Юшка з форелі – 10 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Як зварити наваристу юшку з хребта і голови форелі в домашніх умовах?

Таку кількість зелені і спецій скрасить вуха приготовану на основі залишків форелі, зробивши акцент на смачною зажарки і ароматному бульйоні.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій – 4-6.

Інгредієнти:

  • Голова форелі – 1-2 шт.
  • Хребет форелі – 1-2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Корінь селери – 1 стебло.
  • Петрушка – 1 стебло.
  • Кріп – 1 гілка.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Спеції – за смаком.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошок – 5-6 шт.

Процес приготування:

1. Почнемо приготування з того, що обмиемо і злегка почистимо обрізки риби. Після чого відправляємо їх в каструлю з теплою водою. Варимо протягом 5-7 хвилин.

2. Далі подрібнюємо як можна більший картоплю з морквою. Цибулину тільки очищаємо і цілком відправляємо в бульйон.

3. Нарізані овочі разом з цибулею опускаємо в бульйон, відразу ж додаємо лавровий лист, сіль, перець і варимо протягом 20 хвилин.

4. Через кілька хвилин додаємо цілий стебло селери і петрушки. Продовжуємо варити, поступово зменшуючи вогонь.

5. Паралельно з цим подрібнюємо другу моркву з цибулею і відправляємо обсмажуватися на рослинному маслі до м’якого стану. При цьому приправляємо всякими спеціями на ваш смак.

6. Готовий бульйон проціджують, витягуючи моркву, цибулю, картоплю, а рибу обов’язково обробляємо на шматочки поменше, видаляючи кістки.

7. Проціджений бульйон знову доводимо до стану кипіння, додаючи один за одним засмажку з овочів, очищену рибу, вже зварену картоплю. Вуха залишається довести до смаку, заправивши зеленню і сіллю. Після того, як суп закипів, відразу вимикаємо і залишаємо настоюватися.

Бажаємо приємного апетиту!