Неймовірно смачне варення «Вишня в шоколаді»
Дивовижне за смаком варення «Вишня в шоколаді» легко приготувати в домашніх умовах. Фруктово-шоколадне частування стане оригінальним десертом на вашому столі. Подавайте продукт до чаю або намазуйте його на батон.
Час приготування: 3 години
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Вишня – 1 кг
- Цукор – 3 склянки
- Коньяк – 100 мл
- Шоколад чорний – 100 гр.
- Какао – 1,5 ст. л.
- Вода – 150 мл
Процес приготування:
1. Ретельно промиваємо вишню, звільняємо її від кісточок і заливаємо коньяком. Залишаємо заготовку на 1 годину і періодично помішуємо.
2. У каструлі готуємо сироп з цукру і води. У нього занурюємо настоявшиеся в коньяку ягоди. Знімаємо з плити і залишаємо до повного охолодження.
3. Далі знову кип’ятимо ягідну масу. Акуратно знімаємо піну.
4. У киплячий продукт опускаємо шматочки чорного шоколаду. Продовжуємо тримати каструлю на повільному вогні.
5. Відразу ж додаємо сюди какао-порошок.
6. Продовжуємо варити ласощі ще 20 хвилин, регулярно помішуючи. Шоколад і какао повинні повністю розчинитися.
7. Гарячу шоколадну вишню розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо і відправляємо на зберігання. Готово!