Варення зі сливи без кісточок на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково

Як приготувати сливове варення з апельсином

Сливово-апельсинове варення – смачне ласощі, яке володіє свіжим ароматом і приємним смаком. Солодке з легкою кислинкою, воно дуже добре поєднується з різними видами випічки.

Час приготування: 12 годин

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 0,7 літра

Інгредієнти:

  • Слива – 1 кг
  • Цукровий пісок – 0,8 кг
  • Апельсин – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Сливи вимити в проточній воді, попередньо перебравши їх від сміття і зіпсованих ягід. Розділіть кожну ягідку навпіл і видаліть кісточки, після чого перемістіть плоди в каструлю або миску і всипте цукровий пісок.

Крок 2. Сливи з цукром потрібно залишити приблизно на чотири години, щоб вони пустили сік. Після цього потрібно вичавити в ємність з ягодами сік апельсина і тонко нарізати апельсинову цедру.

Крок 3. Варення доведіть до кипіння на помірному вогні, проваріть кілька хвилин і зніміть з вогню. Коли він повністю охолоне, потрібно повторити весь процес ще двічі. Готове варення в гарячому вигляді акуратно розкладіть по банках і відразу ж загорніть. Зберігати заготовку необхідно в темному прохолодному місці.