Варення з вишні – 10 рецептів на зиму з фото покроково

Неймовірно смачне варення «Вишня в шоколаді»

Дивовижне за смаком варення «Вишня в шоколаді» легко приготувати в домашніх умовах. Фруктово-шоколадне частування стане оригінальним десертом на вашому столі. Подавайте продукт до чаю або намазуйте його на батон.

Час приготування: 3 години

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Вишня – 1 кг
  • Цукор – 3 склянки
  • Коньяк – 100 мл
  • Шоколад чорний – 100 гр.
  • Какао – 1,5 ст. л.
  • Вода – 150 мл

Процес приготування:

1. Ретельно промиваємо вишню, звільняємо її від кісточок і заливаємо коньяком. Залишаємо заготовку на 1 годину і періодично помішуємо.

2. У каструлі готуємо сироп з цукру і води. У нього занурюємо настоявшиеся в коньяку ягоди. Знімаємо з плити і залишаємо до повного охолодження.

3. Далі знову кип’ятимо ягідну масу. Акуратно знімаємо піну.

4. У киплячий продукт опускаємо шматочки чорного шоколаду. Продовжуємо тримати каструлю на повільному вогні.

5. Відразу ж додаємо сюди какао-порошок.

6. Продовжуємо варити ласощі ще 20 хвилин, регулярно помішуючи. Шоколад і какао повинні повністю розчинитися.

7. Гарячу шоколадну вишню розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо і відправляємо на зберігання. Готово!