Варення зі сливи без кісточок на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково

Смачне варення з жовтої сливи без кісточок

Дуже смачне сливове варення виходить з жовтої сливи, оскільки вона солодше синьою. Приготувати таке варення не складно, однак процес вимагає великої кількості часу. Ароматне сливове варення добре підходить для різних начинок, а сироп можна використовувати для просочення тортів.

Час приготування: 12 годин

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 1,5 літра

Інгредієнти:

  • Зливу жовта – 1,5 кг
  • Цукровий пісок – 1,2 кг

Процес приготування:

Крок 1. Сливи переберіть і промийте у воді. Видаліть кісточки плодів, після чого покладіть сливи в каструлю і пересипте їх цукром. Каструлю зі сливами в цукрі потрібно відправити в холодильник як мінімум на кілька годин, щоб ягоди пустили сік.

Крок 2. Через кілька годин, коли цукор частково розтане в сиропі, поставте каструлю з майбутнім варенням на плиту і проваріть протягом двадцяти хвилин.

Крок 3. Варення потрібно повністю остудити, а потім знову проваріть його протягом двадцяти хвилин. В цей же час можна простерилізувати банки з кришками.

Крок 4. Готове варення з жовтих слив розподіліть по банкам і закатайте. Остуджувати заготівлю потрібно перевернувши банки догори дном, при кімнатній температурі близько доби.