Як зварити наваристу юшку з хребта і голови форелі в домашніх умовах?
Таку кількість зелені і спецій скрасить вуха приготовану на основі залишків форелі, зробивши акцент на смачною зажарки і ароматному бульйоні.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порцій – 4-6.
Інгредієнти:
- Голова форелі – 1-2 шт.
- Хребет форелі – 1-2 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Корінь селери – 1 стебло.
- Петрушка – 1 стебло.
- Кріп – 1 гілка.
- Масло рослинне – для смаження.
- Спеції – за смаком.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний горошок – 5-6 шт.
Процес приготування:
1. Почнемо приготування з того, що обмиемо і злегка почистимо обрізки риби. Після чого відправляємо їх в каструлю з теплою водою. Варимо протягом 5-7 хвилин.
2. Далі подрібнюємо як можна більший картоплю з морквою. Цибулину тільки очищаємо і цілком відправляємо в бульйон.
3. Нарізані овочі разом з цибулею опускаємо в бульйон, відразу ж додаємо лавровий лист, сіль, перець і варимо протягом 20 хвилин.
4. Через кілька хвилин додаємо цілий стебло селери і петрушки. Продовжуємо варити, поступово зменшуючи вогонь.
5. Паралельно з цим подрібнюємо другу моркву з цибулею і відправляємо обсмажуватися на рослинному маслі до м’якого стану. При цьому приправляємо всякими спеціями на ваш смак.
6. Готовий бульйон проціджують, витягуючи моркву, цибулю, картоплю, а рибу обов’язково обробляємо на шматочки поменше, видаляючи кістки.
7. Проціджений бульйон знову доводимо до стану кипіння, додаючи один за одним засмажку з овочів, очищену рибу, вже зварену картоплю. Вуха залишається довести до смаку, заправивши зеленню і сіллю. Після того, як суп закипів, відразу вимикаємо і залишаємо настоюватися.
Бажаємо приємного апетиту!