Як смачно запекти яловиче серце в духовці?
Секрет приготування яловичого серця в духовці досить простий: щоб воно вийшло соковитим і м’яким, помістіть його в рукав для запікання. За смаком, готовий субпродукт нагадує буженину.
Час готування – 10 год 15 хв.
Час приготування – 30 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Серце яловиче – 1,5-2 кг
- Часник – 4 зуб.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Паприка – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Вирізаємо у яловичого серця судини, жир і перетинки. Промиваємо субпродукт у струменем проточної води.
Крок 2. Від цілої головки часнику відокремлюємо необхідну кількість зубков. Очищаємо їх від лушпиння. Подрібнюємо часточки будь-яким зручним способом – нарізаємо, натираємо на дрібній тертці або пропускаємо через прес.
Крок 3. В окремій ємності змішуємо інгредієнти для соусу, яким будемо натирати субпродукт: подрібнений часник, хмелі-сунелі, чорний перець, оливкова олія, гірчицю, паприку і сіль. Натираємо сумішшю серце. Перекладаємо його в миску і ставимо в холодильник на кілька годин або на ніч).
Крок 4. Дістаємо ємність з яловичим серцем з холодильника. Поміщаємо субпродукт в рукав для запікання. Розігріваємо духовку до температури 200 градусів. Через кілька хвилин поміщаємо серце в рукаві на деко і відправляємо в духовку.
Крок 5. Блюдо буде готове через 1,5 години. Дістаємо його з духовки, розрізаємо рукав. Коли серце охолоне, нарізаємо його тонкими скибочками і використовуємо для приготування салатів або бутербродів.
Приємного апетиту!