«Тещин язик» з кабачків з кетчупом
«Тещин язик» з кабачків з кетчупом – це яскрава за смаком закуска, яка доповнить багато гарячі страви або послужить самостійним холодним частуванням. Для нескладного приготування використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3,5 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 3 кг
- Перець чилі – 2 шт.
- Часник – 100 гр.
- Морква – 3 шт.
- Кетчуп – 500 мл
- Масло рослинне – 200 мл
- Цукор – 1 склянка
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 125 мл
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо кабачки під водою і ріжемо їх акуратними кільцями.
Крок 2. Очищаємо зубчики часнику. Перець чилі промиваємо і очищаємо від насіння.
Крок 3. З’єднуємо часник і гострий перець в блендері. Перемелюємо до отримання однорідної кашки.
Крок 4. У каструлю додаємо подрібнені овочі, кетчуп, олія, цукор і оцет.
Крок 5. Всипаємо вказану кількість солі.
Крок 6. Додаємо подрібнений часник і все добре перемішуємо. Кип’ятимо маринад на невеликому вогні.
Крок 7. У киплячий маринад з кетчупом викладаємо кабачки.
Крок 8. Сюди ж додаємо терту моркву.
Крок 9. Перемішуємо і тушкуємо після закипання 25 хвилин на повільному вогні.
Крок 10. Розливаємо частування по стерилізованим банкам, закочує їх і даємо повністю охолонути.
Крок 11. «Тещин язик» з кабачків з кетчупом готовий. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.