Тарталетки з куркою і грибами – 6 рецептів в духовці з покроковими фото

Тарталетки з куркою, грибами в вершках

Коли гості на порозі, а пригостити їх нема, то на порятунок прийде ситна і дуже соковита закуска з найпростіших інгредієнтів: курки, улюблених грибів і вершків. Обсмажені продукти подаються в пісочних тарталетках, запечених з сиром.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Вершки 20% — 200 мл
  • Сир – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Тарталетки великі – 10 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо компоненти за списком: м’ясо зачищаємо від білих плівок і прожилок, обполіскуємо водою і даємо трохи часу обсохнути, гриби промиваємо й обсушуємо за допомогою паперових рушників, відміряємо потрібну кількість інших продуктів.

Крок 2. У сковороді розтоплюємо 50 грам вершкового масла.

Крок 3. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно шаткуємо.

Крок 4. Пасеруємо цибульні кубики в олії.

Крок 5. Через кілька хвилин у сковорідку засипаємо куряче м’ясо, попередньо мелконарезанное.

Крок 6. Печериці довільно ріжемо на шматочки середнього розміру.

Крок 7. Коли філе побіліє – відправляємо до цибулі гриби і м’яса, смажимо до повного випаровування вологи, солимо.

Крок 8. Як тільки вся рідина піде з парою – заливаємо вершки і чекаємо загустіння.

Крок 9. В цей час розставляємо тарталетки на деку і починаємо розігріти духову шафу до позначки 180 градусів.

Крок 10. Твердий сир натираємо на крупній тертці.

Крок 11. Ароматну начинку розподіляємо по тарталеткам.

Крок 12. Зверху присипаємо заготовки сиром і відправляємо запікатися на 5-7 хвилин, щоб сир розплавився і утворив апетитну скоринку.

Крок 13. Виймаємо духмяне страву з духовки і відразу ж подаємо до столу. Приємного апетиту!