Вершковий соус для макаронів – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Вершково-сирний соус для макаронів

Вершково-сирний соус для макаронів відрізняється насиченим смаком та апетитним виглядом. Такий соус ідеально доповнить ваші домашні страви з макаронів. Відмінне рішення для обіду чи вечері у родинному колі. Порадуйте себе та близьких за допомогою нашого перевіреного рецепту.

Час готування – 15 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Вершки 20% – 80 мл.
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Олія вершкове – 20 гр.
  • Сіль – 1 год.
  • Горіх мускатний – до смаку.
  • Базилік – 2 гілки.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для приготування соусу до макаронів.

Крок 2. Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Дрібно рубаємо ножем раніше промитий та обсушений базилік.

Крок 3. Розтоплюємо в сковороді 20 г вершкового масла.

Крок 4. Сюди вливаємо вершки і викладаємо тертий сир. Готуємо на невеликому вогні до однорідності періодично помішуючи.

Крок 5. Доводимо соус до кипіння. Додаємо сюди сіль, мускатний горіх та чорний мелений перець.

Крок 6. Готуємо ще кілька хвилин до загусання. Додаємо подрібнений базилік та вимикаємо вогонь.

Крок 7. Вершково-сирний соус для макаронів готовий. Поливайте їм макарони та подавайте до столу!