Здобне дріжджове тісто — основа для випічки, яку нескладно приготувати своїми руками. Від якості продукту залежить смак готової випічки. Тому приділяйте особливу увагу замішування тіста. Для спрощення процесу скористайтеся перевіреними домашніми рецептами з покроковим описом процесу і фотографіями.
Здобне дріжджове тісто на молоці для булочок
Апетитні домашні булочки виходять на ніжному сдобном тесті. Щоб випічка вийшла найбільш м’якою і ароматною, використовуйте дріжджовий рецепт з додаванням молока.
Інгредієнти на
0.65 кг.
- Борошно пшеничне 450 гр.
- Молоко коров’яче 250 мл
- Яйце куряче 1 шт.
- Масло вершкове 60 гр.
- Цукор-пісок 120 гр.
- Сіль 1 щіпка
- Сухі дріжджі 15 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати здобне дріжджове тісто? Сухі дріжджі розмішуємо з однією столовою ложкою цукру.
- Заливаємо сухі інгредієнти половиною теплого молока. Розмішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
- В окремій мисці збиваємо яйце, цукор, що залишився, молоко і розтоплене вершкове масло.
- За дрібне сито просіваємо борошно з сіллю. З’єднуємо сухий інгредієнт з опарою і яєчно-молочною сумішшю.
- Вимішуємо тісто лопаткою до повної однорідності і ставимо в тепле місце на одну годину. Накриваємо продукт рушником і чекаємо його повної готовності. Здобне дріжджове тісто готове для подальшого використання.
Як приготувати смачне здобне тісто на сухих дріжджах?
Простий спосіб приготувати пишне здобне тісто – з використанням сухих дріжджів. Продукт вийде м’яким і еластичним, а готові вироби порадують своїм смаком і свіжим ароматом.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 750 гр.
Склад:
- Борошно – 500 гр.
- Молоко – 100 мл
- Вода – 100 мл
- Масло рослинне – 100 мл
- Цукор – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Дріжджі сухі – 11 гр.
Процес приготування:
1. У невелику кількість теплої води додаємо сухі дріжджі, столову ложку борошна і цукор.
2. Ретельно розмішуємо рідку масу і залишаємо в теплому місці на 10 хвилин.
3. Після готовності опари вливаємо до неї рослинне масло.
4. Сюди ж просіваємо борошно з сіллю, вливаємо молоко. Ретельно вимішуємо вміст до утворення щільного і еластичного тіста.
5. Залишаємо заготовку на одну годину в теплому місці, прикривши рушником. Здобне тісто за цей час підніметься і буде готове до використання.
Покроковий рецепт приготування здобного нечерствеющего тіста на дріжджах
Здобна домашня випічка може радувати вас свіжим виглядом і смаком довгий час. Щоб дріжджові вироби не черствели, є кілька простих кулінарних секретів. Візьміть рецепт на замітку!
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 700 гр.
Склад:
- Борошно – 450 гр.
- Молоко – 120 мл
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Масло рослинне – 30 мл
- Цукор – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Дріжджі сухі – 20 гр.
Процес приготування:
1. Спочатку готуємо опару. В половині теплого молоко розмішуємо сухі дріжджі і ложку цукру. Залишаємо суміш на 15 хвилин до активації.
2. В окремій мисці збиваємо яйця з цукром, молоком, розтопленим вершковим маслом і рослинним. Працюємо міксером 2-3 хвилини.
3. Ретельно просіваємо борошно з сіллю. З’єднуємо інгредієнт з опарою і яєчно-масляною сумішшю.
4. Довго розмішуємо тісто лопаткою, поки воно не стане максимально тугим. Руками розминаємо. Залишаємо продукт в теплому місці на 40-60 хвилин.
5. Після того, як заготовка підійде в теплі, використовуємо її для подальших кулінарних ідей. Просте нечерствеющее тісто готове!
М’яке і ніжне дріжджове тісто для пирогів
Повітряне дріжджове тісто для пирогів можна приготувати в домашніх умовах. Готовий продукт порадує м’якою текстурою і ніжним, в міру солодким смаком. З простим рецептом справляться навіть новачки!
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 1200 гр.
Склад:
- Борошно – 550 гр.
- Молоко – 120 мл
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Цукор – 120 гр.
- Ванілін – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Дріжджі пресовані – 20 гр.
Процес приготування:
1. У глибоку тарілку викладаємо раскрошенные пресовані дріжджі. Додаємо до них половину цукру.
2. Вливаємо до продуктів тепле молоко.
3. Слідом додаємо одну столову ложку борошна.
4. Збиваємо суміш віночком і залишаємо на 15 хвилин.
5. Шматочок вершкового масла розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані.
6. Окремо просіваємо борошно з дрібкою солі.
7. У глибокому посуді розбиваємо два курячих яйця.
8. Додаємо до яєць цукор, що залишився.
9. Посипаємо продукти ваніліном для аромату.
10. Збиваємо масу до утворення піни і розчинення сухих інгредієнтів.
11. Вливаємо в яєчну суміш розтоплене і остигле масло.
12. Знову збиваємо вміст до однорідності.
13. Повертаємося до опарі. За цей час вона повинна підійти.
14. Вливаємо опару до просіяної муки.
15. Сюди ж вливаємо масу з масла і яєць.
16. Починаємо розмішувати вміст.
17. Поки вимішуємо тісто, можна регулювати додавання борошна.
18. Готовий ком тесту залишаємо в глибокій тарілці.
19. Ставимо продукт в тепле місце на одну годину.
20. Пишне і м’яке тісто готове. Використовуйте його для домашньої випічки!
найсмачніше здобне дріжджове тісто на кефірі
Ніжне і смачне здобне тісто виходить на кефірі. Продукт можна використовувати для солодкої домашньої випічки. Пиріжки вийдуть повітряними і тануть у роті. Оцініть просту кулінарну ідею.
Час готування: 1 год
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 1200 гр.
Інгредієнти:
- Борошно – 4 склянки
- Кефір – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 100 мл
- Цукор – 3 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Дріжджі сухі – 10 гр.
Процес приготування:
1. Вливаємо кефір в глибоку миску, сюди ж додаємо рослинне масло.
2. Додаємо в масу куряче яйце, цукор і сіль.
3. Викладаємо сюди ж сухі дріжджі і починаємо збивати вміст віночком до однорідності.
4. Просіваємо борошно через дрібне сито. Відправляємо інгредієнт в загальну масу.
5. Починаємо перемішувати інгредієнти між собою.
6. Вимішуємо тісто до густого стану і залишаємо його в теплому місці на 40 хвилин.
7. В теплому місці продукт стане більше і еластичнішою. Розминаємо його руками, посипаємо борошном при необхідності і використовуємо за призначенням. Готово!
М’яке і еластичне дріжджове тісто для піци в домашніх умовах
Піца з пишними рум’яними краями виходить із здобного тіста на дріжджах. М’який еластичний продукт легко приготувати в домашніх умовах. Оцініть простий кулінарний рецепт.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 650 гр.
Склад:
- Борошно – 450 гр.
- Молоко – 120 мл
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Вода – 2 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Дріжджі свіжі – 15 гр.
Процес приготування:
1. Дріжджі розмішуємо в теплій воді і даємо їм настоятися 15 хвилин. Вливаємо в готову опару тепле молоко.
2. Розтоплюємо вершкове масло і вливаємо його до вмісту. Розмішуємо.
3. Сюди ж розбиваємо куряче яйце.
4. Просіваємо в масу борошно за допомогою сита, додаємо сіль і цукор. Починаємо розмішувати.
5. Коли вміст загусне, розминаємо його руками до утворення щільного еластичного кома.
6. Залишаємо здобне тісто для піци в теплому місці на годину. Готово, пишний продукт готовий до подальшого використання.
Як зробити смачне дріжджове тісто на сметані?
Неймовірно ніжне і м’яке здобне тісто виходить на дріжджах зі сметаною. Готовий продукт можна використовувати для ароматною домашньої випічки. Використовуйте рецепт для ваших кулінарних ідей.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 850 гр.
Інгредієнти:
- Борошно – 4 склянки
- Сметана – 200 мл
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 100 мл
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Дріжджі сухі – 10 гр.
Процес приготування:
1. Підготуємо потрібні продукти. Борошно просіваємо через сито кілька разів.
2. У чисту глибоку тарілку викладаємо сухі дріжджі.
3. Додаємо дріжджі в цукор. Розмішуємо інгредієнти і заливаємо їх теплою кип’яченою водою. Розмішуємо і залишаємо на 5-10 хвилин.
4. Сюди ж розбиваємо куряче яйце і вливаємо сметану.
5. Висипаємо борошно з сіллю і відразу ж перемішуємо масу.
6. Руками розминаємо тісто до м’якого однорідного кома. Залишаємо продукт в теплі на 1 годину.
7. Коли тісто збільшиться в розмірах, можна розім’яти його руками і використовувати за призначенням. Готово!
Простий і смачний рецепт приготування здобного тіста на сирих дріжджах
На сирих дріжджах можна приготувати пишне і м’яке здобне тісто. Продукт послужить відмінною основою для ароматних домашніх десертів. З нього виходять повітряні пиріжки та пироги.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 900 гр.
Склад:
- Борошно – 4 склянки
- Молоко – 100 мл
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Вода – 2 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Цукор ванільний – за смаком.
- Сіль – 1 щіпка.
- Дріжджі свіжі – 25 гр.
Процес приготування:
1. Розмішуємо сирі дріжджі в невеликій кількості теплої води. Сюди ж додаємо по столовій ложці цукру і борошна, вливаємо половину теплого молока. Перемішуємо.
2. Наполягаємо вміст близько 15 хвилин. За цей час опара помітно збільшиться.
3. Окремо збиваємо яйця з двома видами цукру, сюди ж просіваємо борошно, додаємо сіль і розтоплене вершкове масло. Ретельно вимішуємо.
4. З’єднуємо опару з борошняною масою. Вимішуємо руками і залишаємо продукт в теплому місці на 40-60 хвилин.
5. Після того, як тісто зійде, розминаємо його руками і використовуємо в кулінарних цілях. Готово!
М’яке, пухке дріжджове тісто на маргарині
Ніжне і легке дріжджове тісто виходить з додаванням маргарину. Здобний продукт послужить відмінною основою для солодкої домашньої випічки. Побалуйте рідних смачними виробами.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 110 гр.
Склад:
- Борошно – 500 гр.
- Молоко – 200 мл
- Яйце – 2 шт.
- Маргарин – 180 гр.
- Цукор – 4 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Дріжджі сухі – 10 гр.
Процес приготування:
1. У розігрітому молоці розмішуємо сухі дріжджі і одну столову ложку цукру. Залишаємо масу на 10-15 хвилин, даємо дріжджам активуватися.
2. Окремо збиваємо розтоплений і охолоджений маргарин, курячі яйця і цукор, що залишився. Працюємо міксером, поки не отримаємо густу тягучу масу.
3. Викладаємо суміш з маргарину в підійшла дріжджову опару. Сюди ж додаємо трохи солі і починаємо просіяти борошно.
4. Всипаємо борошно поступово і відразу вимішуємо вміст. Працюємо з продуктом, поки він не стане однорідним і не придбає блискучий вигляд.
5. Підготовлене здобне тісто на маргарині ставимо в тепле місце на 30 хвилин. Далі заготівлю використовуємо за призначенням: ліпимо булочки або пиріжки.
Пишне здобне тісто на опарі з сухими дріжджами
Для домашньої випічки ідеально використовувати здобне тісто. Приготування на дріжджовий опарі зробить продукт максимально пишним і м’яким. Оцініть нескладний рецепт.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 850 гр.
Склад:
- Борошно – 500 гр.
- Молоко – 200 мл
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Масло рослинне – 30 мл
- Цукор – 3 ст. л.
- Ванілін – 1 щіпка.
- Дріжджі сухі – 10 гр.
Процес приготування:
1. Для опари з’єднуємо сухі дріжджі з човном ложкою цукру і борошна. Заливаємо суміш половиною теплого молока, розмішуємо і залишаємо на 15 хвилин.
2. В окремій тарілці збиваємо яйця з цукром і молоком. Сюди ж додаємо рослинне масло і розтоплене вершкове масло.
3. З’єднуємо обидві маси. Сюди ж просіваємо борошно і додаємо ванілін. Ретельно вимішуємо тісто до однорідності.
4. Залишаємо заготовку в теплому місці на годину і чекаємо, поки вона збільшиться в розмірах.
5. Коли тісто підійде, розминаємо його трохи руками і використовуємо в кулінарних цілях. Готово!