Простий і смачний рецепт сирно-сирний крем для торта
Універсальний варіант крему, який відмінно підходить як для тортів, так і для начинки інших кондитерських виробів. Він добре тримає форму, володіє ніжним вершковим смаком з часткою кислинки, легкий нежирний по консистенції. До того ж, вартість крему бюджетніше, ніж, наприклад, у крем-чизай, оскільки до складу входить недорогий сир. Він же і «відповідає» за легку кислинку на тлі загальної солодощі. Це не дає крему стати нудною і нав’язливо-солодким.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 500 гр. готового крему орієнтовно.
Склад:
Сир – 200 гр.
Сир сирний – 200 гр.
цукрова Пудра – 100 гр.
Вершки 30-33% — 100 гр.
Процес приготування:
1. Сир краще використовувати м’який, пастоподібний. Якщо він рідкуватим, то попередньо варто підвісити його в марлі на кілька годин, щоб зайва сироватка стекла. Так готовий крем вийде щільніше і насиченішим. Викладаємо сир в миску. Додаємо до нього сирний сир і цукрову пудру. Замінювати пудру на цукор не варто, оскільки виникне проблема з розчиненням великих цукровий кристаликів.
2. Міксером на низькій швидкості починаємо збивати інгредієнти. Поступово нарощуємо обороти і добиваємося отримання однорідної пишної маси. Орієнтовно на збивання піде дві-три хвилини.
3. В окрему ємність поміщаємо жирні вершки і збиваємо їх, поки не вийде щільна пишна піна, добре тримає форму. Як тільки піна буде формувати стійкі піки, припиняємо роботу, щоб не допустити розшарування вершків.
4. Збиті вершки порціями вмішуємо в сирно-сирну масу. Для змішування використовуємо міксер на низькій швидкості. Важливо просто добре змішати обидві маси, але не збивати їх.
5. Крем готовий. прибираємо його в холодильник для охолодження і стабілізації на годину-дві. Після цього використовуємо масу за призначенням – для прошарку, начинки, вирівнювання або виконання декорацій.
Приємного апетиту!