють колір і зменшуватися в розмірі, додайте сметану.
Крок 4. Перемішайте вміст чаші, додайте приправи і сіль, закрийте кришку мультиварки. Готуйте серце в режимі «Гасіння» 1 годину.
Крок 5. Перед подачею посипте блюдо рубаною зеленню і підготуйте гарнір з картоплі.
Як смачно запекти свиняче серце в духовці?
Любите готувати в духовці? Це простий стандартний рецепт приготування свинячого серця. Воно виходить соковитим, ароматним і дуже смачним. Хороший варіант для ситного обіду і вечері.
Час готування: 100
Час приготування: 45 хв
Порцій – 4-5
Інгредієнти:
- Серце свиняче – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Вода – 1 л
- Часник – 4 зуб.
- Картопля – 4 шт.
- Приправа для м’яса – за смаком.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Серце помийте, розріжте навпіл, очистіть від крові, сухожиль і плівок.
Крок 2. Наріжте серце кубиками і обсмажте на рослинному маслі до напівготовності.
Крок 3. Болгарський перець очистити від перегородок і насіння, наріжте кубиками.
Крок 4. Помідори помийте і наріжте кубиками.
Крок 5. Часник очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
Крок 6. Картоплю почистіть, помийте і наріжте кубиками.
Крок 7. Підготуйте глиняні горщики для запікання в духовці. Спочатку покладіть на дно трохи картоплі. Потім зробіть шар з смаженого серця і всипте трохи подрібненого часнику.
Крок 8. Потім додайте болгарський перець і помідори. Всипте сіль і спеції, в кінці влийте гарячу воду, щоб вона покрила всі інгредієнти.
Крок 9. Закрийте горщики кришечками і відправте в духовку на 40-50 хвилин. Подавати запечене серце до столу можна прямо в горщиках.
Гуляш зі свинячого серця з підливою
Якщо серце правильно приготувати, то воно вийде ніжним і смачним, Ви точно не будете розчаровані. А ароматний соус підійде до будь-якого гарніру, будь то каша, картоплю або макарони.
Час готування: 150
Час приготування: 50 хв
Порцій – 6
Склад:
- Серце свиняче – 800 гр.
- Перець запашний горошком – 6-7 шт.
- Соус томатний – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2-4 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 2 склянки
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Крохмаль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку помийте серце і зваріть до готовності. Час варіння 1-2 години в залежності від розміру та якості субпродукту.
Крок 2. Варене серце наріжте соломкою.
Крок 3. Цибулю і моркву очистити. Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на крупній тертці. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, спочатку обсмажте цибулю протягом пари хвилин, потім викладіть моркву і смажте до м’якості овочів.
Крок 4. Після цього викладіть на сковороду серце, перемішайте і продовжуйте смажити все разом.
Крок 5. Залийте вміст сковороди водою, додайте томатний соус і тушкуйте 7-10 хвилин на невеликому вогні. Посоліть і приправте підливку за смаком.
Крок 6. Окремо в двох столових ложках води розведіть крохмаль. Отриману масу додайте в підливу, перемішайте, доведіть до кипіння і вимкніть вогонь. Дрібно наріжте часник, додайте в блюдо, перемішайте і дайте гуляшу постояти пару хвилин.
Крок 7. Посипте гуляш рубаною зеленню і подавайте до столу з гарніром на ваш вибір.
Салат зі свинячого серця і маринованої цибулі
Цікавий на смак пікантний салат на будь-який випадок життя. Маринований лук дуже вдало поєднується з нейтральним смаком свинячого серця і нейтралізує його сухість. Салат можна заправити стандартно майонезом або приготувати більш складну заправку на основі гірчиці.
Час готування: 140
Час приготування: 20 хв
Порцій – 4-6
Інгредієнти:
- Серце свиняче – 1 шт.
- Морква – 3 шт.
- Цибуля маринований – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Чорний мелений перець – за смаком.
- Майонез – 180 мл
- Масло олію – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Свиняче серце зваріть в підсоленій воді, потім остудіть і наріжте тонкою соломкою.
Крок 2. Моркву очистіть, помийте і натріть на крупній тертці. Потім обсмажте моркву до м’якості на рослинному маслі.
Крок 3. Маринований цибулю можна зробити самостійно або скористатися вже готовим.
Крок 4. Викладіть інгредієнти подрібнені в підходящу за розміром салатницю.
Крок 5. Додайте сіль, мелений перець і майонез, перемішайте.
Крок 6. Дуже просто у Вас на столі буде чудовий салат з вареним свинячим серцем.
Дуже смачний салат зі свинячого серця з грибами
Простий у приготуванні салат для смачної вечері. Основне завдання вибрати і зварити свиняче серце. Гриби можна взяти будь-які на ваш розсуд: шампіньйони, свіжі, заморожені або мариновані лісові гриби.
Час готування: 140
Час приготування: 20 хв
Порцій – 4
Склад:
- Серце свиняче – 300-350 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Гриби – 300 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Огірки мариновані – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Петрушка – 1 пучок.
- Майонез для заправки.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь відваріть свиняче серце в підсоленій воді, за бажанням можна додати лавровий лист і перець горошком. Якщо ви використовуєте свіжі лісові гриби, то їх необхідно нарізати скибочками і варити протягом 30-40 хвилин. Потім гриби відкиньте на друшляк, щоб стекла вода. Печериці ж просто обсмажте до готовності на сковороді і викладіть їх у миску де буде збиратися салат.
Крок 2. Готове свиняче серце наріжте тонкою соломкою, викладіть до грибів.
Крок 3. Яйця зваріть круто і також крупно наріжте. Викладіть в миску до решти інгредієнтів.
Крок 4. Мариновані огірки злегка відіжміть від рідини і наріжте шматочками, викладіть їх в миску.Крок 5. Також додайте в салат нарізану ріпчасту цибулю і подрібнену петрушку. Посоліть за смаком, перемішайте.
Крок 6. Заправте салат майонезом і подавайте до столу.