Заправка для супу на зиму в банках – 10 смачних рецептів заготовок з покроковими фото

Щі на зиму в банках

Щі на зиму в банках – це, як і інші наваристі і ситні супи, завжди дуже актуально в холодну пору року, тому що, з’ївши тарілочку такої страви, ви миттєво зігрієтеся і перенесетеся в літо, завдяки яскравому і насиченому аромату сезонних овочів!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Помідори – 800 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець болгарський – 300 гр.
  • Морква – 300 гр.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Перець запашний горошком – 2 шт.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Масло олію – 3-4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Тонко шаткуємо капусту, складаємо в чашу і посипаємо цукровим піском з сіллю – розминаємо руками до виділення соку.

Крок 2. Цибулю і часник дрібно нарізаємо, м’якоть солодкого перцю нарізаємо брусками, а морква подрібнюємо за допомогою терки.

Крок 3. Змішуємо компоненти у великій вогнетривкому посуді і поливаємо олією.

Крок 4. Максимально дрібно нарізаємо соковиті помідори.

Крок 5. Томатну масу, лавр і горошини перцю відправляємо до основного складу. Інгредієнти доводимо до кипіння й тушкуємо під кришкою на повільному полум’ї 20-25 хвилин.

Крок 6. Після закінчення часу, викидаємо лаврушки і вводимо оцет.

Крок 7. Розфасовуємо заправку по стерильним банкам і відразу ж закручуємо. До повного охолодження перевертаємо догори дном і загорнути в ковдру.

Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!