Ячна каша на молоці – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Дуже смачна ячна каша на молоці з гарбузом

По цьому рецепту приготуємо ячну кашу на молоці з гарбузом в горщику. Крупу краще брати дрібного помелу, щоб вона швидше і легше распаривалась в духовці. При подачі поллємо кашу медом – дуже смачно!

Час готування: 60 хв

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Крупа ячна – 12 ст.
  • Молоко – 2 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Гарбуз – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Мед – за смаком.

Процес приготування:

1. Ретельно промиту в кількох працях води крупу викладаємо в жароміцний горщик. Додаємо сіль, заливаємо водою. Ставимо горщик в духовку, розігріту до 175 градусів, і готуємо, поки вся вода не вбереться в крупу.

2. М’якоть гарбуза ріжемо кубиками невеликого розміру. У горщик з напівготової ячної крупою вливаємо нагріте молоко. Закладаємо нарізаний гарбуз.

3. Додаємо цукровий пісок і повертаємо горщик в духовку. Готуємо ще орієнтовно п’ятнадцять-двадцять хвилин до м’якості крупи.

4. Готову кашу дістаємо з духовки, перемішуємо і подаємо до столу в гарячому вигляді. При подачі поливаємо медом для додаткової солодощі і соковитості.

Приємного апетиту!