Тісто для біляшів на молоці з сухими дріжджами
Тісто для біляшів на молоці з сухими дріжджами виходить дуже пишним і повітряним. Завдяки своїй еластичності з ним дуже зручно працювати. Готові біляші порадують вас яскравим смаком, соковитістю і гарним зовнішнім виглядом. Обов’язково беріть на замітку простий рецепт приготування тесту.
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 0,8 кг.
Інгредієнти:
- Борошно – 0,5 кг
- Дріжджі сухі – 7 гр.
- Молоко – 200 мл
- Масло рослинне – 6 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Вливаємо в каструлю або сотейник молоко, нагріваємо його, але не кип’ятимо.
Крок 2. Висипаємо в тепле молоко сухі дріжджі. Перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин до появи бульбашок.
Крок 3. До дріжджовий суміші просіваємо борошно з допомогу дрібного сита.
Крок 4. Збовтуємо віночком яйце і відправляємо його в загальну масу.
Крок 5. Починаємо перемішувати тісто, після приступаємо до ретельного замісу руками. В кінці вмішуємо рослинне масло.
Крок 6. Готовий ком прикриваємо рушником і ставимо в тепле місце на півтори години.
Крок 7. Тісто для біляшів на молоці з сухими дріжджами готово!