Тісто для мантів – це простий і швидкий варіант для ваших кулінарних рішень. Таке тісто відрізняється м’якістю і еластичністю. Замішати його зможуть навіть новачки. Для цього використовуйте добірку з перевірених рецептів з покроковим описом процесу. Здивуйте своїх близьких або гостей апетитними мантами, приготованими своїми руками.
Класичний рецепт тіста для мантів в домашніх умовах
Секрет смачних мантів полягає в ідеальному щільному тесті. Щоб воно вийшло еластичним і гладким, готуйте по простому класичному рецепту. Порадуйте вашу сім’ю або гостей апетитним домашнім стравою!
Інгредієнти на
0.7 кг.
- Борошно 2 склянки
- Вода 120 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Сіль 1 ч. л.
Процес приготування:
- Для того, щоб краще приготувати тісто для мантів, відміряємо потрібну кількість пшеничного борошна.
- Ретельно просіваємо сухий продукт через сито кілька разів. Мука повинна бути повітряної і без грудочок.
- Пересипаємо борошно в глибоку посуд і розбиваємо в неї яйце.
- Солимо, повільно вливаємо теплу воду і розмішуємо продукт виделкою круговими рухами.
- Потім руками выминаем тісто до щільного і гладкого кома. Накриваємо його плівкою і залишаємо на 30 хвилин.
- Потім ком тесту тонко розкочуємо качалкою. Готово!
Заварне тісто для мантів з додаванням окропу
Щільне і тягуче тісто для мантів можна приготувати з додаванням окропу. Продукт не складний у приготуванні, головне дотримуватися послідовності дій. Здивуйте рідних оригінальним стравою на домашньому тесті.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 850 гр.
Склад:
- Борошно – 2,5 склянки
- Вода – 1 склянка
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. У глибоку миску ретельно просіваємо борошно. Сюди ж додаємо сіль і руками розмішуємо інгредієнти.
2. Кип’ятимо один стакан води. Після чого відразу змішуємо окріп з рослинним маслом.
3. Тонким струменем вливаємо окріп з маслом борошно. Розмішуємо ложкою вміст, так як відразу маса буде дуже гарячою.
4. Коли вміст трохи охолоне, продовжуємо його вимішувати руками. Робимо це з тривалою силою. Тісто має бути тугим.
5. Щільне тісто для мантів готово. Можна розгортати в потрібну форму!
Як приготувати тісто для мантів по-татарськи
Туге тісто для мантів по-татарськи легко приготувати в домашніх умовах. Секрет ідеального продукту в тривалому вимішування руками. Пригостіть домашніх ситним блюдом.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 500 гр.
Склад:
- Борошно – 1,5 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Вода – 120 мл
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. У глибоку тарілку розбиваємо два курячих яйця. Можна відразу додати щіпку солі.
2. Вливаємо до яєць воду і просіваємо частина борошна. Починаємо вимішувати інгредієнти ложкою до отримання однорідної суміші.
3. Викладаємо масу на стіл і висипаємо борошно. Починаємо вимішувати руками 5-7 хвилин.
4. Щільний, гладенький ком тесту залишаємо настоятися 15 хвилин при кімнатній температурі. Можна накрити харчовою плівкою.
5. Після того, як тісто «відпочине», злегка розминаємо його руками і приступаємо до подальшого приготування.
Простий рецепт приготування тіста для мантів по-узбецьки
Справжні узбецькі манти готують з якісного тугого тіста. Такий продукт не складно приготувати самостійно, весь секрет в довгому вимішування руками. Невеликий набір інгредієнтів і нехитрі дії дозволять отримати хорошу основу для ситного страви.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 1,5 кг.
Інгредієнти:
- Борошно – 4 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 400 мл
- Сіль – 30 гр.
Процес приготування:
1. У холодну воду насипаємо сіль і ретельно розмішуємо вміст.
2. Чотири склянки борошна обережно просіваємо через сито. Сухий продукт повинен бути без грудочок. Сюди ж розбиваємо куряче яйце.
3. Вливаємо тонким струменем солону воду. Починаємо перемішувати.
4. Ретельно вимішуємо руками тісто. Це слід робити довго і з силою, щоб продукт вийшов ідеальним. Далі залишаємо його на 1 годину.
5. Після того, як тісто «відпочило», його знову розминаємо руками, ділимо на невеликі шматочки і розкачуємо для приготування мантів.
Як приготувати тісто для мантів без яєць
Найпростіший варіант тесту для мантів – це на воді і без використання яєць. Продукт виходить тугим, що і потрібно для якісного приготування страви. Оцініть простий і швидкий рецепт!
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 800 гр.
Склад:
- Борошно – 2 склянки
- Вода – 1 склянка
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. У глибоку тарілку просіваємо борошно. Додаємо сіль і вливаємо охолоджену кип’ячену воду.
2. Акуратно розмішуємо продукти. Спочатку можна використовувати ложку або лопатку.
3. Далі починаємо вимішувати тісто руками до утворення щільного кома.
4. В отриманому комі робимо невелике поглиблення і вливаємо в нього рослинне масло. Знову замішуємо продукт.
5. Даємо тісту трохи «відпочити» і можна приступати до подальшого приготування страви.
М’яке тісто для домашніх мантів в хлібопічці
Готування тіста в хлібопічці значно спрощує процес і економить ваш час. Ви просто завантажуєте потрібні інгредієнти, чекаєте і отримуєте готовий продукт, який буде якісною основою для домашніх мантів.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 800 гр.
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- Вода – 1 склянка
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. У форму для хлібопічки встановлюємо спеціальну пряму насадку для тесту.
2. Далі насипаємо борошно, заливаємо її водою. Сюди ж додаємо сіль і рослинне масло. Розмішувати не потрібно.
3. Встановлюємо форму в хлібопічку. Включаємо режим «пельмені» і готуємо тісто 20 хвилин.
4. Через деякий час тісто добре замешается і буде готове.
5. Дістаємо тісто з хлібопічки, злегка розминаємо руками і використовуємо надалі приготування мантів.
Простий і смачний рецепт тіста для мантів на молоці
М’яке і еластичне тісто на молоці ідеально для приготування мантів. Борошняний продукт – важлива складова смачного і якісного страви. Простий домашній рецепт дозволить приємно здивувати ваших домашніх і гостей.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 1 кг
Інгредієнти:
- Борошно – 3 склянки
- Молоко – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. В глибоку посуд, вливаємо молоко. Також у нього вливаємо олію.
2. Розбиваємо до вмісту куряче яйце і додаємо сіль.
3. Збиваємо масу віночком до однорідного стану.
4. Окремо просіваємо борошно кілька разів. Суха суміш повинна вийти пишною і повітряної.
5. Поступово і тонким струменем вливаємо в борошно рідку суміш.
6. Довго і старанно вимішуємо тісто в м’який і однорідний ком.
7. Загортаємо тісто в пакет і даємо йому полежати в кімнатній температурі 20-30 хвилин.
8. Після невеликого «відпочинку» продукт готовий до подальшого приготування!
Покроковий рецепт приготування тіста для мантів на мінералці
Мінералка – ідеальний продукт для приготування домашнього тесту для мантів. Маса вийде тугий і еластичною. Ви легко зможете розкачати тонкий пласт, який не порветься під час ліплення страви.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 750 гр.
Склад:
- Борошно – 2 склянки
- Вода мінеральна – 1 склянка
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Просіваємо борошно в глибоку миску. Розмішуємо сухий продукт з сіллю.
2. Виливаємо до маси мінеральну воду.
3. Приступаємо до розмішування продуктів. Краще відразу розмішати ложкою, так як тісто буде сильно липнути до рук.
4. Коли продукти змішаються один з одним, починаємо вимішувати руками до густого і щільного кома.
5. Ком отриманого тіста розкочуємо качалкою до дуже тонкого стану. Готово!
Як приготувати дріжджове тісто для мантів в домашніх умовах
Пишне і м’яке дріжджове тісто також підходить для приготування домашніх мантів. Блюдо на основі такої виходить ніжним і легким. Приготувати продукт не складе особливої праці.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 800 гр.
Склад:
- Борошно – 2 склянки
- Вода – 1 склянка
- Дріжджі сирі – 30 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість борошна і свіжих дріжджів.
2. У теплій воді розмішуємо дріжджі, додаємо до них сіль і цукор.
3. Після того як опара розташовувалася, перелити її в банку, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце.
4. Через 15 хвилин опара підніметься і буде готова.
5. Після опару виливаємо в борошно і замішуємо тісто. Накриваємо плівкою і залишаємо підніматися.
6. Через 40-60 хвилин тісто буде повністю готове. Продукт збільшитися в два рази.
7. Ділимо тісто на невеликі шматочки і тонко розкачуємо їх. Готово!
Простий і смачний рецепт тіста для мантів на кефірі
Ніжне і м’яке тісто для мантів виходить з додаванням кефіру. Оцініть простий рецепт приготування і порадуйте близьких ситним домашнім стравою. Ідеально для сімейного обіду.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 1,3 кг
Інгредієнти:
- Борошно – 3,5 склянки
- Кефір – 2 склянки
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. У глибоку зручну миску вливаємо кефір.
2. Додаємо в кефір чайну ложку солі і розмішуємо до однорідності.
3. Поступово в рідку масу вводимо борошно.
4. Починаємо розмішувати вміст ложкою або лопаткою.
5. Далі сильно вимішуємо тісто руками до однорідної і щільної маси.
6. Отримуємо гладкий і тугий ком тесту на кефірі. Готово!