Виноградне варення – оригінальний десерт і відмінний спосіб зберегти врожай. Домашнє ласощі приємно здивує своїм смаком. Заготовку можна використовувати у приготуванні пирогів і тортів. Беріть на замітку 10 кулінарних ідей з покроковими фото і детальним описом процесу. Порадуйте себе і близьких яскравим частуванням!
Варення з винограду без кісточок на зиму
Щоб домашнє виноградне варення вийшло ніжним і повітряним, приготуйте його без кісточок. Кулінарний рецепт підходить для тривалого зберігання в банках. Оцініть яскраву ідею для вашого сімейного столу.
Інгредієнти на
0.5 л.
- Виноград 1 кг
- Цукор-пісок 2 склянки
Процес приготування:
- Як заготовити варення з винограду на зиму? Акуратно відокремлюємо виноград від гілок.
- Далі продукт промиваємо під проточною водою і даємо йому трохи обсохнути.
- Викладаємо виноград в каструлю. Продавлюємо його ложкою і ставимо на вогонь.
- Доводимо масу до кипіння і варимо 1-2 хвилини.
- За допомогою дрібного сита розтираємо гарячу суміш. Це дозволить відокремити кісточки від м’якоті.
- Очищений продукт відправляємо назад в каструлю. Сюди ж висипаємо цукор. Готуємо на слабкому вогні 40-50 хвилин. Періодично помішуємо.
- Яскраве виноградне варення готове. Виливаємо його в чисту скляну банку, закриваємо кришкою і ставимо на зберігання!
Як приготувати виноградне варення з кісточками?
Соковите і ароматне виноградне варення можна приготувати, не прибираючи кісточок. Яскравий продукт стане смачним десертом на вашому столі. Подавайте ласощі до чаю або начиняйте їм домашню випічку.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Виноград червоний – 4 склянки
- Вода – 1,5 склянки
- Цукор – 3 склянки
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти для приготування варення.
2. Далі виноград відокремлюємо від гілок.
3. Промиваємо продукт і кладемо на друшляк, щоб стекла вода.
4. Кип’ятимо воду в каструлі або сотейнику. Опускаємо в неї підготовлений виноград і бланшируем 1-2 хвилини.
5. Виймаємо виноград, а у воду додаємо цукор. Варимо до розчинення сухого інгредієнта.
6. У гарячий сироп знову опускаємо головний продукт.
7. Варимо заготовку на повільному вогні близько 30 хвилин.
8. Розливаємо частування з скляним банкам і закриваємо кришками.
9. Яскраве виноградне варення з кісточками готово!
Варення з синього винограду Ізабелла в домашніх умовах
З винограду Ізабелла можна приготувати насичений і ароматне варення на зиму. Готовий продукт порадує густішим складом і ніжним смаком. Ласощі можна намазувати на білий хліб, подавати з кашами або сиром.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Виноград Ізабелла – 1,5 склянки
- Цукор – 1 склянка
Процес приготування:
1. Промиваємо виноград Ізабелла і кладемо в невелику каструлю разом з цукром. Тушкуємо вміст на слабкому вогні 2 години. Періодично помішуємо.
2. Гарячу масу розтираємо через дрібне сито. Це допоможе відокремити шкірку від м’якоті і кісточки.
3. Решту гладку суміш знову ставимо на вогонь. Кип’ятимо і варимо 5-10 хвилин до густоти.
4. Гарячий продукт відразу переливаємо в стерилізовану банку. Закриваємо заготівлю кришкою і даємо їй охолонути.
5. Густе виноградне варення готове. Після охолодження його можна відправляти на зберігання.
Домашнє варення із зеленого винограду Кишмиш на зиму
Смачний і соковитий виноград Кишмиш – відмінний продукт для приготування домашнього варення на зиму. Готове ласощі порадує ароматом і привабливим зовнішнім виглядом. Подавайте до столу в якості десерту.
Час приготування: 2 години 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Виноград Кишмиш – 1 кг
- Цукор – 2 склянки
Процес приготування:
1. Відокремлюємо виноград від гілок, промиваємо під проточною водою і відкидаємо на друшляк.
2. Далі продукт перекладаємо в зручну каструлю.
3. Сюди ж додаємо дві склянки цукру.
4. Обережно розмішуємо масу, щоб не пошкодити ягоди, і залишаємо на дві години.
5. Ставимо посуд з вмістом на плиту і доводимо до кипіння.
6. Варимо частування до придбання золотистого відтінку. На це піде приблизно 20-30 хвилин.
7. Переливаємо ласощі в промиту банку і закриваємо кришкою.
8. Даємо заготівлі охолонути при кімнатній температурі, а після відправляємо на зберігання. Готово!
Дуже смачний рецепт варення з винограду з волоським горіхом
Оригінальний спосіб приготувати виноградне варення – з додаванням волоських горіхів. Таке ласощі точно не залишиться непоміченим на вашому столі. Оцініть простий рецепт яскравого десерту.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Виноград – 1 кг
- Горіхи волоські – 1 склянка
- Цукор – 3 склянки
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
1. Промиваємо виноград під водою і відкидаємо на друшляк.
2. Далі ягоди акуратно перебираємо від гілок і перекладаємо в невеликий сотейник.
3. Засипаємо підготовлений продукт цукром.
4. Вливаємо трохи води і ставимо заготовку на вогонь. Кип’ятимо вміст і варимо 10 хвилин.
5. Очищаємо волоські горіхи і дрібно нарубаем їх.
6. Викладаємо горіхову крихту до винограду.
7. Знову кип’ятимо масу і варимо 10 хвилин на слабкому вогні.
8. Виливаємо гаряче частування в скляну банку. Закриваємо кришкою і ставимо на зберігання. Готово!
Як зварити смачне виноградне варення з апельсином?
Щоб виноградне варення вийшло ще більш ароматним і насиченим смаком, приготуйте його з додаванням апельсина. Домашнє ласощі з цитрусовими нотками ідеально підійде для зимового чаювання.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Виноград – 1 кг
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор – 4 склянки
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
1. Виноград перебираємо від гілок і гарненько промиваємо під проточною водою. Відкидаємо на друшляк, щоб прибрати зайву вологу.
2. З промитого знімаємо цедру апельсина, а з іншого продукту отримуємо сік. Кісточки прибираємо.
3. Кип’ятимо воду з цукром. Варимо масу до розчинення сухого інгредієнта і утворення густого сиропу.
4. У гарячу суміш опускаємо виноград, апельсиновий сік і цедру. Знову кип’ятимо і варимо вміст на слабкому вогні 20 хвилин.
5. Ароматне виноградне ласощі перелити в скляну банку. Закриваємо тару кришкою, остуджуємо і ставимо на зберігання.
Густе варення з винограду на зиму з желатином
Густе домашнє варення з винограду виходить з додаванням желатину. Ніжний продукт стане яскравим ласощами для вашого сімейного столу. Його можна використовувати для приготування пирогів або подавати разом з чаєм.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Виноград – 1 кг
- Цукор – 2 склянки
- Вода – 100 мл
- Желатин – 0,5 ч. л.
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
- Кориця мелена – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти. Виноград перебираємо і акуратно промиваємо під водою.
2. Розминаємо ягоди або подрібнюємо блендером.
3. Ставимо отриману суміш на вогонь, засипаємо її цукром і доводимо до кипіння.
4. Слідом додаємо мелену корицю і лимонну кислоту. Тушкуємо на слабкому вогні 20 хвилин.
5. В невелику тарілку наливаємо гарячу воду і опускаємо в неї желатин.
6. Розмішуємо суміш до однорідності.
7. Желатинову масу приєднуємо до варенню. Знову розмішуємо і знімаємо з плити.
8. Переливаємо частування в підготовлені скляні банки, закриваємо їх кришками і ставимо на зберігання.
Варення-п’ятихвилинка з винограду на зиму
Швидке варення-п’ятихвилинку люблять господині. Ласощі по простому рецептом можна приготувати з соковитого винограду. Спробуйте насичений і ароматний продукт для сімейного чаювання.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 5 хвилин
Порцій – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Виноград – 1,5 кг
- Цукор – 1,5 склянки
- Вода – 1 склянка
- Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Промиваємо виноград під проточною водою і даємо йому обсохнути.
2. Акуратно відокремлюємо ягоди від гілочок.
3. Кип’ятимо воду з цукром до його розчинення. Сюди ж опускаємо і підготовлений виноград.
4. Доводимо масу до кипіння і додаємо лимонну кислоту.
5. Після кипіння, варимо продукт 5 хвилин і вимикаємо плиту.
6. Переливаємо гаряче частування в скляну банку.
7. Закриваємо виноградне ласощі кришкою і даємо йому охолонути. Готово, можна відправляти на зберігання.
Простий і смачний рецепт варення з винограду і яблук на зиму
Цікаве поєднання для приготування домашнього варення – яблука і виноград. Ароматне ласощі приємно здивує насиченим смаком. Подавайте його до чаю або використовуйте для випікання пирогів, пиріжків.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Виноград – 2 склянки
- Яблуко – 800 гр.
- Цукор – 4 склянки
- Вода – 150 мл
Процес приготування:
1. Промиваємо і перебираємо виноград. Варимо його в металевому посуді разом з половиною води. Готуємо близько 20 хвилин на слабкому вогні.
2. У цей час ріжемо яблука невеликими шматочками. Кісточки акуратно витягаємо.
3. Яблука варимо з залишилася водою в окремій посудині. Готуємо до розм’якшення фруктів.
4. Остиглу виноградну масу розтираємо через дрібне сито, щоб видалити шкірку і кісточки.
5. Варені яблука подрібнюємо за допомогою блендера.
6. Також їх можна розтерти через сито, щоб видалити шкірку.
7. У загальній каструлі з’єднуємо виноградну масу з яблучною масою.
8. Додаємо сюди чотири склянки цукру.
9. Кип’ятимо вміст і варимо 30 хвилин на слабкому вогні.
10. Переливаємо гарячий продукт підготовлені скляні банки.
11. Ароматне частування з яблук і винограду готово!
Густий виноградний джем з агар-агаром на зиму
Густий виноградний джем на зиму виходить з додаванням агар-агару. Натуральний замінник желатину зручний у використанні, з ним справляться навіть новачки в кулінарній справі. Спробуйте!
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Виноград – 2 кг
- Цукор – 3 склянки
- Вода – 150 мл
- Агар-агар – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Промиваємо виноград під водою і очищаємо його від гілок.
2. Далі викладаємо продукт у металевий посуд, яку встановлюємо над водяною банею.
3. Готуємо вміст до розм’якшення ягід і рясного виділення соку.
4. Проціджуємо гарячу суміш через кілька шарів марлі. Добре віджимаємо, щоб відокремити від м’якоті кісточки і шкірку.
5. Знову кип’ятимо продукт, але вже без водяній лазні. Сюди ж додаємо цукор і розведений у воді агар-агар. Варимо близько 5 хвилин і знімаємо з плити.
6. Густе частування з винограду готово! Розливайте його по стерилізованим банкам і закрийте кришками.