Запіканка з кольорової капусти – 10 покрокових рецептів приготування

Запіканка з кольорової капусти – це поживне і корисне блюдо для вашого обіду або вечері. Смачне і апетитне частування нікого не залишить байдужим. Готуйте його з допомогою перевірених покрокових рецептів з нашої кулінарної збірки. Порадуйте себе і близьких цікавим низькокалорійним частуванням.

Запіканка з кольорової капусти з сиром і яйцем в духовці

Цвітна капуста є корисним овочем, тому вона повинна бути присутніми в раціоні у кожного. Зробивши з цвітної капусти запіканку з використанням сиру і яєць, можна в результаті отримати смачне і соковите блюдо для всієї родини. Сам процес приготування простий, інгредієнти доступні кожній господині.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Капуста цвітна 500 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Кріп 50 гр.
  • Часник 3 зуб.
  • Сметана 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для змазування форми

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачну запіканку з цвітної капусти? Насамперед необхідно розділити капусту на суцвіття цвітну.
  2. капусту Промийте, потім помістіть її в каструлю з киплячою водою. Відварювати овоч необхідно приблизно 5-7 хвилин. По готовності дістаньте капусту з води і остудіть.
  3. В одній ємності з’єднайте наступні інгредієнти – яйця, сметану, подрібнений часник і кріп. Додайте сюди ж сіль і перець.
  4. Всі інгредієнти необхідно ретельно перемішати.
  5. Використовуючи дрібну тертку, сир подрібніть.
  6. Промажте рослинною олією форму для запікання, потім помістіть туди цвітну капусту.
  7. Залийте капусту соусом, приготованим раніше. Зверху все присипте тертим сиром.
  8. В розігріту до 180 градусів духовку ставимо страву, випікаємо його 25 хвилин.
  9. Смачна запіканка готова!

Приємного вам апетиту!

Дієтична запіканка з кольорової капусти та брокколі

Перед вами рецепт дієтичного і корисного страви – запіканки з цвітної капусти та брокколі. Така овочева запіканка, приготовлена в духовці, виходить низькокалорійної, тому рецепт на озброєння можуть взяти і люди, які дотримуються правильного харчування. Завдяки заливці з яєць і молока запіканка відрізняється ніжністю і соковитістю.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Капуста цвітна – 300 гр.
  • Брокколі – 300 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

1. Цвітну капусту і брокколі слід промити, розділити на суцвіття невеликого розміру.

2. Покладіть підготовлені овочі в каструлю з киплячою водою, проваріть протягом 5 хвилин.

3. Відкиньте цвітну капусту і брокколі на друшляк, щоб стекла зайва вода.

4. Для приготування заливки необхідно вбити в глибоку ємність яйця, влити до них молоко, все приправити чорним меленим перцем і сіллю. Збийте всі компоненти виделкою або віночком до однорідності.

5. Наступний крок – промажте форму для запікання олією, покладіть туди суцвіття цвітної капусти та брокколі. Залийте овочі підготовленої заливкою.

6. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте при такій температурі страву протягом 25 хвилин. Готову запіканку дістаньте з духовки, прикрасьте свіжою зеленню.

7. Остудіть і порційно наріжте овочеве блюдо. Запіканка з кольорової капусти та брокколі готова!

Приємного апетиту!

Як приготувати запіканку з цвітної капусти з куркою?

Вашій увазі представлений простий рецепт приготування смачного блюда з кольорової капусти – запіканки з куркою. Сметанна заливка зі свіжим кропом робить готову страву соковитим і ніжним. Спробуйте приготувати цю запіканку з кольорової капусти, такий варіант її приготування однозначно стане одним з улюблених в сім’ї!

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Капуста цвітна – 350 гр.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Кріп – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Промийте і цвітну капусту розділите на суцвіття, потім відваріть їх у підсоленій воді протягом 3-4 хвилин. Відварену капусту необхідно трохи остудити.

2. Очистіть і дрібно поріжте ріпчасту цибулю.

3. Дрібними кубиками нарізати куряче філе.

4. Обсмажте шматочки філе разом з ріпчастою цибулею на рослинному маслі до легкого золотистого відтінку.

5. Викладаємо обсмажене м’ясо у форму для запікання.

6. Поверх курячого філе розподіляємо цвітну капусту.

7. Подрібнюємо на тертці твердий сир.

8. Щоб приготувати заливку, змішайте в одній ємності сметану, яйця, подрібнений кріп і тертий сир (50 гр.). Всі інгредієнти приправте сіллю.

9. Підготовленою заливкою покриваємо цвітну капусту з курячим філе.

10. Залишився кількість тертого сиру (150 гр.) викладаємо зверху.

11. Відправляємо запікатися страву в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Запіканка з кольорової капусти з куркою готова!

Приємного вам апетиту!

Простий і смачний рецепт запіканки з цвітної капусти і кабачків

Перед вами рецепт смачного, соковитого і ніжного страви – запіканки з цвітної капусти і кабачків. Готується це блюдо швидко і просто. Крім основних інгредієнтів – цвітної капусти і кабачків – для насиченості смаку будуть використовуватися твердий сир та помідор. Така запіканка – відмінний варіант для обіду або легкого вечері.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Капуста кольорова – 1 шт.
  • Кабачок – 1-2 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Помідор – 2 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Промиту цвітну капусту необхідно розділити на суцвіття і відварити в підсоленій воді протягом 5 хвилин.

2. Ріпчасту цибулю очищаємо, нарізаємо півкільцями і викладаємо на дно форми для запікання.

3. Кабачки ретельно промиваємо, нарізаємо тонкими кружечками. Розподіляємо кабачки поверх цибулі. Приправляємо овочі сіллю і чорним меленим перцем.

4. Відварену цвітну капусту викладаємо на кабачки, не забуваючи посолити і поперчити.

5. Промиваємо під проточною водою помідори, нарізаємо їх невеликими скибочками. Розподіляємо помідори поверх інших інгредієнтів, поливаємо рослинним маслом.

6. Всі компоненти промазуємо зверху сметаною. Ставимо страву в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.

7. Твердий сир натираємо на тертці.

8. Через годину дістаємо запіканку з духовки, зверху присипаємо її тертим сиром. Продовжуємо випікати ще 10 хвилин.

9. Запіканка з кольорової капусти і кабачків готова!

Приємного вам апетиту!

Дуже смачна запіканка з кольорової капусти з фаршем

Дуже смачною і соковитою виходить запіканка з кольорової капусти, якщо її приготувати з фаршем. Використовувати можна будь-який фарш. Якщо хочете приготувати дієтичний варіант, то віддавайте перевагу фаршу з курки або індички. Додавання болгарського перцю і твердого сиру зробить готову страву з чудовим смаком!

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Капуста цвітна – 700 гр.
  • Фарш – 500 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Перець болгарський – 80 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування форми.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

1. Промиту і розділену на суцвіття цвітну капусту необхідно відварити протягом 5 хвилин у підсоленій воді.

2. Далі воду необхідно злити, а цвітну капусту помістити в змащену рослинною олією форму для запікання.

3. Промиваємо болгарський перець, очищаємо його від насіння, потім дрібно нарізаємо.

4. Ріпчасту цибулю також необхідно очистити і подрібнити.

5. На розігрітій сковороді обсмажуємо фарш з ріпчастою цибулею, потім додаємо болгарський перець. У процесі смаження приправляємо інгредієнти сіллю і меленим перцем.

6. Підготовлений фарш викладаємо у форму для запікання поверх цвітної капусти.

7. На великій тертці натираємо сир.

8. Змішуємо тертий сир, сметану і яйця, додаємо сюди ж сіль.

9. Розподіляємо сирну масу поверх фаршу. Ставимо страву на 30 хвилин у духовку, попередньо розігріту до 190 градусів.

10. Через деякий час дістаньте запіканку з духовки, злегка остудіть.

11. Запіканка їх цвітної капусти з фаршем готова! Прикрасьте блюдо свіжою зеленню, порційно поріжте і подавайте до столу.

Приємного вам апетиту!

Запіканка з капусти з картоплею, запечена в духовці

Просте в приготуванні і смачне блюдо – запіканка з кольорової капусти з картоплею – стане відмінним рішенням для сімейного обіду або вечері. Така запіканка може послужити і гарніром, і окремим блюдом. Твердий сир і свіжа зелень додадуть запіканці насичений та яскравий смак, а приготований соус – соковитість і ніжність.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Капуста цвітна – 500 гр.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Молоко – 0,5 склянки
  • Петрушка – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Очищений і промитий картоплю крупно поріжте, відваріть його в підсоленій воді протягом 15 хвилин після закипання. Через деякий час дістаньте картоплю з води, остудіть.

2. Поділяємо промиту цвітну капусту на суцвіття, відправляємо їх у киплячу воду, проварюємо протягом 5-7 хвилин. Після варіння капусту слід дістати з води, остудити.

3. Промиваємо під проточною водою петрушку, потім подрібнюємо її.

4. На розігрітій сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо до нього пшеничне борошно.

5. Потім поступово додаємо в соус молоко, тримаємо на вогні до загусання. Готовий соус приправляємо сіллю і чорним меленим перцем, все перемішуємо.

6. Подрібнюємо на тертці твердий сир. Додаємо в гарячий соус невелику частину тертого сиру (4-5 ст. л.), перемішуємо. Соус для запіканки готовий.

7. У змащену олією форму в довільному порядку викладаємо цвітну капусту і картоплю.

8. Зверху покриваємо овочі приготованим соусом.

9. Залишився тертий сир змішуємо з подрібненою петрушкою. Викладаємо отриману суміш поверх решти інгредієнтів.

10. Відправляємо блюдо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

11. Запіканка з кольорової капусти з картоплею готова!

Приємного вам апетиту!

ПП дієтична запіканка з кольорової капусти

Запіканки в даний час користуються великою популярністю. Запіканка з кольорової капусти, приготована за цим рецептом, виходить ніжною, соковитою, смачною і корисною. Її можуть включати в свій раціон люди, що дотримуються принципи правильного харчування. Незважаючи на простоту приготування, страва має унікальний смак.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Капуста кольорова – 1 кг
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир — 300 — 350 гр.
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Йогурт натуральний – 200 гр.
  • Кріп – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Необхідно підготувати основний інгредієнт – цвітну капусту. Ретельно промийте даний овоч, розділіть на суцвіття невеликого розміру. Потім помістіть капусту в ємність з киплячою водою на 5-7 хвилин.

2. Після варіння дістаньте цвітну капусту з води, відкиньте на друшляк.

3. Кріп промийте і подрібніть.

4. Змішайте в одній ємності яйця, натуральний йогурт, подрібнений кріп і часник. Додайте сіль, чорний мелений перець і інші спеції за смаком.

5. Подрібніть на крупній тертці твердий сир.

6. У форму для запікання відправте цвітну капусту. За бажанням суцвіття можна порізати на дрібні шматочки. Це дозволить зробити готову страву найніжнішим смаком.

7. Залийте капусту приготовленою заливкою, присипте зверху тертим сиром. Запікайте блюдо в духовці, розігрітій до 190 градусів протягом 20 хвилин.

8. По готовності дістаньте запіканку з духовки, трохи остудіть.

9. ПП запіканка з кольорової капусти готова!

Приємного вам апетиту!

Покроковий рецепт дієтичної запіканки з кольорової капусти зі сметаною

Перед вами рецепт простого в приготуванні страви – запіканки з кольорової капусти зі сметаною. Запіканка виходить ситним, апетитною і дуже соковитою. Таке чудове блюдо буде корисно і дорослим, і дітям. Запіканка з кольорової капусти зі сметаною – відмінний гарнір для будь-якого м’ясного або рибного блюда.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Капуста цвітна – 500 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп – для прикраси.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Цвітну капусту промийте під проточною водою, позика розділіть овоч на суцвіття.

2. Покласти капусту в каструлю з водою, проварюємо після закипання протягом 5 хвилин. Воду не забуваємо підсолити.

3. Твердий сир слід подрібнити з допомогою терки.

4. Викладаємо цвітну капусту у форму, змащену рослинним маслом. Рясно промазуємо овоч сметаною.

5. Присипаємо всі інгредієнти зверху тертим сиром, залишаємо осторонь на 10 хвилин. Це необхідно, щоб цвітна капуста просочилася сметаною. Потім в розігріту до 200 градусів духовку ставимо запікати страву на 20 хвилин.

6. Запіканка з кольорової капусти зі сметаною готова! Прикрасьте блюдо свіжим кропом і подавайте до столу.

Приємного вам апетиту!

Запіканка з кольорової капусти з індичкою

Смачне і корисне блюдо – запіканку з цвітної капусти з індичкою – можна приготувати на сімейний обід або вечерю. Така страва підходить і дорослим, і дітям. Для приготування цієї запіканки знадобиться мінімум інгредієнтів, основні з яких – цвітна капуста та філе індички. Приготувати заливку, готове блюдо буде максимально соковитим.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Капуста цвітна – 600 гр.
  • Філе індички – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

1. Філе індички промити, порізати дрібним кубиком.

2. Викладаємо індичку у форму для запікання, приправляємо зверху сіллю і спеціями за смаком. Все перемішуємо, розподіляємо індичку по дну форми.

3. Цвітну капусту слід промити, розділити на суцвіття. Після цього викладаємо капусту поверх індички, приправляємо сіллю.

4. Для приготування заливки необхідно змішати в одній ємності сметану, яйця і тертий сир.

5. Покриваємо капусту з індичкою приготовленою заливкою. Зверху накриваємо форму фольгою, ставимо страву запікатися на 40 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку.

6. Готову запіканку дістаньте з духовки, зніміть фольгу, трохи остудіть.

7. Прикрасьте блюдо свіжою зеленню. Запіканка з кольорової капусти з індичкою готова!

Приємного вам апетиту!

Запіканка з кольорової капусти з молоком, сиром і яйцем

Приготовлена запіканка з кольорової капусти з додаванням молока, сиру та яєць – апетитне і смачне блюдо, яке зможе внести різноманітність в повсякденне меню. Приготувати таку легку і ніжну запіканку простіше простого! Спробуйте, не пошкодуєте! Всі домочадці залишаться задоволені таким прекрасним обідом або вечерею!

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Капуста цвітна – 500 гр.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Крохмаль картопляний – 2 ч. л.
  • Сухарі панірувальні – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Орегано – щіпка.
  • Масло – для змазування форми.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

1. Розділіть промиту цвітну капусту на маленькі суцвіття. Відваріть їх у підсоленій воді протягом 4-5 хвилин.

2. Після цього відкиньте капусту на друшляк.

3. В підходящу ємність влийте молоко, додайте до нього яйця, картопляний крохмаль, чорний перець і сіль за смаком.

4. Всі інгредієнти ретельно збийте віночком, потім додайте гірчицю. Знову все збийте.

5. Підготуйте форму для запікання – промажте її вершковим маслом і присипте панірувальними сухарями.

6. У форму викладаємо відварну кольорову капусту.

7. Заливаємо овоч підготовленою раніше яєчно-молочною сумішшю.

8. Всі інгредієнти присипаємо орегано, потім тертим сиром. Поміщаємо страву на 30 хвилин у духовку, яку необхідно попередньо розігріти до температури 180 градусів.

9. По готовності страву слід дістати з духовки, остудити при кімнатній температурі.

10. Неймовірно смачна і соковита запіканка готова! Перед подачею до столу прикрасьте блюдо свіжою зеленню.

Приємного вам апетиту!