Яблука в сиропі на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

Яблука в сиропі на зиму – це оригінальне і неймовірно смачне ласощі, що підходить для тривалого зберігання. Якщо літо порадувало вас великим яблучним урожаєм, то вам точно знадобиться така кулінарна ідея. Для заготівлі використовуйте перевірену добірку з п’яти рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Яблука в сиропі часточками на зиму

Яблука в сиропі часточками на зиму – це цікава і апетитна кулінарна ідея. Якщо ви не знаєте як розпорядитися великим плодовим урожаєм, то обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт. Готові яблука вийдуть неймовірно соковитими і яскравими за смаком.

Інгредієнти на
1 л.

  • Яблука 1 кг
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Вода 500 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити яблука в сиропі на зиму? Підготуємо необхідні продукти: яблука, цукор і воду.
  2. Гарненько промиваємо яблука під водою.
  3. Поділяємо плоди на часточки. Акуратно видаляємо кісточки.
  4. Викладаємо яблучні дольки в стерилізовані банки, заливаємо окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин.
  5. Зливаємо воду в каструлю. Доповнюємо цукром, нагріваємо і постійно помішуємо до розчинення сухого інгредієнта.
  6. Заливаємо яблука готовим сиропом.
  7. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.
  8. Яблука в сиропі часточками на зиму готові. Забирайте на зберігання!

Яблука в сиропі цілком на зиму

Яблука в сиропі цілком на зиму – це яскрава і смачна заготовка, яка точно урізноманітнює полиці своєї комори. Готове частування порадує цікавим смаком і корисними властивостями. Обов’язково беріть на замітку простий рецепт з покроковими фото з нашої збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Склад:

  • Яблуко – 900 гр.
  • Цукор – 300 гр.
  • Меліса лимонна – 1 гілка.
  • Гвоздика – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Відбираємо невеликі акуратні яблука. Добре промиваємо їх під водою.

Крок 2. Підготуємо гвоздику і гілочку меліси.

Крок 3. Викладаємо яблука в стерилізовані банки. Доповнюємо плоди гвоздикою і мелісою.

Крок 4. Заливаємо вміст банок окропом. Прикриваємо кришкою і залишаємо на 30 хвилин.

Крок 5. Зливаємо воду в каструлю і доводимо її до кипіння.

Крок 6. Додаємо сюди цукор.

Крок 7. Кип’ятимо сироп і перемішуємо до повного розчинення сухого інгредієнта.

Крок 8. Вливаємо сироп до яблук. Закриваємо ошпареними кришками.

Крок 9. Перевертаємо заготовки догори дном, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.

Крок 10. Яблука в сиропі цілком на зиму готові. Забирайте на зберігання!

Яблука в сиропі з корицею на зиму

Яблука в сиропі з корицею на зиму нікого не залишать байдужим. Таке ласощі виходить неймовірно смачним, ароматним і апетитним. Можна є просто так чи використовувати у приготуванні домашньої випічки. Обов’язково беріть на замітку покроковий рецепт!

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 1,5 кг
  • Цукор – 500 гр.
  • Кориця мелена – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість яблук і добре промиваємо під водою.

Крок 2. Викладаємо яблука в стерилізовану банку.

Крок 3. Засипаємо цукром плоди.

Крок 4. Сюди ж додаємо мелену корицю.

Крок 5. Заливаємо вміст окропом, прикриваємо кришкою і ставимо в каструлю з киплячою водою і рушником на дні. Стерилізуємо 15 хвилин на невеликому вогні.

Крок 6. Дістаємо банку з окропу. Закатуємо, перевертаємо догори дном і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Яблука в сиропі з корицею на зиму готові. Можна відносити на зберігання!

Яблука в сиропі на зиму з лимонною кислотою

Яблука в сиропі на зиму з лимонною кислотою нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашої перевіреної кулінарної ідеї. Готовий продукт порадує вас своїм яскравим виглядом і неймовірним смаком. Урізноманітніть меню домашніх заготовок.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 2,5 кг
  • Цукор – 500 гр.
  • Вода – 2 л
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відбираємо міцні яблука без пошкоджень. Ретельно промиваємо їх під водою.

Крок 2. Поділяємо яблука на великі часточки, акуратно вирізаємо серцевину.

Крок 3. Кип’ятимо воду з цукром і лимонною кислотою. Сухий інгредієнт повинен повністю розчинитися.

Крок 4. Занурюємо сюди яблучні дольки. Проварюємо в киплячому сиропі одну-дві хвилини.

Крок 5. Викладаємо шумівкою яблучні дольки в стерилізовану банку.

Крок 6. Повторно кип’ятимо сироп і вливаємо його в заготовку. Закриваємо кришкою, перевертаємо догори дном і даємо охолонути.

Крок 7. Яблука в сиропі на зиму з лимонною кислотою готові. Прибирайте яскраву заготовку на зберігання!

Ранетки в цукровому сиропі на зиму

Ранетки в цукровому сиропі на зиму нікого не залишать байдужим. Таке ласощі виходить неймовірно смачним, соковитим і апетитним. Обов’язково спробуйте приготувати на тривале зберігання на нашу перевіреного рецепту з покроковими фотографіями.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Склад:

На 2 півторалітрових банки:

  • Яблука ранетки – 2,7 кг
  • Паличка кориці – 2 шт.
  • Вода – 1 л
  • Цукор – 4 склянки
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Відбираємо потрібну кількість ранеток. Добре промиваємо їх під водою.

Крок 2. Кожне яблуко наскрізь проколюємо зубочисткою.

Крок 3. Опускаємо підготовлені плоди у велику каструлю з водою. Доводимо до кипіння і проварюємо ранетки дві хвилини.

Крок 4. В цей час стерилізуємо банки з кришками.

Крок 5. Наповнюємо підготовлені банки яблуками.

Крок 6. Кладемо в кожну банку по палички кориці.

Крок 7. В цей час готуємо сироп. Кип’ятимо воду з цукром. Додаємо сюди лимонну кислоту.

Крок 8. Заливаємо яблука сиропом.

Крок 9. Закатуємо заготовки ключем. Закутуємо в ковдру і залишаємо до охолодження.

Крок 10. Ранетки в цукровому сиропі на зиму готові. Можна прибирати на зберігання!