Покроковий рецепт приготування юшки з горбуші з пшоном
Пшонка дуже унікальна у своєму роді крупа, яка добре засвоюється і не шкодить травленню. Юшка з горбуші з додаванням цієї крупи виходить не тільки легкої та дієтичної, але і дуже ситною. Саме з цього рецепта можна поступово включати рибні супи в раціон дитини.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 40-45 хв.
Порцій -2.
Склад:
- Окраєць – 250 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Пшонка – 2,5 ст. ложки
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготовлену рибу для юшки відправляємо варитися в холодну воду. У момент закипання обов’язково знімаємо піну і зменшуємо вогонь. Продовжуємо варити протягом 10 хвилин, закривши кришку.
2. Паралельно з цим промиваємо пшоняну крупу, залишивши її у воді протягом 5 хвилин.
3. Дрібно нарізаємо моркву з цибулею і відправляємо до рибного бульйону.
4. Потім подрібнений брусочками картоплю опускаємо в каструлю з бульйоном, додаємо пшоно.
5. М’ясо риби дістаємо, нарізаємо, видаляючи кістки.
6. У завершенні заправляємо вуха перцем, сіллю і лавровим листом.
7. Готового супу даємо час настоятися, а після подаємо до столу.
Бажаємо вам приємного апетиту!