Варення з груш – 10 простих рецептів на зиму з покроковими фото

Грушеве варення з горіхами

Грушеве варення з горіхами, а саме з цільним фундуком – це оригінальна заготовка, яка вражає не тільки своїм смаком і ароматом, але також своїм естетичним зовнішнім виглядом, який швидше нагадує горіхову пасту. Подавати такі ласощі можна з оладками і млинцями.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 7-10 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Груша – 1 кг
  • Фундук – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 600 гр.
  • Коньяк – 100 мл
  • Сік лимона – 60 мл
  • Мед бджолиний – 2 ст. л.
  • Гвоздика – 2 бутона.
  • Кардамон мелений – 1/3 ч. ложки
  • Горіх мускатний мелений – 1/3 ч. ложки

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власного зручності викладаємо на стіл всі необхідні інгредієнти.

Крок 2. У груш вирізаємо насінну коробочку, м’якоть ріжемо на шматочки і засипаємо 2/3 цукрового піску, скроплюємо соком лимона і залишаємо при кімнатній температурі на 2-3 години.

Крок 3. В окремій ємності змішуємо горіхи з залишками цукру, медом – також наполягаємо.

Крок 4. У разі якщо фрукти дали мало соку, підливаємо трохи води і перемішуємо – варимо 5 хвилин з моменту закипання.

Крок 5. Прянощі обертаємо марлею і занурюємо в гарячу суміш, даємо час охолонути.

Крок 6. Після повного охолодження, додаємо горіхи і проварюємо ще 10-15 хвилин. Розфасовуємо по стерильним банкам і щільно закручуємо.

Крок 7. Смачне і ароматне варення готове до дегустації. Приємного апетиту!