Покроковий рецепт приготування юшки з форелі з вершками по-фінськи
Юшка з додаванням вершків набуває теплу кольорову гаму і дуже приємну ніжну текстуру.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 40-50 хв
Порцій – 4-6.
Склад:
- Філе форелі – 500 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Вершки (10%) – 180-200 мл
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. В першу чергу очищаємо картоплю від шкірки і довільно нарізаємо на кубики. Подрібнену картоплю варимо до стану напівготовності протягом 10 хвилин.
2. За цей час ми встигнемо розібратися з рибою. Обов’язково знімаємо шкірку і по можливості видаляємо всі кістки.
3. До напівготового картоплі додаємо підготовлені шматочки форелі і варимо протягом 10 хвилин.
4. А поки займемося іншими овочами. Цибулю нарізаємо на тонкі соломинки і відправляємо обсмажуватися на розігріту з вершковим маслом сковороду.
5. На середній тертці натираємо очищену моркву і відправляємо до цибулі, обсмажуємо до м’якості, періодично помішуючи лопаткою.
6. Готову зажарку додаємо в бульйон і злегка перемішуємо, щоб овочі могли рівномірно розподілитися по всьому об’єму.
7. Ось ми і дісталися до завершального етапу. У суп заливаємо вершки кімнатної температури, варимо до стану кипіння і заправляємо невеликою кількістю солі. За бажанням можна додати інші спеції.
8. Для прикраси подрібнюємо пучок кропу і додаємо в кожну порцію окремо. Вам точно сподобається.
Бажаємо приємного апетиту!