Юшка з форелі – 10 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Покроковий рецепт приготування юшки з форелі з вершками по-фінськи

Юшка з додаванням вершків набуває теплу кольорову гаму і дуже приємну ніжну текстуру.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 40-50 хв

Порцій – 4-6.

Склад:

  • Філе форелі – 500 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Вершки (10%) – 180-200 мл
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. В першу чергу очищаємо картоплю від шкірки і довільно нарізаємо на кубики. Подрібнену картоплю варимо до стану напівготовності протягом 10 хвилин.

2. За цей час ми встигнемо розібратися з рибою. Обов’язково знімаємо шкірку і по можливості видаляємо всі кістки.

3. До напівготового картоплі додаємо підготовлені шматочки форелі і варимо протягом 10 хвилин.

4. А поки займемося іншими овочами. Цибулю нарізаємо на тонкі соломинки і відправляємо обсмажуватися на розігріту з вершковим маслом сковороду.

5. На середній тертці натираємо очищену моркву і відправляємо до цибулі, обсмажуємо до м’якості, періодично помішуючи лопаткою.

6. Готову зажарку додаємо в бульйон і злегка перемішуємо, щоб овочі могли рівномірно розподілитися по всьому об’єму.

7. Ось ми і дісталися до завершального етапу. У суп заливаємо вершки кімнатної температури, варимо до стану кипіння і заправляємо невеликою кількістю солі. За бажанням можна додати інші спеції.

8. Для прикраси подрібнюємо пучок кропу і додаємо в кожну порцію окремо. Вам точно сподобається.

Бажаємо приємного апетиту!