Грушеве варення без цукру
Грушеве варення без цукру – це прекрасний варіант для тих, хто повністю виключив зі свого раціону солодкі кристали. Відкривши баночку такого частування, ви моментально повернетеся в теплі літні вечори, а для готування нам не потрібно нічого, крім години вільного часу.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 0,5 л.
Склад:
- Груші – 500 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом промиваємо й обсушуємо груші будь-яким зручним способом.
Крок 2. Прямо в шкірці нарізаємо середніми кубиками, обов’язково позбавляємося від насіннєвої коробочки.
Крок 3. У банку висипаємо фрукти, наповнену ємність поміщаємо у велику каструлю і прикривають стерильною кришкою, в каструлю вливаємо гарячу воду і знову доводимо до кипіння. На дно об’ємної ємності рекомендується застелити рушник.
Крок 4. Як тільки все закипіло: накриваємо кришкою і чекаємо 10 хвилин. Груші осіли – підсипаємо жменю свіжих скибочок і повторюємо процедуру, поки банку не буде заповнена повністю.
Крок 5. Варення закатуємо і перевертаємо, загорнути в ковдру і залишаємо в такому вигляді до повного охолодження. Через 8-10 годин прибираємо заготовки в місце зберігання. Готуйте і отримуйте задоволення!