Юшка з горбуші – 8 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Покроковий рецепт приготування юшки з горбуші з пшоном

Пшонка дуже унікальна у своєму роді крупа, яка добре засвоюється і не шкодить травленню. Юшка з горбуші з додаванням цієї крупи виходить не тільки легкої та дієтичної, але і дуже ситною. Саме з цього рецепта можна поступово включати рибні супи в раціон дитини.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 40-45 хв.

Порцій -2.

Склад:

  • Окраєць – 250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Пшонка – 2,5 ст. ложки
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготовлену рибу для юшки відправляємо варитися в холодну воду. У момент закипання обов’язково знімаємо піну і зменшуємо вогонь. Продовжуємо варити протягом 10 хвилин, закривши кришку.

2. Паралельно з цим промиваємо пшоняну крупу, залишивши її у воді протягом 5 хвилин.

3. Дрібно нарізаємо моркву з цибулею і відправляємо до рибного бульйону.

4. Потім подрібнений брусочками картоплю опускаємо в каструлю з бульйоном, додаємо пшоно.

5. М’ясо риби дістаємо, нарізаємо, видаляючи кістки.

6. У завершенні заправляємо вуха перцем, сіллю і лавровим листом.

7. Готового супу даємо час настоятися, а після подаємо до столу.

Бажаємо вам приємного апетиту!