Яблучний сік на зиму – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Яблучний сік з м’якоттю без стерилізації в банках

М’якоть яблучних плодів багата клітковиною і багатьма іншими вітамінами, які насичують організм людини здоров’ям. Пропонуємо вам обійтися без соковижималки і приготувати сік з корисною м’якоттю.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 2-3.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 3 кг
  • Вода очищена – 1,5 л.
  • Цукор – 2 склянки

Процес приготування:

1. Для початку займемося яблуками. Вимиваємо їх і обтираем кухонним рушником. Потім розрізаємо плоди на 4 частини (можна розрізати на більшу кількість частин, якщо яблука великі). Вирізаємо серцевину і позбавляємося від дефектів.

2. Викладаємо яблука в каструлю з товстим дном. Наливаємо літр води. Ставимо ємність на плиту і доводимо її вміст до кипіння. Після закипання тушкуємо плоди з водою ще 15 хвилин.

3. Вимикаємо плиту і переносимо каструлю з яблуками на робочу поверхню кухонного столу. Перетворюємо розм’якшені плоди в пюре за допомогою заглибного блендера.

4. У каструлю середнього розміру вливаємо воду (2 склянки) і додаємо цукор. Доводимо суміш до кипіння на плиті. Постійно помішуємо, поки не утвориться сироп. Вливаємо його в яблучне пюре. Перемішуємо масу. Ставимо каструлю з вмістом на плиту для нагрівання. Кип’ятимо 5 хвилин.

5. Вимикаємо плиту і даємо суміші охолонути. Проціджуємо через дрібне сито. Знову доводимо напій до кипіння. Заздалегідь стерилізуємо банки і кришки для закачування соку. Розливаємо в них гарячу масу. Накриваємо кришками тару і закатуємо. Ставимо банки на підлогу в перевернутому положенні і закутуємо до повного охолодження.

Приємного апетиту!