Варення з груш – 10 простих рецептів на зиму з покроковими фото

Грушеве варення без цукру

Грушеве варення без цукру – це прекрасний варіант для тих, хто повністю виключив зі свого раціону солодкі кристали. Відкривши баночку такого частування, ви моментально повернетеся в теплі літні вечори, а для готування нам не потрібно нічого, крім години вільного часу.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 0,5 л.

Склад:

  • Груші – 500 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом промиваємо й обсушуємо груші будь-яким зручним способом.

Крок 2. Прямо в шкірці нарізаємо середніми кубиками, обов’язково позбавляємося від насіннєвої коробочки.

Крок 3. У банку висипаємо фрукти, наповнену ємність поміщаємо у велику каструлю і прикривають стерильною кришкою, в каструлю вливаємо гарячу воду і знову доводимо до кипіння. На дно об’ємної ємності рекомендується застелити рушник.

Крок 4. Як тільки все закипіло: накриваємо кришкою і чекаємо 10 хвилин. Груші осіли – підсипаємо жменю свіжих скибочок і повторюємо процедуру, поки банку не буде заповнена повністю.

Крок 5. Варення закатуємо і перевертаємо, загорнути в ковдру і залишаємо в такому вигляді до повного охолодження. Через 8-10 годин прибираємо заготовки в місце зберігання. Готуйте і отримуйте задоволення!