Тісто для біляшів на сухих дріжджах – 6 рецептів з покроковими фото

Тісто для біляшів на молоці з сухими дріжджами

Тісто для біляшів на молоці з сухими дріжджами виходить дуже пишним і повітряним. Завдяки своїй еластичності з ним дуже зручно працювати. Готові біляші порадують вас яскравим смаком, соковитістю і гарним зовнішнім виглядом. Обов’язково беріть на замітку простий рецепт приготування тесту.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 0,8 кг.

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,5 кг
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Масло рослинне – 6 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Вливаємо в каструлю або сотейник молоко, нагріваємо його, але не кип’ятимо.

Крок 2. Висипаємо в тепле молоко сухі дріжджі. Перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин до появи бульбашок.

Крок 3. До дріжджовий суміші просіваємо борошно з допомогу дрібного сита.

Крок 4. Збовтуємо віночком яйце і відправляємо його в загальну масу.

Крок 5. Починаємо перемішувати тісто, після приступаємо до ретельного замісу руками. В кінці вмішуємо рослинне масло.

Крок 6. Готовий ком прикриваємо рушником і ставимо в тепле місце на півтори години.

Крок 7. Тісто для біляшів на молоці з сухими дріжджами готово!