Варення зі сливи без кісточок на зиму — це заготівля, яка по праву вважається дуже вдалим десертом, у якого багато застосувань. Можна приготувати джем і додавати його в пироги або зварити ніжне варення з шоколадом, яке чудово прикрасить чаювання. Ми пропонуємо десять перевірених рецептів варення зі сливи, які завжди виходять вдалими!
Варення-п’ятихвилинка з сливи на зиму
Варення п’ятихвилинка – це спосіб варіння варення для тих, у кого немає часу на приготування заготовок. Завдяки своїм властивостям варення зі сливи чудово готується без пектину та інших добавок, виходить ніжним і ароматним.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Кількість порцій: 0,7 літра
Інгредієнти на
1 порц.
- Зливу 1 кг
- Цукор-пісок ½ кг
Процес приготування:
- Як заготовити просте варення зі сливи без кісточок на зиму? Підготуйте стиглі не пошкоджені плоди і відміряйте необхідну кількість цукрового піску заздалегідь.
- Сливу потрібно нарізати, видаливши з неї кісточки і відправити в каструльку для варіння. Потім всипте в сливу відразу весь цукор і прикрийте ємність кришкою. Сливи повинні пустити сік перед тим, як ви приступите до варінні варення.
- Коли ви побачите, що ягода пустила сік і цукор частково розчинився, приступайте до варінні варення. Доведіть сливи з цукром до кипіння при постійному помішуванні.
- проваріть На повільному вогні варення протягом п’яти хвилин, прибираючи пінку з поверхні за допомогою ложки.
- Готове варення розлийте в гарячому вигляді по стерильним баночках і тут же закатайте. Остигати заготівля повинна в перевернутому вигляді при кімнатній температурі, після чого можна прибирати її на зберігання в прохолодне темне місце.
