Яловиче серце – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Як смачно запекти яловиче серце в духовці?

Секрет приготування яловичого серця в духовці досить простий: щоб воно вийшло соковитим і м’яким, помістіть його в рукав для запікання. За смаком, готовий субпродукт нагадує буженину.

Час готування – 10 год 15 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Серце яловиче – 1,5-2 кг
  • Часник – 4 зуб.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Паприка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вирізаємо у яловичого серця судини, жир і перетинки. Промиваємо субпродукт у струменем проточної води.

Крок 2. Від цілої головки часнику відокремлюємо необхідну кількість зубков. Очищаємо їх від лушпиння. Подрібнюємо часточки будь-яким зручним способом – нарізаємо, натираємо на дрібній тертці або пропускаємо через прес.

Крок 3. В окремій ємності змішуємо інгредієнти для соусу, яким будемо натирати субпродукт: подрібнений часник, хмелі-сунелі, чорний перець, оливкова олія, гірчицю, паприку і сіль. Натираємо сумішшю серце. Перекладаємо його в миску і ставимо в холодильник на кілька годин або на ніч).

Крок 4. Дістаємо ємність з яловичим серцем з холодильника. Поміщаємо субпродукт в рукав для запікання. Розігріваємо духовку до температури 200 градусів. Через кілька хвилин поміщаємо серце в рукаві на деко і відправляємо в духовку.

Крок 5. Блюдо буде готове через 1,5 години. Дістаємо його з духовки, розрізаємо рукав. Коли серце охолоне, нарізаємо його тонкими скибочками і використовуємо для приготування салатів або бутербродів.

Приємного апетиту!