Тещин язик з кабачків на зиму – 10 рецептів салату з покроковими фото

«Тещин язик» з кабачків з кетчупом

«Тещин язик» з кабачків з кетчупом – це яскрава за смаком закуска, яка доповнить багато гарячі страви або послужить самостійним холодним частуванням. Для нескладного приготування використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Часник – 100 гр.
  • Морква – 3 шт.
  • Кетчуп – 500 мл
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Цукор – 1 склянка
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 125 мл

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо кабачки під водою і ріжемо їх акуратними кільцями.

Крок 2. Очищаємо зубчики часнику. Перець чилі промиваємо і очищаємо від насіння.

Крок 3. З’єднуємо часник і гострий перець в блендері. Перемелюємо до отримання однорідної кашки.

Крок 4. У каструлю додаємо подрібнені овочі, кетчуп, олія, цукор і оцет.

Крок 5. Всипаємо вказану кількість солі.

Крок 6. Додаємо подрібнений часник і все добре перемішуємо. Кип’ятимо маринад на невеликому вогні.

Крок 7. У киплячий маринад з кетчупом викладаємо кабачки.

Крок 8. Сюди ж додаємо терту моркву.

Крок 9. Перемішуємо і тушкуємо після закипання 25 хвилин на повільному вогні.

Крок 10. Розливаємо частування по стерилізованим банкам, закочує їх і даємо повністю охолонути.

Крок 11. «Тещин язик» з кабачків з кетчупом готовий. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.