Тещин язик з кабачків на зиму – 10 рецептів салату з покроковими фото

«Тещин язик» з кабачків і баклажанів на зиму

«Тещин язик» з кабачків і баклажанів на зиму – це апетитна універсальна заготівля для вашого домашнього столу. Готове частування порадує своєю соковитістю і яскравим смаком. Подавайте як самостійне холодну закуску або разом з гарячими обідніми стравами.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Баклажани – 1,5 кг
  • Помідори – 2,5 кг
  • Перець болгарський – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,7 кг
  • Цукор – 1 склянка
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 6 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні овочі. Ретельно промиваємо їх під водою.

Крок 2. Помідори прокручуємо через м’ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера. Викладаємо в каструлю з товстим дном.

Крок 3. Також подрібнюємо половину кабачків.

Крок 4. Другу половину нарізаємо невеликими брусочками. Відправляємо їх в загальну масу.

Крок 5. Сюди ж викладаємо баклажани. Їх також ріжемо брусочками або кубиками.

Крок 6. Викладаємо четвертинки цибулі і шматочки болгарського перцю.

Крок 7. Засипаємо сіллю, цукром. Заливаємо рослинним маслом.

Крок 8. Ставимо заготовку на плиту. Доводимо до кипіння на середньому вогні.

Крок 9. Після варимо близько 15-20 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 10. Виливаємо в масу оцет, перемішуємо і розливаємо по стерилізованим банкам. Закатуємо, перевертаємо догори дном, прикриваємо рушником і залишаємо до повного охолодження.

Крок 11. «Тещин язик» з кабачків і баклажанів на зиму готовий. Можна відносити на зберігання!