Яблучний сік на зиму – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Домашній яблучний сік на зиму через м’ясорубку

Приготування соку з допомогою м’ясорубки займає трохи більше часу, ніж ті ж маніпуляції з соковижималкою, проте напій виходить не менш смачним і ароматним.

Час готування – 3 ч. 5 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Яблуко – 5 кг
  • Цукор – 100-200 гр.

Процес приготування:

1. Ретельно вимиваємо кожен плід і насухо обтираем рушником. Потім розрізаємо яблука навпіл і видаляємо серцевину. Досліджуємо плоди на гниль та інші дефекти, позбавляємося від них. Подрібнюємо яблука на більш дрібні шматочки.

2. Пропускаємо шматочки через м’ясорубку. Потім укладаємо у велику друшляк 3-4 шари марлі і розподіляємо поверх неї яблучне пюре.

3. Встановлюємо друшляк в будь-яку глибоку ємність (наприклад, каструлю). Чекаємо, поки стече сік.

4. Через пару годин ставимо каструлю з напоєм на плиту. Доводимо його до кипіння і додаємо необхідну кількість цукру. Перемішуємо і варимо ще 5 хвилин.

5. Заздалегідь стерилізуємо банки і кришки для закачування соку: підбираємо цілу тару, очищаємо її за допомогою соди і вимиваємо. Після стерилізації розливаємо сік по банкам, які відразу накриваємо кришками і закатуємо. Спочатку перевертаємо банки і закутуємо. Через добу, коли ємності з соком охолонуть, повертаємо їх у потрібне положення і зберігаємо в прохолодному місці.

Приємного апетиту!