Віденські вафлі – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Віденські вафлі – це дивовижний за смаком, ніжний і повітряний десерт для всієї родини. Таке частування можна подавати на сніданок або на чашці гарячого чаю. Ваші домашні та гості не зможуть встояти. Для приготування знаменитих віденських вафель беріть на замітку перевірені рецепти з покроковим описом процесу. Порадуйте себе і своїх близьких!

М’які віденські вафлі для электровафельницы в домашніх умовах

М’які віденські вафлі в домашніх умовах – це цілком реально. Приготуйте популярний рецепт по простому рецептом в электровафельнице. Порадуйте близьких апетитним десертом.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Борошно 2 склянки
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Молоко коров’яче 1 склянка
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Масло вершкове 160 гр.
  • Сік лимонний 1 ст. л.
  • Розпушувач ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно стало м’яким. Далі розтираємо продукт разом з цукром. Зручно для цього використовувати міксер.
  2. Додаємо курячі яйця і продовжуємо збивати.
  3. Збиваємо масу на низькій швидкості до утворення пишної однорідної маси.
  4. Вливаємо молоко, яке теж заздалегідь дістали з холодильника. Розмішуємо.
  5. Видавлюємо ложку соку з лимона і вливаємо його в масу.
  6. Просіваємо борошно з розпушувачем і замішуємо густе тісто.
  7. Злегка обмазуємо электровафельницу рослинним маслом. Достатньо однієї краплі.
  8. Викладаємо тісто по формі.
  9. Готуємо страву, приблизно, 5 хвилин, потім даємо йому трохи охолонути.
  10. Подаємо м’які віденські вафлі до столу. За бажанням, десерт можна прикрасити цукровою пудрою або ягодами.

Класичні віденські вафлі в мультипекаре Редмонд

Приготувати знамениті віденські вафлі зовсім не складно в домашніх умовах. А якщо під рукою є мультипекарь, то процес стане ще більш простим. Ласощі можна подавати до чаю або кави, а також в якості солодкого сніданку.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Борошно – 250 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко – 1 склянка
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • ванільний Цукор – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь дістаємо вершкове масло з холодильника і даємо йому трохи розтанути. Потім додаємо до нього два види цукру і ретельно розтираємо виделкою або іншим зручним способом.

Крок 2. До масі вливаємо молоко кімнатної температури і розбиваємо яйця. Збиваємо до однорідності.

Крок 3. Поступово просіваємо борошно разом з розпушувачем і починаємо розмішувати.

Крок 4. Замішуємо тісто до стану густої сметани. Це нескладно зробити за допомогою звичайної ложки.

Крок 4. Встановлюємо форму для вафель мультипекаре і виливаємо тісто. Готуємо продукт близько 5 хвилин до золотистого відтінку.

Крок 5. Віденські вафлі за класичним рецептом готові. Остуджуємо їх і подаємо до столу. Можна доповнити медом або варенням.

Простий і смачний рецепт віденських вафлею на кефірі

М’які і ніжні віденські вафлі можна приготувати на кефірі. Блюдо вийде в міру солодким і ароматним. Простий домашній десерт можна подавати до ранкової кави або чаю.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Кефір – 1,5 склянки
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • ванільний Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Розбиваємо в глибоку посуд два яйця. Всипаємо до них два види цукру і сіль.

Крок 2. Збиваємо масу міксером або віночком. Важливо, щоб сухі інгредієнти повністю розчинилися.

Крок 3. Заздалегідь дістаємо кефір з холодильника і вливаємо його до яєчної суміші, коли він стане кімнатної температури. Відразу ж просіваємо борошно з розпушувачем.

Крок 4. Виливаємо в масу розтоплене вершкове масло і починаємо ретельно збивати. Отримуємо гладке тягуче тісто, як на оладки.

Крок 5. Виливаємо тісто в вафельницю і готуємо продукт 3-5 хвилин.

Крок 6. Готовим вафель даємо трохи охолонути.

Крок 7. Десерт готовий до подачі! Можна прикрасити страву цукровою пудрою і свіжими ягодами. Приємного апетиту!

Ніжні і м’які віденські вафлі на молоці

Віденські вафлі, приготовані на молоці, виходять особливо ніжними і м’якими. Приготуйте домашнє ласощі по простому рецептом. Підходить для сніданків і сімейного чаювання.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 склянки
  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко – 1 склянка
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. З’єднуємо розм’якшене вершкове масло з цукром. Розтираємо продукти будь-яким зручним способом.

Крок 2. Вливаємо в масляну масу молоко кімнатної температури.

Крок 3. Додаємо лимонний сік і розбиваємо три яйця.

Крок 4. Розмішуємо масу і додаємо розпушувач.

Крок 5. Просіваємо потрібну кількість борошна.

Крок 6. Ложкою або лопаткою розмішуємо густе тісто до однорідності.

Крок 7. Акуратно викладаємо продукт в розігріту вафельницю.

Крок 8. Готуємо десерт протягом 3-5 хвилин до рум’янцю.

Крок 9. Пишні віденські вафлі на молоці готові. Прикрашаємо за смаком і подаємо до столу.

Як приготувати ПП дієтичне віденські вафлі

Ніжні віденські вафлі можна приготувати за всіма правилами правильного харчування. Достатньо лише замінити кілька продуктів на більш корисні і низькокалорійні аналоги. Десерт буде оригінальним і дуже смачним.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Пластівці вівсяні – 100 гр.
  • льняна Мука – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кориця мелена – 1 щіпка.
  • Імбир мелений – 1 щіпка.
  • Молоко – 120 мл
  • Банан – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У блендері подрібнюємо вівсяні пластівці на великій потужності до стану борошна.

Крок 2. Подрібнюємо банани. Це можна зробити як в блендері, так і за допомогою виделки. З’єднуємо фруктову кашку з вівсяною сумішшю і лляної борошном.

Крок 3. Розмішуємо масу до однорідності і розбиваємо сюди ж куряче яйце.

Крок 4. Додаємо по дрібці імбиру і кориці. Вливаємо молоко і продовжуємо замішувати суміш до однорідного тесту.

Крок 5. Викладаємо масу в вафельницю і готуємо 3-5 хвилин. Після чого корисні і низькокалорійні вафлі готові до подачі. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування віденських вафлею з сиром

Пишні і ситні віденські вафлі можна приготувати за особливим рецептом з додаванням сиру. Такий десерт ідеально підходить для сімейного сніданку. Його можна доповнити варенням, медом або свіжими ягодами.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Сир – 500 гр.
  • Борошно – 200 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор ванільний – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку тарілку викладаємо сир. Якщо він великий, то попередньо його варто розтерти. Сюди ж розбиваємо яйця, додаємо два види цукру і сіль.

Крок 2. Ретельно розмішуємо сирну масу і просіваємо до неї борошно з содою.

Крок 3. Ложкою розмішуємо масу до однорідності. Має вийти м’яке і липке тісто.

Крок 4. Викладаємо вміст у вафельницю і готуємо близько 5 хвилин до яскравого рівномірного нанесення.

Крок 5. Готові вафлі акуратно виймаємо і залишаємо остуджуватися.

Крок 6. Десерт доповнюємо і прикрашаємо за смаком. Готово, можна подавати до столу!

Пишні і м’які віденські вафлі на сметані

Віденські вафлі, приготовані на сметані, виходять пишними і розсипчастими. Рецепт досить простий у приготуванні, а смак готового страва приємно порадує вас і ваших домочадців.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 склянки
  • Сметана – 250 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця з’єднайте з цукром і ретельно збиваємо до однорідності.

Крок 2. Розтоплюємо вершкове масло на плиті або в мікрохвильовій печі. Даємо йому охолонути і , переливаємо в яєчну суміш. Розмішуємо.

Крок 3. Викладаємо в масу сметану і злегка збиваємо.

Крок 4. Просіваємо борошно разом з розпушувачем і починаємо ретельно вимішувати тісто до гладкого і однорідного стану.

Крок 5. Виливаємо тягуче тісто в вафельницю і готуємо близько 5 хвилин, поки не утвориться яскравий рум’янець.

Крок 6. Готові вафлі остуджуємо, доповнюємо за смаком і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як спекти повітряні віденські вафлі в духовці

Ніжні віденські вафлі можна приготувати в духовці, використовуючи спеціальну форму для випікання. Простий у приготуванні десерт виходить дуже м’яким і повітряним.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Борошно – 140 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кефір – 180 мл
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Збиваємо яйця з цукром до однорідної маси і появи легкої піни.

Крок 2. Вливаємо в яєчну суміш кефір і розтоплене вершкове масло. Просіваємо борошно з розпушувачем, потім збиваємо рідке тісто до гладкості.

Крок 3. Силіконову форму для вафель гарненько промазуємо рослинним маслом.

Крок 4. Рівномірно вливаємо рідке тісто у форму і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів.

Крок 5. Випікаємо продукт 10 хвилин, потім обережно виймаємо.

Крок 6. Перевертаємо форму і витягаємо з неї вафлі. Даємо їм трохи охолонути.

Крок 7. Десерт готовий! Можна прикрасити за смаком і подавати до столу.

Віденські вафлі з сиром в домашніх умовах

В якості оригінального і апетитного сніданку можна приготувати ніжні віденські вафлі з сиром. Просте у приготуванні блюдо порадує вас і ваших домашніх своїм яскравим смаком.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Сир – 100 гр.
  • Борошно – 160 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 5 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Часник сушений – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Петрушка – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокому посуді змішуємо яйця, сметану, сіль, цукор і сушений часник. Сюди ж вливаємо розтоплене вершкове масло і ретельно збиваємо до однорідної рідкої маси.

Крок 2. Натираємо сир на крупній тертці, подрібнюємо петрушку. Закидаємо продукти в збиту рідку суміш.

Крок 3. До продуктів просіваємо борошно з розпушувачем і рівномірно перемішуємо вміст.

Крок 4. Включаємо вафельницю і акуратно розміщуємо приготоване тісто. Готуємо до яскравого рум’янцю не менше 5 хвилин.

Крок 5. Готові віденські вафлі розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу. Готові, приємного апетиту!

Домашні віденські вафлі, приготовані на грилі

Оригінально і швидко приготувати ніжні віденські вафлі можна на грилі. Варіант ідеально підійде тим, у кого немає вафельниці або спеціальних формочок. Солодке блюдо можна подавати до чаю або на сніданок.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 10

Склад:

  • Борошно – 500 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Молоко – 350 мл
  • Яйце – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Змішуємо в глибокій тарілці борошно, розпушувач і два види цукру. Для більш повітряного і м’якого тіста інгредієнти можна просіяти через сито.

Крок 2. Окремо збиваємо яйця з молоком і рослинним маслом до отримання однорідної суміші. З’єднуємо отримане за сухою масою.

Крок 3. Ретельно збиваємо рідке тісто віночком до зникнення всіх грудочок. Суміш повинна вийти гладкою і тягучою.

Крок 4. Включаємо гриль і даємо їй гарненько прогрітися. За допомогою ложки акуратно виливаємо заготовку в потрібній формі. Готуємо продукт 2-3 хвилини.

Крок 5. Після того, як всі вафлі будуть готові, викладаємо їх на загальну тарілку і подаємо до столу. Приємного чаювання!