Томатна паста на зиму — 10 простих рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Паста з помідорів з болгарським перцем на зиму

Паста з помідорів з болгарським перцем на зиму – ідеальна заготовка, яку вдасться реалізувати як у дослідній, так і молодої господині. Томатна паста, приготовлена в домашніх умовах, має незабутнім смаком і ароматом. Болгарський перець надає цікаву родзинку.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 2 кг
  • Сіль велика – за смаком.
  • Перець болгарський – 1 кг

Процес приготування:

Крок 1. Для томатної пасти з болгарським перцем вибираємо стиглі соковиті плоди. Ретельно промиваємо й обсушуємо. Томати крупно нарізаємо, видаляємо плодоніжки. Перці разом плодоніжкою укладаємо в рукав для запікання.

Крок 2. Нарізані томати кладемо в чашу мультиварки. Активуємо програму «Гасіння» і готуємо 40 хвилин при закритій кришці.

Крок 3. Після закінчення програми проціджуємо вміст через друшляк і залишаємо, щоб волога скла.

Крок 4. Рукав з перцями відправляємо в прогріту до 180° духовку. Коли на перцях з’являться чорні вкраплення, мінімізуємо температуру до 120° і готуємо до м’якості. Дістаємо рукав з готовими перцями і остуджуємо. Видаляємо плодоніжки з нутрощами і акуратно знімаємо шкірку.

Крок 5. До перетертим помідорів відправляємо очищений перець і пробиваємо масу до гладкості. Повертаємо в чашу мультиварки і уварюємо до бажаної консистенції. Буде потрібно приблизно хвилин 20. Не забуваємо перемішувати.

Крок 6. Кладемо сіль, ретельно перемішуємо. Розподіляємо по стерилізованим банкам і щільно закручуємо. Перевернувши на кришки, загортаємо в теплу ковдру і остуджуємо. Переміщаємо заготовки на зберігання. Приємного апетиту!