Закуски до одного з найулюбленіших алкогольних напоїв можуть бути самими різними і незвичайними: горішки, сухарики, м’ясні страви, морепродукти, чіпси і навіть звичайні свіжі фрукти. Давайте спробуємо приготувати найпопулярніші закуски з представленим рецептами.
Кальмари до пива в домашніх умовах
Приготувати закуску можна як з свіжих, так і заморожених кальмарів. Обсмажені, приготовані в клярі або духовій шафі заготовки, в будь-якому випадку виходять дуже смачними і ароматними.
Інгредієнти на
1 порц.
- Кальмари 150 гр.
- Борошно 30 гр.
- Масло рослинне для смаження
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Приправи за смаком
- Спеції і Приправи за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати швидкий і смачну закуску до пива в домашніх умовах? Попередньо тушки кальмарів необхідно почистити: позбавити їх від плівок і інших зайвих деталей. Промиваємо продукт і обтираем паперовими рушниками, вбираючи вологу.
- Нарізаємо очищену м’якоть кільцями невеликої товщини (близько 1-2 сантиметрів).
- Викладаємо кальмарів у звичайний поліетиленовий пакет. Додаємо до них сіль, всі спеції і приправи за смаком. Перемішуємо інгредієнти руками або звичайною ложкою. Також можна щільно прикрити пакет і струснути його, щоб спеції рівномірно розподілилися по кальмарам. Залишаємо продукт на 30-45 хвилин на кухонному столі.
- Висипаємо трохи борошна на дно плоскої тарілки. Кожен шматочок кальмарів обваляти в борошні і потім обсмажити до готовності на розігрітій з рослинним маслом сковороді. Вони повинні поміняти колір: стати золотистими.
- Щоб закуска не була занадто жирної, викладаємо кільця кальмарів на паперові рушники. Через 5 хвилин перекладаємо закуску в чисту тарілку і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Як приготувати сухарики до пива в домашніх умовах?
Безумовно, можна купити вже готові сухарі з хліба в магазині, проте в домашніх умовах вони виходять набагато смачніше і без всякої хімії. Готувати їх краще трохи черствого хліба, головне, щоб на ньому не було плісняви.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Хліб чорний – 1 буханець.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3-4 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Нам знадобиться одна хлібина злегка зачерствілого хліба. У рецепті вказано чорний хліб, проте можна використовувати і білий. Нарізаємо хліб невеликими скибочками: щоб сухарики нагадували магазинні, наріжте їх кубиками або довгастими шматочками.
2. В окремій мисці змішуємо інгредієнти для маринаду: рослинна олія, сіль, зелень і спеції. Переливаємо суміш в чистий целофановий пакет і викладаємо туди ж хлібні кубики.
3. Надуваємо пакет і закручуємо його кінці. Тримаємо їх міцно рукою і струшуємо вміст. Хлібні шматочки повинні повністю просочитися маслом і спеціями. Включаємо духовку на розігрів до температури 200 градусів.
4. Викладаємо заготовки в маринаді на деко, який поміщаємо всередину духовки. Тушкуємо сухарики до готовності, постійно помішуючи їх.
5. Сухарики будуть готові приблизно через півгодини. Все залежить від вашої духовки. Дістаємо деко з гарячою закускою. Після охолодження перекладаємо її в глибоку миску і подаємо до пива.
Приємного апетиту!
Як самостійно зробити часникові грінки до пива?
Простий і легкий у приготуванні рецепт грінок з гострою ноткою за рахунок часнику, стане відмінним варіантом закуски до пива. Тертий сир додасть грінок трохи більше ніжності й пом’якшить часниковий смак і аромат.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 12 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- чорний Хліб – 2 скибочки.
- Сир – 30 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Для початку підготуємо всі інгредієнти: відрізаємо пару шматочків чорного хліба від цілого буханця і обрізаємо скоринку ножем, залишаємо тільки м’якуш.
2. Вибираємо не надто великі зубки часнику і очищаємо їх від лушпиння.
3. Вливаємо пару ложок рослинного масла в сковороду і розігріваємо на невеликому вогні. Потім викладаємо в гаряче масло часник і, помішуючи його, обсмажуємо близько двох хвилин. Дістаємо часник лопаткою і перекладаємо на тарілку.
4. Відправляємо в сковороду в часникове масло скибочки хліба і обсмажуємо з двох сторін по 1-2 хвилини. Готові грінки кладемо на пару паперових рушників. Вони вберуть зайве масло.
5. Подрібнюємо часник і сир на тертці з дрібними отворами. А потім обмазуємо часником одну сторону грінок і посипаємо її сиром. Викладаємо грінки на тарілку і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Закуска до пива з креветок в домашніх умовах
Для приготування закуски можна використовувати і очищені, і неочищені креветки. У будь-якому випадку страва до пива вийде дуже смачним, з витонченим ароматом.
Час готування – 1 ч. 25 хв.
Час приготування – 15 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Креветки відварені заморожені – 1 кг
- Кетчуп томатний – 200 гр.
- Соус соєвий – 50 мл
- Часник – 4 зуб.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Сіль – за бажанням.
- Перець чорний мелений – за бажанням.
- Лимон – 2 скибочки.
- Кріп – 3-4 гілки.
Процес приготування:
1. У даному рецепті використовуються заморожені креветки, які необхідно розморозити, чітко дотримуючись інструкції: спочатку заливаємо їх теплою очищеною водою, а потім, коли вони повністю відтануть, промиваємо і викладаємо в друшляк. Коли вода стече, креветки можна буде готувати.
2. Очищаємо зубки часнику від лушпиння і пропускаємо через часникодавку. Лимон вимиваємо і відрізаємо від нього пару часточок. Дрібно нарізаємо скибочки разом з цедрою.
3. Включаємо плиту. Відрізаємо шматочок вершкового масла і викладаємо в сковороду. Розтоплюємо його. Викладаємо креветки в масло, солимо і перчимо за смаком. Обсмажуємо креветки близько трьох хвилин, постійно помішуючи.
4. Відправляємо в сковороду кетчуп, соєвий соус, часник і лимон. Обсмажуємо масу до википання рідини і появи золотистого відтінку на креветках.
5. Вимиваємо кріп, струшуємо і розбираємо на дрібніші гілочки. Готові креветки викладаємо у заздалегідь підготовлене блюдо і прикрашаємо зеленню.
Приємного апетиту!
Хрусткі свинячі вуха до пива
Пропонуємо вам рецепт незвичайної закуски до пива, яка, якщо не захоплюватися, не принесе шкоди організму. Готується страва досить просто і швидко, виходить хрустким і ароматним.
Час готування – 5 ч. 40 хв.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- свинячі Вушка – 6-8 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Часник – 2-3 зуб.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Викладаємо свинячі вушка в окрему ємність і заливаємо очищеної холодною водою. Через годину зливаємо воду в раковину і гострим ножем очищаємо вушка від щетини та ворсинок. Гарненько промиваємо продукт водою.
2. Перекладаємо вушка в каструлю і знову заливаємо очищеною водою так, щоб вона повністю покривала інгредієнт (на 3-4 сантиметри). Доводимо воду до кипіння на плиті і продовжуємо варити вушка до повної готовності (1,5-2 години). Вони стануть м’якими.
3. Вимиваємо вушка проточною водою. Розкладаємо їх на паперовому рушник, який вбере зайву рідину. Нарізаємо продукт соломкою. Їх товщина не повинна перевищувати двох-трьох сантиметрів. Перекладаємо нарізані вушка в миску. Солимо і перемішуємо.
4. Часникові зубки очищаємо від лушпиння і видавлюємо в миску з інгредієнтами через часникодавку. Знову перемішуємо масу. Накриваємо ємність кришкою або харчовою плівкою, відправляємо на пару годин в холодильник.
5. Вливаємо олію в сковороду і розігріваємо на плиті. Викладаємо в ємність вушка і обсмажуємо близько 5-10 хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи.
Приємного апетиту!
Як зробити чіпси до пива в домашніх умовах?
Представляємо вам класичний рецепт домашніх чіпсів. Щоб вони вийшли смачними і хрусткими, вибирайте якісний картоплю і присмачують блюдо різними приправами і спеціями.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Картопля – 5 шт.
- Масло рослинне – для маринаду.
- Сіль – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
1. Промиваємо свіжий картопля проточною водою і очищаємо від шкірки ножем. Знову обполіскуємо картоплини і даємо їм час обсохнути.
2. Очищаємо зубки часнику від лушпиння. Дрібно нарізаємо їх ножем.
3. Вимиваємо зелень (в даному рецепті використовуємо кріп). Струшуємо пучок і шаткуємо як можна дрібніше.
4. У ємність наливаємо рослинне масло і додаємо до нього часник і кріп. З допомогою спеціального пристосування нарізаємо тоненькими кружечками картоплю.
5. Викладаємо картоплю в маринад. Накриваємо миску кришкою і гарненько струшуємо. Потім залишаємо картоплю в маринаді на півгодини (кришку прибираємо). Через деякий час на деко, дно якого вистелене папером для випічки викладаємо картопляні часточки в ряд.
6. Розігріваємо духовку до температури 200 градусів. Готуємо чіпси в духовці 20 хвилин. Перекладаємо домашні чіпси в глибоку миску і подаємо до столу разом з кетчупом, сметаною або майонезом.
Приємного апетиту!
Домашні цибульні кільця до пива
Закуска з лука по класичному рецепту виходить хрусткою і підходить до будь-якого сорту пива. Цибулини для приготування страви краще всього вибирати середнього розміру, щоб на сковороду вмістилося максимальна кількість кілець і вам не довелося довго стояти біля плити.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Цибуля – 3 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Молоко – 300 мл
- Борошно – 400 гр.
- Сухарі панірувальні – 400 гр.
- Масло соняшникове – ½ пляшки.
- Розпушувач – 1,5 ч. л.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- гострі Спеції – 1,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Вбиваємо пару яєць в глибоку ємність з допомогою гострого ножа. Вливаємо до яєць молоко і збиваємо обидва інгредієнти до однорідної рідкої маси віночком.
2. В окремій ємності змішуємо борошно і розпушувач. Просіваємо суміш через сито кілька разів, щоб наситити його киснем.
3. Цибулини середнього розміру позбавляємо від лушпиння, допомагаючи собі ножем. Нарізаємо головки кільцями середньої товщини. Злегка обвалюємо цибульні кільця в борошні і викладаємо на окрему тарілку.
4. Висипаємо просіяне борошно в суміш з молока і яєць. Збиваємо інгредієнти до однорідності. Стежимо за тим, щоб не залишилося грудочок.
5. Беремо ще одну невелику тарілку і висипаємо в неї панірувальні сухарі. Вливаємо в сковороду олію. Ставимо ємність на плиту і чекаємо, поки масло підігріється. Потім опускаємо кожне цибулеве колечко спочатку в суміш борошна, яєць і молока, а потім обвалюють у панірувальних сухарях і відправляємо на сковороду. Обсмажуємо до появи золотистої хрусткої скоринки.
6. Готові кільця викладаємо на паперові рушники. Коли зайве масло вбереться, перекладаємо закуску на блюдо, солимо і посипаємо гострими спеціями. Подаємо до столу з різними соусами.
Приємного апетиту!
Як приготувати сирні палички до пива?
Рецепт закуски, яка ідеально підійде до світлих сортів пива. Ніжна начинка з сиру в хрусткій паніровці точно сподобається шанувальникам смачних страв.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Сир – 700 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Борошно – 250-280 гр.
- Молоко – 15 мл
- Сухарі панірувальні – 150 гр.
- Масло соняшникове – 70-100 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Перець запашний мелений – 1 щіпка.
- Суміш трав (сушених) – 1-2 ч. л.
Процес приготування:
1. Нарізаємо сир паличками. Товщина не повинна перевищувати 1,5 сантиметра, приблизна довжина – 7-8 сантиметрів. Якщо ви любите темні сорти пива, сир краще вибирати більш солодкий, для світлих сортів підійде сир з нейтральним смаком.
2. Вбиваємо яйця в окрему миску. Вливаємо до них молоко й додаємо спеції (сухі трави, запашний і чорний перець, сіль).
3. Просіваємо необхідну кількість борошна через сито в окрему миску. Всипаємо борошно до яєць і молока. Замішуємо заготовку для кляру.
4. На окрему тарілку висипаємо панірувальні сухарі. Вмочуємо сирні палички спочатку в суміш з яєць, молока і муки. Потім обвалюють у панірувальних сухарях. Викладаємо заготовки в сковороду з заздалегідь розігрітою олією. Обсмажуємо до появи скоринки золотого кольору з обох сторін.
5. Викладаємо закуску на паперові рушники. Коли вбереться зайвий жир, перекладаємо палички на блюдо і подаємо до столу з соусами або доповнюємо зеленню за бажанням.
Приємного апетиту!
Дуже смачне в’ялене м’ясо в духовці до пива
В’ялене м’ясо в духовці – найпростіший спосіб приготувати смачну закуску до пива. В маринад можна додати будь-які спеції, які подобаються саме вам. У будь-якому випадку страва вийде дуже ароматним і апетитним.
Час готування – 28 ч. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Кількість порцій – 8-10.
Склад:
- Яловичина – 600-800 гр.
- Соус соєвий – 2/3 склянки
- Мед – 1 ст. л.
- Часник – 3-4 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Вимиваємо необхідний за вагою шматок яловичини проточною водою і витираємо насухо паперовим рушником. Обрізаємо гострим ножем всі плівки та інші зайві деталі. При необхідності знову вимиваємо м’ясо.
2. Щоб яловичина «не розвалилася» в готовому вигляді, нарізаємо м’ясо тонкими смужками уздовж волокон. За бажанням, можна нарізати і впоперек.
3. Очищаємо зубки часнику від лушпиння. Потім подрібнюємо інгредієнт з допомогою чесночницы в окрему піалу.
4. Додаємо до часнику сіль, цукор, спеції і чорний мелений перець. Вливаємо соєвий соус і мед (якщо він занадто густий, розтоплюємо до рідкого стану).
5. Викладаємо смужки м’яса в контейнер або глибоку миску. Заливаємо їх маринадом. Перемішуємо яловичину з рідкою сумішшю і ставимо в холодильник на 24 години.
6. Викладаємо м’ясні смужки в маринаді на решітку духовки. Підсушуємо яловичину протягом чотирьох годин при температурі 60 градусів.
Приємного апетиту!
Снеки з лаваша як закуска до пива
«Снек» в перекладі з англійської мови означає «легкий перекус». Снеки готують з самих різних продуктів: картоплі, морепродуктів, овочів. Ми будемо готувати перекус з лаваша з додаванням спецій і сухих трав.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 15 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Лаваш тонкий – 1 упаковка.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- італійські Трави сухі – 2 ч. л.
- Паприка – 1-2 ч. л.
- Суміш спецій – за смаком.
Процес приготування:
1. Лаваш викладаємо з пакету і нарізаємо його широкими смужками. Намагаємося розрізати продукт рівно.
2. Подрібнюємо лаваш на трикутники. Щоб було зручніше це зробити, нарізаємо смужки спочатку на квадратики, а потім – на трикутники.
3. Лаваш викладаємо в глибоку миску. Вливаємо до нього рослинне масло і гарненько перемішуємо: масло повинне потрапити на всі шматочки лаваша.
4. Щоб смак снеків був більш виразним, додаємо до них сіль, спеції, паприку і сухі італійські трави. Перемішуємо закуску руками і стежимо за тим, щоб спеції розподілилися рівномірно по кожному шматочку лаваша.
5. Змащуємо деко олією або застеляємо дно пергаментом. Викладаємо снеки на деко. Духовку розігріваємо до температури 200 градусів. Тушкуємо закуску близько 10 хвилин.
Приємного апетиту!