Варення з винограду на зиму – 10 простих рецептів з покроковими фото

Виноградне варення – оригінальний десерт і відмінний спосіб зберегти врожай. Домашнє ласощі приємно здивує своїм смаком. Заготовку можна використовувати у приготуванні пирогів і тортів. Беріть на замітку 10 кулінарних ідей з покроковими фото і детальним описом процесу. Порадуйте себе і близьких яскравим частуванням!

Варення з винограду без кісточок на зиму

Щоб домашнє виноградне варення вийшло ніжним і повітряним, приготуйте його без кісточок. Кулінарний рецепт підходить для тривалого зберігання в банках. Оцініть яскраву ідею для вашого сімейного столу.

Інгредієнти на
0.5 л.

  • Виноград 1 кг
  • Цукор-пісок 2 склянки

Процес приготування:

  1. Як заготовити варення з винограду на зиму? Акуратно відокремлюємо виноград від гілок.
  2. Далі продукт промиваємо під проточною водою і даємо йому трохи обсохнути.
  3. Викладаємо виноград в каструлю. Продавлюємо його ложкою і ставимо на вогонь.
  4. Доводимо масу до кипіння і варимо 1-2 хвилини.
  5. За допомогою дрібного сита розтираємо гарячу суміш. Це дозволить відокремити кісточки від м’якоті.
  6. Очищений продукт відправляємо назад в каструлю. Сюди ж висипаємо цукор. Готуємо на слабкому вогні 40-50 хвилин. Періодично помішуємо.
  7. Яскраве виноградне варення готове. Виливаємо його в чисту скляну банку, закриваємо кришкою і ставимо на зберігання!

Як приготувати виноградне варення з кісточками?

Соковите і ароматне виноградне варення можна приготувати, не прибираючи кісточок. Яскравий продукт стане смачним десертом на вашому столі. Подавайте ласощі до чаю або начиняйте їм домашню випічку.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Виноград червоний – 4 склянки
  • Вода – 1,5 склянки
  • Цукор – 3 склянки

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти для приготування варення.

2. Далі виноград відокремлюємо від гілок.

3. Промиваємо продукт і кладемо на друшляк, щоб стекла вода.

4. Кип’ятимо воду в каструлі або сотейнику. Опускаємо в неї підготовлений виноград і бланшируем 1-2 хвилини.

5. Виймаємо виноград, а у воду додаємо цукор. Варимо до розчинення сухого інгредієнта.

6. У гарячий сироп знову опускаємо головний продукт.

7. Варимо заготовку на повільному вогні близько 30 хвилин.

8. Розливаємо частування з скляним банкам і закриваємо кришками.

9. Яскраве виноградне варення з кісточками готово!

Варення з синього винограду Ізабелла в домашніх умовах

З винограду Ізабелла можна приготувати насичений і ароматне варення на зиму. Готовий продукт порадує густішим складом і ніжним смаком. Ласощі можна намазувати на білий хліб, подавати з кашами або сиром.

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Виноград Ізабелла – 1,5 склянки
  • Цукор – 1 склянка

Процес приготування:

1. Промиваємо виноград Ізабелла і кладемо в невелику каструлю разом з цукром. Тушкуємо вміст на слабкому вогні 2 години. Періодично помішуємо.

2. Гарячу масу розтираємо через дрібне сито. Це допоможе відокремити шкірку від м’якоті і кісточки.

3. Решту гладку суміш знову ставимо на вогонь. Кип’ятимо і варимо 5-10 хвилин до густоти.

4. Гарячий продукт відразу переливаємо в стерилізовану банку. Закриваємо заготівлю кришкою і даємо їй охолонути.

5. Густе виноградне варення готове. Після охолодження його можна відправляти на зберігання.

Домашнє варення із зеленого винограду Кишмиш на зиму

Смачний і соковитий виноград Кишмиш – відмінний продукт для приготування домашнього варення на зиму. Готове ласощі порадує ароматом і привабливим зовнішнім виглядом. Подавайте до столу в якості десерту.

Час приготування: 2 години 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Виноград Кишмиш – 1 кг
  • Цукор – 2 склянки

Процес приготування:

1. Відокремлюємо виноград від гілок, промиваємо під проточною водою і відкидаємо на друшляк.

2. Далі продукт перекладаємо в зручну каструлю.

3. Сюди ж додаємо дві склянки цукру.

4. Обережно розмішуємо масу, щоб не пошкодити ягоди, і залишаємо на дві години.

5. Ставимо посуд з вмістом на плиту і доводимо до кипіння.

6. Варимо частування до придбання золотистого відтінку. На це піде приблизно 20-30 хвилин.

7. Переливаємо ласощі в промиту банку і закриваємо кришкою.

8. Даємо заготівлі охолонути при кімнатній температурі, а після відправляємо на зберігання. Готово!

Дуже смачний рецепт варення з винограду з волоським горіхом

Оригінальний спосіб приготувати виноградне варення – з додаванням волоських горіхів. Таке ласощі точно не залишиться непоміченим на вашому столі. Оцініть простий рецепт яскравого десерту.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Виноград – 1 кг
  • Горіхи волоські – 1 склянка
  • Цукор – 3 склянки
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

1. Промиваємо виноград під водою і відкидаємо на друшляк.

2. Далі ягоди акуратно перебираємо від гілок і перекладаємо в невеликий сотейник.

3. Засипаємо підготовлений продукт цукром.

4. Вливаємо трохи води і ставимо заготовку на вогонь. Кип’ятимо вміст і варимо 10 хвилин.

5. Очищаємо волоські горіхи і дрібно нарубаем їх.

6. Викладаємо горіхову крихту до винограду.

7. Знову кип’ятимо масу і варимо 10 хвилин на слабкому вогні.

8. Виливаємо гаряче частування в скляну банку. Закриваємо кришкою і ставимо на зберігання. Готово!

Як зварити смачне виноградне варення з апельсином?

Щоб виноградне варення вийшло ще більш ароматним і насиченим смаком, приготуйте його з додаванням апельсина. Домашнє ласощі з цитрусовими нотками ідеально підійде для зимового чаювання.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Виноград – 1 кг
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор – 4 склянки
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

1. Виноград перебираємо від гілок і гарненько промиваємо під проточною водою. Відкидаємо на друшляк, щоб прибрати зайву вологу.

2. З промитого знімаємо цедру апельсина, а з іншого продукту отримуємо сік. Кісточки прибираємо.

3. Кип’ятимо воду з цукром. Варимо масу до розчинення сухого інгредієнта і утворення густого сиропу.

4. У гарячу суміш опускаємо виноград, апельсиновий сік і цедру. Знову кип’ятимо і варимо вміст на слабкому вогні 20 хвилин.

5. Ароматне виноградне ласощі перелити в скляну банку. Закриваємо тару кришкою, остуджуємо і ставимо на зберігання.

Густе варення з винограду на зиму з желатином

Густе домашнє варення з винограду виходить з додаванням желатину. Ніжний продукт стане яскравим ласощами для вашого сімейного столу. Його можна використовувати для приготування пирогів або подавати разом з чаєм.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Виноград – 1 кг
  • Цукор – 2 склянки
  • Вода – 100 мл
  • Желатин – 0,5 ч. л.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Кориця мелена – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти. Виноград перебираємо і акуратно промиваємо під водою.

2. Розминаємо ягоди або подрібнюємо блендером.

3. Ставимо отриману суміш на вогонь, засипаємо її цукром і доводимо до кипіння.

4. Слідом додаємо мелену корицю і лимонну кислоту. Тушкуємо на слабкому вогні 20 хвилин.

5. В невелику тарілку наливаємо гарячу воду і опускаємо в неї желатин.

6. Розмішуємо суміш до однорідності.

7. Желатинову масу приєднуємо до варенню. Знову розмішуємо і знімаємо з плити.

8. Переливаємо частування в підготовлені скляні банки, закриваємо їх кришками і ставимо на зберігання.

Варення-п’ятихвилинка з винограду на зиму

Швидке варення-п’ятихвилинку люблять господині. Ласощі по простому рецептом можна приготувати з соковитого винограду. Спробуйте насичений і ароматний продукт для сімейного чаювання.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Виноград – 1,5 кг
  • Цукор – 1,5 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Промиваємо виноград під проточною водою і даємо йому обсохнути.

2. Акуратно відокремлюємо ягоди від гілочок.

3. Кип’ятимо воду з цукром до його розчинення. Сюди ж опускаємо і підготовлений виноград.

4. Доводимо масу до кипіння і додаємо лимонну кислоту.

5. Після кипіння, варимо продукт 5 хвилин і вимикаємо плиту.

6. Переливаємо гаряче частування в скляну банку.

7. Закриваємо виноградне ласощі кришкою і даємо йому охолонути. Готово, можна відправляти на зберігання.

Простий і смачний рецепт варення з винограду і яблук на зиму

Цікаве поєднання для приготування домашнього варення – яблука і виноград. Ароматне ласощі приємно здивує насиченим смаком. Подавайте його до чаю або використовуйте для випікання пирогів, пиріжків.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Виноград – 2 склянки
  • Яблуко – 800 гр.
  • Цукор – 4 склянки
  • Вода – 150 мл

Процес приготування:

1. Промиваємо і перебираємо виноград. Варимо його в металевому посуді разом з половиною води. Готуємо близько 20 хвилин на слабкому вогні.

2. У цей час ріжемо яблука невеликими шматочками. Кісточки акуратно витягаємо.

3. Яблука варимо з залишилася водою в окремій посудині. Готуємо до розм’якшення фруктів.

4. Остиглу виноградну масу розтираємо через дрібне сито, щоб видалити шкірку і кісточки.

5. Варені яблука подрібнюємо за допомогою блендера.

6. Також їх можна розтерти через сито, щоб видалити шкірку.

7. У загальній каструлі з’єднуємо виноградну масу з яблучною масою.

8. Додаємо сюди чотири склянки цукру.

9. Кип’ятимо вміст і варимо 30 хвилин на слабкому вогні.

10. Переливаємо гарячий продукт підготовлені скляні банки.

11. Ароматне частування з яблук і винограду готово!

Густий виноградний джем з агар-агаром на зиму

Густий виноградний джем на зиму виходить з додаванням агар-агару. Натуральний замінник желатину зручний у використанні, з ним справляться навіть новачки в кулінарній справі. Спробуйте!

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Виноград – 2 кг
  • Цукор – 3 склянки
  • Вода – 150 мл
  • Агар-агар – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Промиваємо виноград під водою і очищаємо його від гілок.

2. Далі викладаємо продукт у металевий посуд, яку встановлюємо над водяною банею.

3. Готуємо вміст до розм’якшення ягід і рясного виділення соку.

4. Проціджуємо гарячу суміш через кілька шарів марлі. Добре віджимаємо, щоб відокремити від м’якоті кісточки і шкірку.

5. Знову кип’ятимо продукт, але вже без водяній лазні. Сюди ж додаємо цукор і розведений у воді агар-агар. Варимо близько 5 хвилин і знімаємо з плити.

6. Густе частування з винограду готово! Розливайте його по стерилізованим банкам і закрийте кришками.