Варення з абрикосів — проста заготівля на зиму, яка має чудовий аромат і густу консистенцію. Є багато способів його приготування. У цій статті зібрано 10 найбільш цікавих і незвичайних рецептів цієї зимової заготівлі.
Варення з абрикосів без кісточок на зиму
Чим добре варення без кісточок? Його сміливо можна їсти ложками або додавати в домашню випічку. У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати смачне і густе абрикосове варення без кісточок.
Інгредієнти на
5 порц.
- Цукор-пісок 1 кг
- Абрикос 1 кг
- Вода 250 мл
Процес приготування:
- Щоб приготувати варення з абрикосів на зиму, фрукти промийте, просушіть і вийміть кісточки.
- Тару для варення заздалегідь помийте, стерилізуйте і просушіть.
- Цукор всипте в каструлю і залийте водою. Поставте каструлю на вогонь і доведіть її вміст до кипіння, варіть сироп 2 хвилини.
- У киплячий сироп викладіть абрикоси, перемішайте і варіть 5 хвилин. Зніміть каструлю з вогню, варення залиште на 5-6 годин.
- Потім знову поставте каструлю на вогонь, доведіть варення до кипіння, варіть 5 хвилин. Знову зніміть з вогню і залиште на 6 годин.
- Після цього варення розкладіть по сухим стерилізованим банкам і загорніть їх. Потім перемістіть на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Як заготовити на зиму смачне варення з абрикосів з кісточками?
Абрикосове варення являє собою яскраве ласощі з золотистого сиропу і щільних плодів абрикоса. Цим ласощами люблять побалувати себе дорослі і діти.
Час готування: 1,5 доби.
Час приготування: 100 хв
Порцій: 5.
Інгредієнти:
- Абрикоси – 1 кг
- Цукор – 0,5 кг
- Вода – 70 мл
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
- Кориця – 2 гр.
Процес приготування:
1. Абрикоси промийте і просушіть.
2. Акуратно вийміть кісточки з ягід. Кісточки розкладіть на деку і висушити в духовці.
3. Половинки абрикосів засипте цукром і влийте воду. Залиште фрукти на пару годин і дочекайтеся, поки вони пустять сік.
4. Потім каструлю з абрикосами поставте на плиту, доведіть варення до кипіння, постійно помішуючи. Кип’ятіть варення три рази з перервами в 12 годин.
5. Ядерця розколіть і замочіть в теплій воді.
6. При третьому кипінні додайте варення ядерця і корицю, перемішайте, доведіть до кипіння.
7. Готове варення розкладіть по стерилізованим банкам, загорніть їх і залиште до повного охолодження при кімнатній температурі. Абрикосове варення з кісточками на зиму готово.
Приємного апетиту!
Густе абрикосове варення часточками
В такому вигляді можна готувати варення навіть з перестиглих і м’яких плодів абрикоса. Варення виходить густим і схожим на мед.
Час готування: 12 годин.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Абрикоси – 700 гр.
- Цукор – 700 гр.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
1. Абрикоси промийте і просушіть.
2. Наріжте фрукти шматочками і видаліть кісточки.
3. Перекладіть абрикоси в миску, додати до них цукор і воду, перемішайте. Коли цукор розчиниться, поставте ємність на вогонь і доведіть до кипіння.
4. Кип’ятіть 5 хвилин, потім залиште його до охолодження. Повторіть цю процедуру ще раз.
5. Після другого кип’ятіння варення розкладіть по стерилізованим банкам і закатайте. Зберігайте варення в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Простий рецепт варення-п’ятихвилинки з абрикосів
Літо – найжаркіша пора у всіх сенсах цього слова, особливо якщо мова йде про заготівлі варення. Щоб не проводити годинник на кухні, скористайтеся цим швидким рецептом приготування смачного абрикосового варення.
Час готування: 8 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
- Абрикоси – 1,5 кг
- Цукор – 1,5 кг
- Вода – 0,5 л.
Процес приготування:
1. Абрикоси промийте і просушіть паперовими рушниками.
2. З плодів видаліть кісточки і розріжте їх на часточки. Викладіть ягоди шарами в каструлю і просыпьте їх цукром. Залиште абрикоси на ніч в холодильнику.
3. Потім влийте в каструлю з ягодами воду і поставте її на середній вогонь. Варіть варення в три прийоми по 5 хвилин з інтервалом у 3 години.
4. Після третього кип’ятіння варення розкладіть по стерилізованим банкам.
5. Банки щільно закрийте кришками, переверніть і остудіть при кімнатній температурі. Зберігайте варення в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Як приготувати варення з абрикосів з волоськими горіхами?
Варення – це не тільки цукор і ягоди. Щоб зробити домашнє ласощі більш цікавим і корисним, додайте в нього волоські горіхи. Про всі тонкощі приготування абрикосового варення з волоськими горіхами ви дізнаєтеся з цього рецепту.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Абрикоси – 400 гр.
- Горіхи волоські – 100 гр.
- Цукор – 300 гр.
Процес приготування:
1. Абрикоси помийте, розріжте їх навпіл і видаліть кісточки.
2. Потім кожну половинку наріжте тонкими часточками. Змішайте абрикоси з цукром і залишити на 30-60 хвилин.
3. Волоські горіхи порубаєте ножем і обсмажте на сухій сковороді.
4. Абрикоси перекладіть в каструлю і поставте на вогонь. Варіть при слабкому кипінні півгодини, періодично перемішуючи і знімаючи пінку.
5. Часточки повинні стати прозорими.
6. Після цього додайте в варення горіхи і продовжуйте варити 5-10 хвилин.
7. Потім гаряче варення викладіть в стерилізовану банку і щільно закупорьте її. Закатку укрийте ковдрою і залиште до повного охолодження. Смачна домашня заготовка готова.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування абрикосового варення в мультиварці
Мультиварка відмінно підходить для варіння варення. В чаші абрикоси нудяться при високій температурі, що дозволяє зберегти більше їх корисних властивостей.
Час готування: 13 годин.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Абрикоси – 1,2 кг
- Цукор – 1 кг
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
1. Абрикоси вимити і промокніть їх на паперових рушниках.
2. Абрикоси розріжте навпіл, видаліть кісточки і складіть половинки в чашу мультиварки.
3. Абрикоси засипте цукром і влийте воду. Залиште ягоди на деякий час, щоб вони пустили сік.
4. Покладіть в чашу мультиварки, виберіть програму «Тушкування» на 15 хвилин. Через 10 хвилин перемішайте варення і зніміть піну. Залиште варення прямо в мультиварці на 12 годин.
5. Після цього знову доведіть варення до кипіння в режимі «Гасіння» і варіть 5 хвилин.
6. Гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам, загорніть їх і укрийте ковдрою до повного охолодження. Зберігайте варення в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Ароматне варення з абрикосів з апельсинами
Яскраве, сонячне варення у вас вийде з абрикосів і апельсинів. Його неймовірний смак і аромат зберуть за чаєм всю сім’ю і ви навіть не помітите, як в баночці здасться дно.
Час готування: 10 годин.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Абрикоси – 1 кг
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор – 800 гр.
Процес приготування:
1. Абрикоси вимити, просушіть, розріжте навпіл і видаліть кісточки.
2. До абрикосам додайте одну склянку цукру, перемішайте і залиште на 10 годин.
3. Апельсин добре промийте під гарячою водою і наріжте великими шматками. Перекладіть апельсин в блендер і подрібніть його.
4. Коли абрикоси пустять сік, додайте подрібнений апельсин і цукор, що залишився. Поставте каструлю на вогонь і доведіть варення до кипіння, варіть 15-20 хвилин.
5. Гаряче варення розкладіть по стерилізованим банкам і загорніть їх. Варення може зберігатися в прохолодному місці до року.
Приємного апетиту!
Густе варення-желе з абрикосів з желатином
Щоб зробити консистенцію варення більш щільною і схожою на джем, можна скористатися таким загусником, як желатин. Таке абрикосове варення можна намазати на підсмажений тост і подати до ранкової кави.
Час готування: 6 годин.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Абрикоси – 1 кг
- Цукор – 400 гр.
- Желатин – 15 гр.
Процес приготування:
1. Абрикоси добре промийте проточною водою, розріжте навпіл і видаліть кісточки.
2. Цукор змішайте з желатином.
3. Абрикоси викладіть в каструлю шарами і пересипте їх цукром.
4. Накрийте каструлю чистим рушником і залиште на 5-6 годин, щоб фрукти дали сік.
5. Після цього поставте каструлю на вогонь і доведіть її вміст до кипіння.
6. Проваріть варення при слабкому кипінні 5-6 хвилин і розлийте його по стерилізованим банкам. Відразу загорніть варення, остудіть при кімнатній температурі і перемістіть на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Дуже смачне варення з абрикосів з мигдалем
Поєднання солодких м’ясистих абрикосів і ароматного мигдалю не рідко використовують у приготуванні варення на зиму. Можна зварити варення з змішаних абрикосів і мигдалю або замінити мигдалем кісточки абрикосів, імітуючи цілі ягоди у варенні. Ми розповімо, як приготувати більш простий варіант варення.
Час готування: 6 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Абрикоси – 3 кг
- Цукор – 2 кг
- Вода – 400 мл
- Цукор ванільний – 20 гр.
- Мигдаль – 400 гр.
Процес приготування:
1. Абрикоси помийте, обсушіть і видаліть кісточки.
2. У каструлю всипте цукор і влийте воду, перемішайте і доведіть сироп до кипіння.
3. Абрикоси, мигдаль перекладіть в ємність, у якій буде варитися варення, всипте ванільний цукор.
4. Додайте до фруктів і мигдалю гарячий сироп, перемішайте, повністю остудіть. Потім поставте на вогонь, доведіть варення до кипіння, відразу вимкніть вогонь і повністю остудіть. Повторіть цю процедуру 5-6 разів.
5. Після шостого кипіння, варення розкладіть по стерилізованим банкам і загорніть їх. Зберігайте закачування з абрикосовим варенням в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Як зварити густий абрикосовий джем з агар-агаром?
Абрикосове варення – одне з найпопулярніших і улюблених солодких домашніх заготовок. Його варять з цілими ягодами або у вигляді джему. Додавання агар-агару зробить консистенцію абрикосового варення густою і щільною.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Абрикоси – 1,5 кг
- Цукор – 1 кг
- Агар-агар – 1,5 ч. л.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
1. Абрикоси ретельно промийте під проточною водою і дайте їм обсохнути.
2. Абрикоси розріжте навпіл і видаліть кісточки.
3. Перекладіть абрикоси в каструлю, посипте їх цукром і перемішайте.
4. У каструлю влийте холодну воду і залиште фрукти на 30-40 хвилин.
5. Поставте каструлю на вогонь і варіть 5 хвилин після закипання. Потім дайте варенню трохи охолонути і повторіть цю процедуру ще два рази.
6. При третьому кип’ятінні додайте агар-агар. Після кипіння, зніміть каструлю з вогню і варення розлийте по стерилізованим банкам. Залиште загортання при кімнатній температурі до повного охолодження, потім перемістіть його в прохолодне місце для зберігання.
Приємного апетиту!