Як самостійно зробити часникові грінки до пива?
Простий і легкий у приготуванні рецепт грінок з гострою ноткою за рахунок часнику, стане відмінним варіантом закуски до пива. Тертий сир додасть грінок трохи більше ніжності й пом’якшить часниковий смак і аромат.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 12 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- чорний Хліб – 2 скибочки.
- Сир – 30 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Для початку підготуємо всі інгредієнти: відрізаємо пару шматочків чорного хліба від цілого буханця і обрізаємо скоринку ножем, залишаємо тільки м’якуш.
2. Вибираємо не надто великі зубки часнику і очищаємо їх від лушпиння.
3. Вливаємо пару ложок рослинного масла в сковороду і розігріваємо на невеликому вогні. Потім викладаємо в гаряче масло часник і, помішуючи його, обсмажуємо близько двох хвилин. Дістаємо часник лопаткою і перекладаємо на тарілку.
4. Відправляємо в сковороду в часникове масло скибочки хліба і обсмажуємо з двох сторін по 1-2 хвилини. Готові грінки кладемо на пару паперових рушників. Вони вберуть зайве масло.
5. Подрібнюємо часник і сир на тертці з дрібними отворами. А потім обмазуємо часником одну сторону грінок і посипаємо її сиром. Викладаємо грінки на тарілку і подаємо до столу.
Приємного апетиту!