Покроковий рецепт приготування варення з агрусу через м’ясорубку
Вашій увазі пропонується хороший рецепт заготівлі на зиму агрусу, подрібненої за допомогою м’ясорубки, адже не у всіх господинь є кухонна техніка. Рецепт зручний при заготівлі великої кількості аґрусу. Ягоди для цього варення підходять будь-яких розмірів та кольору. Густоту варення можете регулювати самі, збільшуючи тривалість варіння.
Склад:
- Агрус – 1 кг
- Цукор – 1 кг
Процес приготування:
1. Агрус насипте в миску і залийте холодною водою, щоб сплив все сміття, потім на друшляку ягоди добре промийте проточною водою. Ножицями видаліть у всіх ягідок кінчики і трохи обсушити кухонним рушником.
2. Потім перекрутіть аґрус на м’ясорубці з середньою ґратами.
3. Отримане пюре перекладіть в посуд для варіння варення і насипте до нього необхідну кількість цукру.
4. Ягоди з цукром, перемішайте.
5. Варіть варення на невеликому вогні протягом 20-30 хвилин, постійно його помішуючи і знімаючи пінку. Для перевірки готовності капніть варення на тарілочку. Крапля готового варення добре тримає форму. Якщо крапля розтікається, то поваріть ще деякий час.
6. Гаряче варення розлийте в стерильні баночки і щільно закупорьте.
7. Для надійності баночки накрийте на ніч теплим рушником, а потім перенесіть на зберігання.
Їжте на здоров’я!