Тісто для мантів – 10 кращих рецептів приготування з покроковими фото

Тісто для мантів – це простий і швидкий варіант для ваших кулінарних рішень. Таке тісто відрізняється м’якістю і еластичністю. Замішати його зможуть навіть новачки. Для цього використовуйте добірку з перевірених рецептів з покроковим описом процесу. Здивуйте своїх близьких або гостей апетитними мантами, приготованими своїми руками.

Класичний рецепт тіста для мантів в домашніх умовах

Секрет смачних мантів полягає в ідеальному щільному тесті. Щоб воно вийшло еластичним і гладким, готуйте по простому класичному рецепту. Порадуйте вашу сім’ю або гостей апетитним домашнім стравою!

Інгредієнти на
0.7 кг.

  • Борошно 2 склянки
  • Вода 120 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Для того, щоб краще приготувати тісто для мантів, відміряємо потрібну кількість пшеничного борошна.
  2. Ретельно просіваємо сухий продукт через сито кілька разів. Мука повинна бути повітряної і без грудочок.
  3. Пересипаємо борошно в глибоку посуд і розбиваємо в неї яйце.
  4. Солимо, повільно вливаємо теплу воду і розмішуємо продукт виделкою круговими рухами.
  5. Потім руками выминаем тісто до щільного і гладкого кома. Накриваємо його плівкою і залишаємо на 30 хвилин.
  6. Потім ком тесту тонко розкочуємо качалкою. Готово!

Заварне тісто для мантів з додаванням окропу

Щільне і тягуче тісто для мантів можна приготувати з додаванням окропу. Продукт не складний у приготуванні, головне дотримуватися послідовності дій. Здивуйте рідних оригінальним стравою на домашньому тесті.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 850 гр.

Склад:

  • Борошно – 2,5 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. У глибоку миску ретельно просіваємо борошно. Сюди ж додаємо сіль і руками розмішуємо інгредієнти.

2. Кип’ятимо один стакан води. Після чого відразу змішуємо окріп з рослинним маслом.

3. Тонким струменем вливаємо окріп з маслом борошно. Розмішуємо ложкою вміст, так як відразу маса буде дуже гарячою.

4. Коли вміст трохи охолоне, продовжуємо його вимішувати руками. Робимо це з тривалою силою. Тісто має бути тугим.

5. Щільне тісто для мантів готово. Можна розгортати в потрібну форму!

Як приготувати тісто для мантів по-татарськи

Туге тісто для мантів по-татарськи легко приготувати в домашніх умовах. Секрет ідеального продукту в тривалому вимішування руками. Пригостіть домашніх ситним блюдом.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 500 гр.

Склад:

  • Борошно – 1,5 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Вода – 120 мл
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. У глибоку тарілку розбиваємо два курячих яйця. Можна відразу додати щіпку солі.

2. Вливаємо до яєць воду і просіваємо частина борошна. Починаємо вимішувати інгредієнти ложкою до отримання однорідної суміші.

3. Викладаємо масу на стіл і висипаємо борошно. Починаємо вимішувати руками 5-7 хвилин.

4. Щільний, гладенький ком тесту залишаємо настоятися 15 хвилин при кімнатній температурі. Можна накрити харчовою плівкою.

5. Після того, як тісто «відпочине», злегка розминаємо його руками і приступаємо до подальшого приготування.

Простий рецепт приготування тіста для мантів по-узбецьки

Справжні узбецькі манти готують з якісного тугого тіста. Такий продукт не складно приготувати самостійно, весь секрет в довгому вимішування руками. Невеликий набір інгредієнтів і нехитрі дії дозволять отримати хорошу основу для ситного страви.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1,5 кг.

Інгредієнти:

  • Борошно – 4 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 400 мл
  • Сіль – 30 гр.

Процес приготування:

1. У холодну воду насипаємо сіль і ретельно розмішуємо вміст.

2. Чотири склянки борошна обережно просіваємо через сито. Сухий продукт повинен бути без грудочок. Сюди ж розбиваємо куряче яйце.

3. Вливаємо тонким струменем солону воду. Починаємо перемішувати.

4. Ретельно вимішуємо руками тісто. Це слід робити довго і з силою, щоб продукт вийшов ідеальним. Далі залишаємо його на 1 годину.

5. Після того, як тісто «відпочило», його знову розминаємо руками, ділимо на невеликі шматочки і розкачуємо для приготування мантів.

Як приготувати тісто для мантів без яєць

Найпростіший варіант тесту для мантів – це на воді і без використання яєць. Продукт виходить тугим, що і потрібно для якісного приготування страви. Оцініть простий і швидкий рецепт!

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 800 гр.

Склад:

  • Борошно – 2 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. У глибоку тарілку просіваємо борошно. Додаємо сіль і вливаємо охолоджену кип’ячену воду.

2. Акуратно розмішуємо продукти. Спочатку можна використовувати ложку або лопатку.

3. Далі починаємо вимішувати тісто руками до утворення щільного кома.

4. В отриманому комі робимо невелике поглиблення і вливаємо в нього рослинне масло. Знову замішуємо продукт.

5. Даємо тісту трохи «відпочити» і можна приступати до подальшого приготування страви.

М’яке тісто для домашніх мантів в хлібопічці

Готування тіста в хлібопічці значно спрощує процес і економить ваш час. Ви просто завантажуєте потрібні інгредієнти, чекаєте і отримуєте готовий продукт, який буде якісною основою для домашніх мантів.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 800 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. У форму для хлібопічки встановлюємо спеціальну пряму насадку для тесту.

2. Далі насипаємо борошно, заливаємо її водою. Сюди ж додаємо сіль і рослинне масло. Розмішувати не потрібно.

3. Встановлюємо форму в хлібопічку. Включаємо режим «пельмені» і готуємо тісто 20 хвилин.

4. Через деякий час тісто добре замешается і буде готове.

5. Дістаємо тісто з хлібопічки, злегка розминаємо руками і використовуємо надалі приготування мантів.

Простий і смачний рецепт тіста для мантів на молоці

М’яке і еластичне тісто на молоці ідеально для приготування мантів. Борошняний продукт – важлива складова смачного і якісного страви. Простий домашній рецепт дозволить приємно здивувати ваших домашніх і гостей.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 1 кг

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 склянки
  • Молоко – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. В глибоку посуд, вливаємо молоко. Також у нього вливаємо олію.

2. Розбиваємо до вмісту куряче яйце і додаємо сіль.

3. Збиваємо масу віночком до однорідного стану.

4. Окремо просіваємо борошно кілька разів. Суха суміш повинна вийти пишною і повітряної.

5. Поступово і тонким струменем вливаємо в борошно рідку суміш.

6. Довго і старанно вимішуємо тісто в м’який і однорідний ком.

7. Загортаємо тісто в пакет і даємо йому полежати в кімнатній температурі 20-30 хвилин.

8. Після невеликого «відпочинку» продукт готовий до подальшого приготування!

Покроковий рецепт приготування тіста для мантів на мінералці

Мінералка – ідеальний продукт для приготування домашнього тесту для мантів. Маса вийде тугий і еластичною. Ви легко зможете розкачати тонкий пласт, який не порветься під час ліплення страви.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 750 гр.

Склад:

  • Борошно – 2 склянки
  • Вода мінеральна – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Просіваємо борошно в глибоку миску. Розмішуємо сухий продукт з сіллю.

2. Виливаємо до маси мінеральну воду.

3. Приступаємо до розмішування продуктів. Краще відразу розмішати ложкою, так як тісто буде сильно липнути до рук.

4. Коли продукти змішаються один з одним, починаємо вимішувати руками до густого і щільного кома.

5. Ком отриманого тіста розкочуємо качалкою до дуже тонкого стану. Готово!

Як приготувати дріжджове тісто для мантів в домашніх умовах

Пишне і м’яке дріжджове тісто також підходить для приготування домашніх мантів. Блюдо на основі такої виходить ніжним і легким. Приготувати продукт не складе особливої праці.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 800 гр.

Склад:

  • Борошно – 2 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Дріжджі сирі – 30 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість борошна і свіжих дріжджів.

2. У теплій воді розмішуємо дріжджі, додаємо до них сіль і цукор.

3. Після того як опара розташовувалася, перелити її в банку, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце.

4. Через 15 хвилин опара підніметься і буде готова.

5. Після опару виливаємо в борошно і замішуємо тісто. Накриваємо плівкою і залишаємо підніматися.

6. Через 40-60 хвилин тісто буде повністю готове. Продукт збільшитися в два рази.

7. Ділимо тісто на невеликі шматочки і тонко розкачуємо їх. Готово!

Простий і смачний рецепт тіста для мантів на кефірі

Ніжне і м’яке тісто для мантів виходить з додаванням кефіру. Оцініть простий рецепт приготування і порадуйте близьких ситним домашнім стравою. Ідеально для сімейного обіду.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 1,3 кг

Інгредієнти:

  • Борошно – 3,5 склянки
  • Кефір – 2 склянки
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. У глибоку зручну миску вливаємо кефір.

2. Додаємо в кефір чайну ложку солі і розмішуємо до однорідності.

3. Поступово в рідку масу вводимо борошно.

4. Починаємо розмішувати вміст ложкою або лопаткою.

5. Далі сильно вимішуємо тісто руками до однорідної і щільної маси.

6. Отримуємо гладкий і тугий ком тесту на кефірі. Готово!