Тарталетки з куркою, грибами в вершках
Коли гості на порозі, а пригостити їх нема, то на порятунок прийде ситна і дуже соковита закуска з найпростіших інгредієнтів: курки, улюблених грибів і вершків. Обсмажені продукти подаються в пісочних тарталетках, запечених з сиром.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Філе куряче – 300 гр.
- Печериці – 200 гр.
- Вершки 20% — 200 мл
- Сир – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Тарталетки великі – 10 шт.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо компоненти за списком: м’ясо зачищаємо від білих плівок і прожилок, обполіскуємо водою і даємо трохи часу обсохнути, гриби промиваємо й обсушуємо за допомогою паперових рушників, відміряємо потрібну кількість інших продуктів.
Крок 2. У сковороді розтоплюємо 50 грам вершкового масла.
Крок 3. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно шаткуємо.
Крок 4. Пасеруємо цибульні кубики в олії.
Крок 5. Через кілька хвилин у сковорідку засипаємо куряче м’ясо, попередньо мелконарезанное.
Крок 6. Печериці довільно ріжемо на шматочки середнього розміру.
Крок 7. Коли філе побіліє – відправляємо до цибулі гриби і м’яса, смажимо до повного випаровування вологи, солимо.
Крок 8. Як тільки вся рідина піде з парою – заливаємо вершки і чекаємо загустіння.
Крок 9. В цей час розставляємо тарталетки на деку і починаємо розігріти духову шафу до позначки 180 градусів.
Крок 10. Твердий сир натираємо на крупній тертці.
Крок 11. Ароматну начинку розподіляємо по тарталеткам.
Крок 12. Зверху присипаємо заготовки сиром і відправляємо запікатися на 5-7 хвилин, щоб сир розплавився і утворив апетитну скоринку.
Крок 13. Виймаємо духмяне страву з духовки і відразу ж подаємо до столу. Приємного апетиту!