Щі на зиму в банках
Щі на зиму в банках – це, як і інші наваристі і ситні супи, завжди дуже актуально в холодну пору року, тому що, з’ївши тарілочку такої страви, ви миттєво зігрієтеся і перенесетеся в літо, завдяки яскравому і насиченому аромату сезонних овочів!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Помідори – 800 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Перець болгарський – 300 гр.
- Морква – 300 гр.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Перець запашний горошком – 2 шт.
- Лист лавра – 1 шт.
- Масло олію – 3-4 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Тонко шаткуємо капусту, складаємо в чашу і посипаємо цукровим піском з сіллю – розминаємо руками до виділення соку.
Крок 2. Цибулю і часник дрібно нарізаємо, м’якоть солодкого перцю нарізаємо брусками, а морква подрібнюємо за допомогою терки.
Крок 3. Змішуємо компоненти у великій вогнетривкому посуді і поливаємо олією.
Крок 4. Максимально дрібно нарізаємо соковиті помідори.
Крок 5. Томатну масу, лавр і горошини перцю відправляємо до основного складу. Інгредієнти доводимо до кипіння й тушкуємо під кришкою на повільному полум’ї 20-25 хвилин.
Крок 6. Після закінчення часу, викидаємо лаврушки і вводимо оцет.
Крок 7. Розфасовуємо заправку по стерильним банкам і відразу ж закручуємо. До повного охолодження перевертаємо догори дном і загорнути в ковдру.
Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!