Варення з вікторії на зиму – 8 простих рецептів з покроковими фото

Густе варення з вікторії з желатином

Таке варення буде дещо відрізнятися від звичного, густого і приторно солодкого. Воно більше схоже на натуральне фруктове желе, яке, до того ж, зможе застигнути, якщо залишити відкриту банку в холодильнику.

Час готування: 100 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Полуниця – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 700 гр.
  • Желатин – 50 гр.
  • Вода – 300 мл

Процес приготування:

1. Попередньо промийте і стерилізуйте тару, в якій будете влаштовувати варення. Це можна зробити, наприклад, за допомогою окропу або духовки. Потім можна приступати до приготування варення. Для цього переберіть ягоди, промийте, відокремте від плодоніжок і перекладіть в каструлю.

2. Зверху засипте полуницю рівним шаром цукру і поставте на середній вогонь.

3. По мірі виділення соку з ягід обережно перемішуйте вміст каструлі до повного розчинення цукру. Якщо каструля широка і глибока, постійно піднімайте ягоди знизу нагору, щоб вони не пригоріли.

4. Через 5 хвилин цукор з соком перетворяться в сироп, який тепер потрібно довести до кипіння і варити протягом 10 хвилин. Не забувайте постійно помішувати ягоди. По мірі кипіння на поверхні почне утворюватися піна, знімати її необхідно тільки в тому випадку, якщо ви хочете отримати прозоре варення.

5. Поки ягоди варяться, в окремій мисці замочіть у воді желатин і залиште на 15 хвилин, щоб він набух. Потім додайте в каструлю до готового і трохи остившему варення і активно розмішайте, щоб желатин розтопився і рівномірно розподілився в суміші. Важливо не додавати желатин відразу в тільки що сварившееся варення, тому що при дуже високих температурах він може втратити свої властивості.

6. Варення розлийте по банках, щільно закрутіть кришками і залиште остигати, після чого можете прибрати в прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!