Дуже смачна ячна каша на молоці з гарбузом
По цьому рецепту приготуємо ячну кашу на молоці з гарбузом в горщику. Крупу краще брати дрібного помелу, щоб вона швидше і легше распаривалась в духовці. При подачі поллємо кашу медом – дуже смачно!
Час готування: 60 хв
Час приготування: 25 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Крупа ячна – 12 ст.
- Молоко – 2 склянки
- Вода – 1 склянка
- Гарбуз – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Мед – за смаком.
Процес приготування:
1. Ретельно промиту в кількох працях води крупу викладаємо в жароміцний горщик. Додаємо сіль, заливаємо водою. Ставимо горщик в духовку, розігріту до 175 градусів, і готуємо, поки вся вода не вбереться в крупу.
2. М’якоть гарбуза ріжемо кубиками невеликого розміру. У горщик з напівготової ячної крупою вливаємо нагріте молоко. Закладаємо нарізаний гарбуз.
3. Додаємо цукровий пісок і повертаємо горщик в духовку. Готуємо ще орієнтовно п’ятнадцять-двадцять хвилин до м’якості крупи.
4. Готову кашу дістаємо з духовки, перемішуємо і подаємо до столу в гарячому вигляді. При подачі поливаємо медом для додаткової солодощі і соковитості.
Приємного апетиту!