Варення з абрикосів на зиму – 10 простих рецептів з покроковими фото

Простий рецепт абрикосового джему з апельсином

Рецепт приготування абрикосового джему з апельсином простий і швидкий. Тандем цих двох фруктів в десерті створюють новий смак. Джем виходить з густою текстурою і дивовижним бурштиновим кольором. На 1 кг абрикосів достатньо одного великого апельсина, а кількість цукру можна зменшити за умови зберігання джему в холоді. Апельсин використовуємо з шкіркою і гіркоту його в джемі не відчувається.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Абрикоси без кісточок – 1 кг
  • Цукор – 0,8-1 кг
  • великий Апельсин – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Абрикоси для джему промиваються проточною водою, нарізати шматочками з одночасним видаленням кісточок. Нарізка абрикосів перекладається в посуд для варіння варення і кухонним гаджетом подрібнюється до стану однорідного пюре.

Крок 2. Апельсин ретельно промивається зі щіточкою, щоб змилася вся «хімія» з поверхні. Потім фрукт, не знімаючи шкірки, нарізають дуже маленькими шматочками, а кісточки видаляються. Нарізка апельсина кладуть у посуд до абрикосовому пюре.

Крок 3. Потім в пюре насипається розраховане кількість цукру. Посуд ставлять на середній вогонь. При постійному помішуванні лопаткою, джем вариться рівно 15 хвилин від початку кипіння. Для більш густою текстурою десерту, вогонь при варінні можна постійно збільшувати до максимального, тоді частина рідини випарується. Пінка з поверхні йде сама, але залишки можна прибрати.

Крок 4. Банки з кришками, стерилізують заздалегідь сухим способом. Гарячий абрикосовий джем з апельсином розливається по банкам, герметично закупорюють і охолоджується не менше 4 годин в перевернутому вигляді і під покривалом. Такий джем після остигання буде щільним і добре зберігається в темному місці, навіть в домашній коморі. Смачних і вдалих заготовок!