Яблука в сиропі на зиму – це оригінальне і неймовірно смачне ласощі, що підходить для тривалого зберігання. Якщо літо порадувало вас великим яблучним урожаєм, то вам точно знадобиться така кулінарна ідея. Для заготівлі використовуйте перевірену добірку з п’яти рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Яблука в сиропі часточками на зиму
Яблука в сиропі часточками на зиму – це цікава і апетитна кулінарна ідея. Якщо ви не знаєте як розпорядитися великим плодовим урожаєм, то обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт. Готові яблука вийдуть неймовірно соковитими і яскравими за смаком.
Інгредієнти на
1 л.
- Яблука 1 кг
- Цукор-пісок 200 гр.
- Вода 500 мл
Процес приготування:
- Як заготовити яблука в сиропі на зиму? Підготуємо необхідні продукти: яблука, цукор і воду.
- Гарненько промиваємо яблука під водою.
- Поділяємо плоди на часточки. Акуратно видаляємо кісточки.
- Викладаємо яблучні дольки в стерилізовані банки, заливаємо окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин.
- Зливаємо воду в каструлю. Доповнюємо цукром, нагріваємо і постійно помішуємо до розчинення сухого інгредієнта.
- Заливаємо яблука готовим сиропом.
- Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.
- Яблука в сиропі часточками на зиму готові. Забирайте на зберігання!
Яблука в сиропі цілком на зиму
Яблука в сиропі цілком на зиму – це яскрава і смачна заготовка, яка точно урізноманітнює полиці своєї комори. Готове частування порадує цікавим смаком і корисними властивостями. Обов’язково беріть на замітку простий рецепт з покроковими фото з нашої збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Склад:
- Яблуко – 900 гр.
- Цукор – 300 гр.
- Меліса лимонна – 1 гілка.
- Гвоздика – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Відбираємо невеликі акуратні яблука. Добре промиваємо їх під водою.
Крок 2. Підготуємо гвоздику і гілочку меліси.
Крок 3. Викладаємо яблука в стерилізовані банки. Доповнюємо плоди гвоздикою і мелісою.
Крок 4. Заливаємо вміст банок окропом. Прикриваємо кришкою і залишаємо на 30 хвилин.
Крок 5. Зливаємо воду в каструлю і доводимо її до кипіння.
Крок 6. Додаємо сюди цукор.
Крок 7. Кип’ятимо сироп і перемішуємо до повного розчинення сухого інгредієнта.
Крок 8. Вливаємо сироп до яблук. Закриваємо ошпареними кришками.
Крок 9. Перевертаємо заготовки догори дном, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.
Крок 10. Яблука в сиропі цілком на зиму готові. Забирайте на зберігання!
Яблука в сиропі з корицею на зиму
Яблука в сиропі з корицею на зиму нікого не залишать байдужим. Таке ласощі виходить неймовірно смачним, ароматним і апетитним. Можна є просто так чи використовувати у приготуванні домашньої випічки. Обов’язково беріть на замітку покроковий рецепт!
Час приготування – 45 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Яблуко – 1,5 кг
- Цукор – 500 гр.
- Кориця мелена – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість яблук і добре промиваємо під водою.
Крок 2. Викладаємо яблука в стерилізовану банку.
Крок 3. Засипаємо цукром плоди.
Крок 4. Сюди ж додаємо мелену корицю.
Крок 5. Заливаємо вміст окропом, прикриваємо кришкою і ставимо в каструлю з киплячою водою і рушником на дні. Стерилізуємо 15 хвилин на невеликому вогні.
Крок 6. Дістаємо банку з окропу. Закатуємо, перевертаємо догори дном і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Яблука в сиропі з корицею на зиму готові. Можна відносити на зберігання!
Яблука в сиропі на зиму з лимонною кислотою
Яблука в сиропі на зиму з лимонною кислотою нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашої перевіреної кулінарної ідеї. Готовий продукт порадує вас своїм яскравим виглядом і неймовірним смаком. Урізноманітніть меню домашніх заготовок.
Час приготування – 45 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Яблуко – 2,5 кг
- Цукор – 500 гр.
- Вода – 2 л
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відбираємо міцні яблука без пошкоджень. Ретельно промиваємо їх під водою.
Крок 2. Поділяємо яблука на великі часточки, акуратно вирізаємо серцевину.
Крок 3. Кип’ятимо воду з цукром і лимонною кислотою. Сухий інгредієнт повинен повністю розчинитися.
Крок 4. Занурюємо сюди яблучні дольки. Проварюємо в киплячому сиропі одну-дві хвилини.
Крок 5. Викладаємо шумівкою яблучні дольки в стерилізовану банку.
Крок 6. Повторно кип’ятимо сироп і вливаємо його в заготовку. Закриваємо кришкою, перевертаємо догори дном і даємо охолонути.
Крок 7. Яблука в сиропі на зиму з лимонною кислотою готові. Прибирайте яскраву заготовку на зберігання!
Ранетки в цукровому сиропі на зиму
Ранетки в цукровому сиропі на зиму нікого не залишать байдужим. Таке ласощі виходить неймовірно смачним, соковитим і апетитним. Обов’язково спробуйте приготувати на тривале зберігання на нашу перевіреного рецепту з покроковими фотографіями.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3 л.
Склад:
На 2 півторалітрових банки:
- Яблука ранетки – 2,7 кг
- Паличка кориці – 2 шт.
- Вода – 1 л
- Цукор – 4 склянки
- Кислота лимонна – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Відбираємо потрібну кількість ранеток. Добре промиваємо їх під водою.
Крок 2. Кожне яблуко наскрізь проколюємо зубочисткою.
Крок 3. Опускаємо підготовлені плоди у велику каструлю з водою. Доводимо до кипіння і проварюємо ранетки дві хвилини.
Крок 4. В цей час стерилізуємо банки з кришками.
Крок 5. Наповнюємо підготовлені банки яблуками.
Крок 6. Кладемо в кожну банку по палички кориці.
Крок 7. В цей час готуємо сироп. Кип’ятимо воду з цукром. Додаємо сюди лимонну кислоту.
Крок 8. Заливаємо яблука сиропом.
Крок 9. Закатуємо заготовки ключем. Закутуємо в ковдру і залишаємо до охолодження.
Крок 10. Ранетки в цукровому сиропі на зиму готові. Можна прибирати на зберігання!