Грушеве варення з горіхами
Грушеве варення з горіхами, а саме з цільним фундуком – це оригінальна заготовка, яка вражає не тільки своїм смаком і ароматом, але також своїм естетичним зовнішнім виглядом, який швидше нагадує горіхову пасту. Подавати такі ласощі можна з оладками і млинцями.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 7-10 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Груша – 1 кг
- Фундук – 200 гр.
- Цукор-пісок – 600 гр.
- Коньяк – 100 мл
- Сік лимона – 60 мл
- Мед бджолиний – 2 ст. л.
- Гвоздика – 2 бутона.
- Кардамон мелений – 1/3 ч. ложки
- Горіх мускатний мелений – 1/3 ч. ложки
Процес приготування:
Крок 1. Для прискорення процесу і власного зручності викладаємо на стіл всі необхідні інгредієнти.
Крок 2. У груш вирізаємо насінну коробочку, м’якоть ріжемо на шматочки і засипаємо 2/3 цукрового піску, скроплюємо соком лимона і залишаємо при кімнатній температурі на 2-3 години.
Крок 3. В окремій ємності змішуємо горіхи з залишками цукру, медом – також наполягаємо.
Крок 4. У разі якщо фрукти дали мало соку, підливаємо трохи води і перемішуємо – варимо 5 хвилин з моменту закипання.
Крок 5. Прянощі обертаємо марлею і занурюємо в гарячу суміш, даємо час охолонути.
Крок 6. Після повного охолодження, додаємо горіхи і проварюємо ще 10-15 хвилин. Розфасовуємо по стерильним банкам і щільно закручуємо.
Крок 7. Смачне і ароматне варення готове до дегустації. Приємного апетиту!