Тефтелі класичні – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Тефтелі з підливою, як у дитячому садку

Тефтелі з підливою, як у дитячому садку, готуються дуже швидко і просто, і до їх складу входять виключно бюджетні та натуральні компоненти, які, без зазріння совісті, можна включити до раціону навіть найменших членів сім’ї. Подавайте з улюбленим гарніром та насолоджуйтесь!

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Рис – 100 грн.
  • Паста томатная – 1 ст.л.
  • Вода – 150 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Мука – 3 ст.л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу заливаємо рис водою в пропорції один до двох, солимо і відварюємо практично до готовності. До фаршу додаємо цибулю, пропущену через м’ясорубку, сіль та яйце.

Крок 2. До основного складу висипаємо остиглу крупу і старанно змішуємо інгредієнти.

Крок 3. Ліпимо м’ясні кульки і кожен обвалюємо в 2 столових ложках борошна.

Крок 4. У сковороду вливаємо олію і прогріваємо, підрум’янюємо напівфабрикати з двох сторін.

Крок 5. Томатну пасту розводимо в 150 мл води і виливаємо до м’ясних кульок, гасимо під кришкою 10 хвилин.

Крок 6. Відміряємо склянку теплої води та об’єднуємо зі столовою ложкою борошна, сметаною – заливаємо тефтелі та продовжуємо готування ще 6-7 хвилин.

Крок 7. Страву сервіруємо і подаємо, не чекаючи охолодження. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!