Юшка з горбуші – 8 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Гарячих супів хочеться не тільки в холодну пору року, але і влітку. Особливо при такому розмаїтті свіжих морепродуктів. Якщо ви спантеличені вибором легкого, поживного, сезонного супу, то наступна добірка спеціально для вас. Родзинка кожного рецепту не дасть вам занудьгувати на кухні.

Класична юшка з голови і хвоста горбуші в домашніх умовах

Те, з якої саме частини риби зварена юшка, ніяк не впливає на користь і смакові якості супу. Дотримуйтесь послідовності приготування і у вас все вийде!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Горбуша 2 голови
  • Горбуша 2 хвоста
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Помідор 1 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити соковиту юшку з горбуші в домашніх умовах? Очищаємо шкірку риби, видаляючи дрібну луску з плавниками. Добре промиваємо шматочки риби.
  2. В теплу воду відправляємо горбушу і доводимо до кипіння. Після чого солимо і залишаємо варитися ще протягом 5 хвилин.
  3. Цибулю нарізаємо на кілька часточок і відправляємо до бульйону.
  4. Моркву очищаємо і нарізаємо тонкими кружечками, помідор нарізаємо на скибочки. Всі овочі відразу ж відправляємо в каструлю.
  5. Картопля також нарізаємо брусочками і з’єднайте з бульйоном, залишаємо варитися протягом 15 хвилин.
  6. За цей час виймаємо рибу, відокремлюємо від кісток і нарізаємо довільно. Можна одну частину риби подрібнити, а другу нарізати на великі шматочки.
  7. Шматочки риби можна викладати порційно в кожну миску і залити бульйоном, або ж відправити відразу всю рибу в каструлю.

Бажаємо приємного апетиту!

Як приготувати юшку з горбуші з вершками по-фінськи?

Якщо рибний суп не викликає у вас ніяких емоцій і приємних спогадів, значить, вам варто звернути увагу на даний спосіб приготування юшки. Додавання вершків додасть м’якість, і ніжний вершковий смак кожного компоненту, особливо уважні відчують кислинку, яку нелегко привнести в рибний суп.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій -4.

Склад:

  • Окраєць свіжа – 650 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Вершки (20%) – 150 мл
  • Кріп – 1 пучок.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Очищену рибу нарізаємо дрібними шматочками.

2. Одну частину картоплі нарізаємо дрібними кубиками, а другу поздовжніми скибочками.

3. Ставимо каструлю з водою на газ і доводимо до стану кипіння, після чого закидаємо картоплю, нарізану часточками і половину цибулини.

4. Також в каструлю картоплею і цибулею кладемо рибу. Варимо бульйон до повної готовності всіх компонентів, а після проціджуємо бульйон, витягуючи картопля з цибулею і рибу.

5. Другу половину цибулини і моркву нарізаємо довільно, після чого обсмажуємо на рослинному маслі, обов’язково додавши шматочок вершкового масла. Він додасть вусі вершковий смак. Смажимо овочі до м’якості.

6. Зварені часточки картоплі розминаємо ложкою.

7. Риба за цей час встигла охолонути і можна приступити до її подрібнення. Головне максимально видалити всі кістки.

8. Підготовчі етапи позаду, можна приступати до складання супу. У каструлю з процідженим бульйоном відправляємо сиру картоплю і варимо до напівготовності. Після чого, дотримуючись дану послідовність, опускаємо розім’яту картоплю, подрібнену рибу, сіль і лавровий лист. Злегка перемішуємо і вливаємо вершки кімнатної температури. Доводимо вміст до стану кипіння, але не кип’ятимо.

9. Кріп промиваємо під проточною водою і нарізаємо. Також можна брати будь-яку іншу.

10. Готову юшку розливаємо по тарілках і додаємо в кожну порцію подрібнений кріп.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування юшки з горбуші з пшоном

Пшонка дуже унікальна у своєму роді крупа, яка добре засвоюється і не шкодить травленню. Юшка з горбуші з додаванням цієї крупи виходить не тільки легкої та дієтичної, але і дуже ситною. Саме з цього рецепта можна поступово включати рибні супи в раціон дитини.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 40-45 хв.

Порцій -2.

Склад:

  • Окраєць – 250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Пшонка – 2,5 ст. ложки
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготовлену рибу для юшки відправляємо варитися в холодну воду. У момент закипання обов’язково знімаємо піну і зменшуємо вогонь. Продовжуємо варити протягом 10 хвилин, закривши кришку.

2. Паралельно з цим промиваємо пшоняну крупу, залишивши її у воді протягом 5 хвилин.

3. Дрібно нарізаємо моркву з цибулею і відправляємо до рибного бульйону.

4. Потім подрібнений брусочками картоплю опускаємо в каструлю з бульйоном, додаємо пшоно.

5. М’ясо риби дістаємо, нарізаємо, видаляючи кістки.

6. У завершенні заправляємо вуха перцем, сіллю і лавровим листом.

7. Готового супу даємо час настоятися, а після подаємо до столу.

Бажаємо вам приємного апетиту!

Навариста юшка з горбуші з рисом в домашніх умовах

Рисова крупа дуже гармонійним смаком з усіма овочами і особливо припаде до місця в супі, коли хочеться домогтися більш густого і в’язкого по консистенції бульйону без складних маніпуляцій.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 45 хв.

Порцій -4.

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Рис – 50 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкове – для смаження.

Процес приготування:

1. Нарізану на шматочки горбушу відправляємо варитися в глибоку каструлю.

2. В цей час залишаємо замачиваться рис і переходимо до наступного етапу.

3. Нарізану картоплю добре промиваємо, кілька раз зливаючи воду.

4. Готовий бульйон проціджуємо зручним для вас способом. А рибу витягаємо і залишаємо остигати. Кладемо в проціджений бульйон через сито рис. Доводимо до кипіння і варимо. Через 10 хвилин кладемо подрібнену картоплю і варимо ще 20 хвилин.

5. З м’яса горбуші видаляємо кістки.

6. Довільно нарізаємо моркву з цибулею і обсмажуємо на оливковій або рослинному маслі.

7. Засмажку перекладаємо в каструлю з бульйоном, додаємо сіль, перець і інші спеції.

8. Залишається подрібнити зелень і додати в юшку.

9. Подавайте Суп до столу в гарячому вигляді, після того як дали супу настоятися.

Приємного вам апетиту!

Простий і смачний рецепт юшки з горбуші з картоплею

Юшка з додаванням картоплі припаде до смаку тим, хто любить супи, схожі по консистенції на пюре, однак не переборщіть з кількістю, адже картопля у вигляді своїх властивостей, у процесі варіння розварюється і збільшується в об’ємі.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 30-40 хв.

Порцій –4-6.

Склад:

  • Горбуша свіжа – 400 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Кріп – за смаком.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Свіжу тушку ретельно очищаємо, нарізаємо на кілька рівних частин і ставимо варитися на середньому вогні. Після закипання знімаємо пінку і додаємо лавровий лист з перцем, не забуваючи посолити.

2. Паралельно з цим нарізаємо кільцями цибулю з морквою і злегка обсмажуємо. Масло можна не використовувати, якщо сковорідка антипригарна.

3. Не відкладаємо на потім і чищення картоплі. Очищену картоплю кілька разів промиваємо під проточною водою, а після нарізаємо акуратними кубиками.

4. М’ясо риби виймаємо з бульйону, даємо охолонути, а після розбираємо на більш дрібні частини, щоб як можна максимально видалити кістки. І в той же час підготовлені овочі викладаємо в очищений бульйон і варимо до готовності картоплі.

5. Заздалегідь підготуємо зелень, яка знадобитися ближче до кінця. Зелений цибулю з кропом рубаємо як можна дрібніше і відставляємо чекати своєї години.

6. Як тільки картопля зварився, починаємо збирати суп. Додаємо в каструлю рибу і зелень, відварюємо протягом 5 хвилин, а після чого залишаємо настоюватися.

Бажаємо приємного апетиту!

Як приготувати ароматну юшку з замороженої горбуші?

Щоб не розчаруватися в приготуванні юшки з замороженої риби, перш за все потрібно простежити за її запахом після розморожування. Якщо горбуша має приємний і природний аромат, поспішайте приступати до готування.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій –2-4.

Склад:

  • Горбуша заморожена – 300 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Петрушка – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Обов’язково, перед тим як почати приготування юшки, розморожуємо горбушу, промиваємо та нарізаємо на кілька досить великих частин. До риби додаємо очищену половину цибулі, заливаємо водою і ставимо варитися протягом 20-30 хвилин.

2. Готовий бульйон проціджують, при цьому виймаємо рибу і залишаємо остигати. Чистий бульйон знову відправляємо тушкуватися на маленькому вогні, додавши в каструлю нарізану картоплю, сіль і перець.

3. Цибулю нарізаємо як можна дрібніше, а моркву натираємо на крупній тертці. Овочі перекладаємо в розігріту з олією сковорідку.

4. Як тільки овочі придбають золотистий відтінок на фотографії, відразу відправляємо їх у бульйон.

5. Остиглу горбушу розбираємо на частини, видаляємо кістки з плавниками. Очищену рибу повертаємо в юшку і відварюємо протягом 5 хвилин.

6. Паралельно з цим подрібнюємо свіжу зелень, яку в завершенні додаємо у готову юшку. Даємо супу пару хвилин настоятися, щоб аромати змогли розкритися.

7. Суп розкладаємо по тарілках, подаючи з хлібом, сіллю і перцем.

Приємного апетиту!

Дуже швидкий і простий рецепт приготування юшки з консерви горбуші

Чудова знахідка для вічно поспішаючих людей, щоб встигнути приготувати повноцінний і ситний обід, витративши мінімальну кількість часу. Вибравши консервовану горбушу у власному соку або томатному соусі, ваш бульйон вийде збалансованим смаком і ароматом.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій -4.

Склад:

  • Горбуша консервована – 1 банку.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю нарізаємо на маленькі брусочки і опускаємо в киплячу воду.

2. Свіжу моркву очищаємо, натираємо на крупній тертці і відправляємо до картоплі.

3. З цибулею чинимо також. Варимо овочевий бульйон до повної готовності картоплю.

4. З банки з консервованою рибою ні в якому разі не зливаємо рідину, а вливаємо в суп разом з горбушею. Попередньо рибу можна розім’яти за допомогою виделки. Коли всі інгредієнти завантажені, варимо суп ще протягом 8-10 хвилин.

5. За п’ять хвилин до вимикання додаємо лаврове листя і перець. Доводимо ще один раз до кипіння і залишаємо вуха настоюватися.

6. Порційно подаємо до столу, не забуваючи прикрасити зеленню.

Приємного вам апетиту!

Як зварити дуже смачну і наваристу юшку з горбуші з яйцем?

Юшка повинна бути не тільки смачною за умовчанням, але і максимально корисною для організму. З додаванням яйця в супі збільшиться кількість білка і корисних мікроелементів, до того ж злегка зміниться текстура, ставши більш гладкою і приємною.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій -6.

Склад:

  • Горбуша – 700 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець болгарський – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Свіжу горбушу повністю промиваємо як зовні, так і зсередини. Заливаємо водою і ставимо варитися на середньому вогні, додаємо стебло і гілочки зелені, також у процесі солимо, перчимо рибний бульйон.

2. З бульйону відварну рибу виловлюємо і відокремлюємо від кісток і хребта. Бульйон разом з тим проціджуємо і знову відправляємо на вогонь. Починаємо заповнювати каструлю овочами. Картоплю традиційно нарізаємо кубиками і варимо закипающем бульйоні протягом 15 хвилин.

3. Поки підготуємо інші інгредієнти. Зручним вам способом подрібнюємо моркву, перець і цибулю. Через 10-15 хвилин варіння картоплі також додаємо до бульйону.

4. Віночком збиваємо яйця і ближче до кінця варіння поступово втручається в бульйон.

5. І в самому завершенні подрібнену рибу опускаємо в каструлю з овочами, тримаємо на вогні протягом двох хвилин, після чого залишаємо, щоб суп настоювався.

6. Подаємо до столу в теплому вигляді зі свіжим хлібом, за бажанням прикрасивши зеленню.

Приємного вам апетиту!