Дуже смачний джем з абрикосів і персиків
Пізні абрикоси і ранні персики добре поєднуються, і джем з них буде у вас справжнім делікатесом – густим, дуже смачним з яскравим кольором. Пропорцію фруктів можна вибрати за своїм бажанням. У цьому рецепті для кислинки додамо трохи лимонної кислоти, а для урізноманітнення смаку – свіжий базилік.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 1,7 л.
Склад:
- Базилік лимонний– 3 гілочки.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Абрикоси – 900 гр.
- Персики – 650 гр.
- Цукор – 1,4 кг
Процес приготування:
Крок 1. Персики та абрикоси добре промиваємо під проточною водою, по борозенці розрізаємо на половинки і видаляємо кісточки.
Крок 2. Потім фрукти подрібнюємо в однорідне пюре за допомогою блендера або м’ясорубки з дрібною решіткою.
Крок 3. Отримане пюре переливаємо в каструлю для варіння варення, насипаємо до нього вказане в рецепті кількість цукру і ставимо на великий вогонь. При помішуванні дерев’яною лопаткою пюре доводимо до кипіння і повного розчинення цукру. Після початку кипіння робимо середній вогонь і варимо джем протягом 15 хвилин.
Крок 4. Потім насипаємо до джему лимонну кислоту і кладемо листки базиліка. Варимо варення ще 15 хвилин.
Крок 5. До кінця варіння консистенція джему станемо гущі, а колір стане за рахунок лимонної кислоти, гарним і яскравим.
Крок 6. Приготований варення з абрикосів і персиків розливаємо по заздалегідь простерилизованным банкам і герметично закорковуємо прокип’яченими кришками.
Крок 7. Банки з джемом повністю остуживаем, десерт після остигання буде більш густим і колір буде бурштиновим. Джем переносимо на зберігання в будь прохолодне місце. Смачних і вдалих заготовок!