Як приготувати сливове варення з апельсином
Сливово-апельсинове варення – смачне ласощі, яке володіє свіжим ароматом і приємним смаком. Солодке з легкою кислинкою, воно дуже добре поєднується з різними видами випічки.
Час приготування: 12 годин
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 0,7 літра
Інгредієнти:
- Слива – 1 кг
- Цукровий пісок – 0,8 кг
- Апельсин – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Сливи вимити в проточній воді, попередньо перебравши їх від сміття і зіпсованих ягід. Розділіть кожну ягідку навпіл і видаліть кісточки, після чого перемістіть плоди в каструлю або миску і всипте цукровий пісок.
Крок 2. Сливи з цукром потрібно залишити приблизно на чотири години, щоб вони пустили сік. Після цього потрібно вичавити в ємність з ягодами сік апельсина і тонко нарізати апельсинову цедру.
Крок 3. Варення доведіть до кипіння на помірному вогні, проваріть кілька хвилин і зніміть з вогню. Коли він повністю охолоне, потрібно повторити весь процес ще двічі. Готове варення в гарячому вигляді акуратно розкладіть по банках і відразу ж загорніть. Зберігати заготовку необхідно в темному прохолодному місці.