«Тещин язик» з кабачків і баклажанів на зиму
«Тещин язик» з кабачків і баклажанів на зиму – це апетитна універсальна заготівля для вашого домашнього столу. Готове частування порадує своєю соковитістю і яскравим смаком. Подавайте як самостійне холодну закуску або разом з гарячими обідніми стравами.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 5 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1,5 кг
- Баклажани – 1,5 кг
- Помідори – 2,5 кг
- Перець болгарський – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,7 кг
- Цукор – 1 склянка
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 6 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні овочі. Ретельно промиваємо їх під водою.
Крок 2. Помідори прокручуємо через м’ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера. Викладаємо в каструлю з товстим дном.
Крок 3. Також подрібнюємо половину кабачків.
Крок 4. Другу половину нарізаємо невеликими брусочками. Відправляємо їх в загальну масу.
Крок 5. Сюди ж викладаємо баклажани. Їх також ріжемо брусочками або кубиками.
Крок 6. Викладаємо четвертинки цибулі і шматочки болгарського перцю.
Крок 7. Засипаємо сіллю, цукром. Заливаємо рослинним маслом.
Крок 8. Ставимо заготовку на плиту. Доводимо до кипіння на середньому вогні.
Крок 9. Після варимо близько 15-20 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 10. Виливаємо в масу оцет, перемішуємо і розливаємо по стерилізованим банкам. Закатуємо, перевертаємо догори дном, прикриваємо рушником і залишаємо до повного охолодження.
Крок 11. «Тещин язик» з кабачків і баклажанів на зиму готовий. Можна відносити на зберігання!