Із зелених помідорів виходять яскраві і смачні зимові закуски в банках. Холодні страви можна приготувати з додаванням гострого перцю, часнику та інших ароматних спецій. Беріть на замітку 10 апетитних кулінарних ідей для ваших домашніх заготовок з покроковим описом процесу.
Мариновані зелені помідори на зиму
Соковиті і смачні мариновані помідори – найкраще доповнення до вашого домашнього обіду. Оцініть просту заготівлю, підходить для тривалого зберігання на зиму. Порадуйте себе і близьких яскравим овочевим смаком.
Інгредієнти на
2 л.
- Помідори зелені-1 кг
- Вода-3 склянки
- Цукор-пісок-4 ст. л
- Сіль 1 ст. л.
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець чорний горошок за смаком
- Гвоздика 4 шт.
- Часник 6 зуб.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Оцет столовий 9% 75 мл
Процес приготування:
- Як приготувати дуже смачну заготівлю зелених помідорів на зиму? Відбираємо помідори і промиваємо їх під водою.
- Далі робимо надріз у кожному овоче та розміщуємо в нього по шматочку ріпчастої цибулі.
- Підготовлені овочі розкладаємо по стерилізованим банкам, в кожну кладемо часник, гвоздику, чорний перець і лаврове листя. Окремо варимо маринад. Кип’ятимо воду з цукром, сіллю буквально кілька хвилин і в кінці вливаємо оцет.
- Заливаємо овочі гарячим маринадом.
- Наполягаємо заготівлю близько 20 хвилин.
- Далі закриваємо тару кришкою, перевертаємо банки догори дном, вкриваємо теплим пледом і даємо їм охолонути. Забираємо на тривале зберігання в прохолодне місце.
Зелені помідори в банках без стерилізації на зиму
Цікава холодна закуска з банки для вашого столу – зелені мариновані помідори. Овоч легко заготовити на зиму без стерилізації. Такий рецепт не забере багато часу і сил. Спробуйте!
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Помідори зелені – 0,6 кг
- Вода – 2 склянки
- Цукор – 1,5 ч. л.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Кріп – 0,5 пучка.
- Листя смородини – за смаком.
- Перець – за смаком.
- Оцет 9% — 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відкидаємо зелені помідори на друшляк і промиваємо їх під водою. Також очищаємо і зелень.
Крок 2. Шматочок хрону поділяємо ножем на невеликі частини.
Крок 3. Подрібнюємо промитий свіжий кріп.
Крок 4. На дно чистих скляних банок укладаємо шматочки хрону і смородинові листя.
Крок 5. Далі щільно укладаємо помідори разом з кропом.
Крок 6. Заливаємо заготівлю окропом і наполягаємо близько 15 хвилин.
Крок 7. Через деякий час зливаємо воду в каструлю і варимо маринад.
Крок 8. Додаємо в рідину сіль і цукор. Кип’ятимо до розчинення сухих інгредієнтів. Додаємо оцет і вимикаємо вогонь.
Крок 9. Переливаємо маринад назад в банки і закрити їх кришками з допомогою спеціального пристосування.
Крок 10. Зелені помідори в банках перевертаємо, остуджуємо і відправляємо на зберігання. Готово!
Гострі зелені помідори з часником на зиму
Пікантні зелені помідори стануть яскравим частуванням для вашого столу. Їх можна подавати разом із гарячими стравами. Заготовте овочі по простому рецептом для тривалого зберігання з додаванням часнику.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Помідори зелені – 1 кг
- Часник – 1 головка.
- Перець чилі – 0,5 шт.
- Перець болгарський – 3 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо зелені помідори і розрізаємо їх навпіл. Занадто великі плоди можна порізати дрібніше.
Крок 2. Болгарські перці очистити від насіння і ділимо на половинки.
Крок 3. Головку часнику очищаємо від лушпиння і поділяємо на зубчики.
Крок 4. Промиваємо петрушку і подрібнюємо ножем.
Крок 5. Промиваємо скляні банки і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом.
Крок 6. В підготовлену тару щільно укладаємо помідори. Заливаємо крутим окропом на 15 хвилин.
Крок 7. У чашу блендера занурюємо часник, перець і петрушку. Перемелюємо до стану кашки.
Крок 8. З банки зливаємо настоявшуюся воду і кип’ятимо її з цукром, сіллю і оцтом.
Крок 9. У тару з помідорами укладаємо пікантну суміш спецій.
Крок 10. Заливаємо заготівлю гарячим маринадом.
Крок 11. Закриваємо банку кришкою і ставимо її у велику каструлю з киплячою водою. Стерилізуємо продукт близько 15 хвилин.
Крок 12. Гострі зелені помідори з часником в банку готові. Надсилайте частування на зберігання в прохолодне місце.
Зелені помідори порізані дольками на зиму в банках
Цікавий і смачний продукт для вашого домашнього столу – часточки маринованих зелених помідорів. Частування легко заготовити на зиму в скляних банках. Оцініть простий і перевірений рецепт.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Помідори зелені – 1,5 кг
- Часник – 8 зубчиків.
- Перець чорний горошок – за смаком.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Оцет 9% – 3 ст. л.
- Вода – 3 склянки
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо зелені помідори і розрізаємо їх на часточки. Зубчики часнику звільняємо від лушпиння і приєднуємо їх до овочів.
Крок 2. Щільно укладаємо продукти в підготовлені скляні банки. Заливаємо їх окремо приготовленим маринадом з води, солі, цукру, перцю і оцту.
Крок 3. Закриваємо заготовки кришками і відправляємо їх стерилізуватися. Для цього у великій каструлі кип’ятимо воду і опускаємо в неї банки з вмістом на 15 хвилин.
Крок 4. Після процесу стерилізації, заготівлі перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник і залишаємо до повного охолодження.
Крок 5. Охолоджені банки з зеленими помідорами можна виносити на довге зберігання в прохолодне місце. Готово!
Домашні помідори, фаршировані часником на зиму
Цікава ідея для домашньої зимової заготівлі – зелені помідори, фаршировані часником. Частування порадує своїм соковитим і в міру пікантним смаком. Подавайте як самостійну закуску.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Помідори зелені – 1 кг
- Часник – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Листя вишні – за смаком.
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Оцет 9% – 3 ст. л.
- Вода – 3 склянки
Процес приготування:
Крок 1. Відбираємо зелені помідори, очищаємо їх від плодоніжок і промиваємо під водою.
Крок 2. Далі підготуємо інші овочі і спеції.
Крок 3. Моркву очищаємо від шкірки і нарізаємо її тоненькими кружечками.
Крок 4. У підготовлені банки викладаємо моркву і листя.
Крок 5. Часник очищаємо від лушпиння і нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 6. Проробляємо отвори в кожному помідорі.
Крок 7. Начиняємо овочі шматочками часнику.
Крок 8. Фаршировані овочі щільно укладаємо в банки.
Крок 9. Заливаємо продукти крутим окропом і залишаємо на 15 хвилин.
Крок 10. Далі воду зливаємо в каструлю і доповнюємо сіллю.
Крок 11. Сюди ж додаємо цукор.
Крок 12. Вливаємо три столові ложки оцту.
Крок 13. Кладемо горошини чорного перцю. Кип’ятимо масу кілька хвилин і знімаємо з плити.
Крок 14. Маринадом зі спеціями заливаємо фаршировані помідори. Закриваємо банки кришками, остуджуємо їх і забирає на зберігання. Готово!
Як заготовити смачний салат із зелених помідорів в банках?
Домашні салати на зиму – просте і смачне частування для вашого столу. Приготувати закуску можна з зелених помідорів. Продукт вийде соковитим і ароматним. Подавайте разом з м’ясними або рибними стравами.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Помідори зелені – 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Морква – 3 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кріп сушений – 0,5 ч. л.
- Сіль – 40 гр.
- Цукор – 90 гр.
- Оцет 9% – 5 ст. л.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Вода – 1 стакан.
Процес приготування:
Крок 1. Старанно промиваємо зелені помідори, поділяємо на часточки і занурюємо у велику каструлю.
Крок 2. Доповнюємо овоч очищеної і натертою морквою.
Крок 3. Сюди ж кладемо тонкі півкільця цибулі ріпчастої лука.
Крок 4. Всипаємо вказану кількість солі, цукру, чорного перцю і сушеного кропу.
Крок 5. Вливаємо олію з оцтом і воду. Кип’ятимо масу і після варимо на повільному вогні 30 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 6. Соковите частування на зиму із зелених помідорів готово. Розливаємо його по підготовленим скляним банкам, закриваємо кришками і забирає на зберігання.
Засолювання зелених помідорів холодним способом
Щоб зелені помідори в банці вийшли соковитими і хрусткими, приготуйте їх у банку холодним способом. Яскраве за смаком частування різноманітить ваш домашній стіл, подавайте разом із гарячими стравами.
Час готування: 7 днів
Час приготування: 7 днів
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Помідори зелені – 2 кг
- Петрушка – 1 пучок.
- Селера – 1 пучок.
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець чорний горошок за смаком.
- Сіль – 60 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Овочі та зелень промиваємо під проточною водою.
Крок 2. Частину зелені подрібнюємо ножем для начинки.
Крок 3. Гострий перець і зубчики часнику розрізаємо на невеликі шматочки.
Крок 4. У суміш із дрібно порізаної зелені додаємо сіль. Розмішуємо.
Крок 5. На дно підготовленої банки укладаємо гілочки зелені, лаврове листя, горошини чорного перцю і шматочки перцю чилі.
Крок 6. У промитих помідорів робимо надрізи. У них розміщуємо начинку із зелені і солі. Місцями додаємо шматочки перцю і часнику.
Крок 7. Щільно укладаємо помідори в банку і заливаємо їх холодною водою. Закриваємо тару кришкою і ставимо в прохолодне місце на 7 днів.
Крок 8. Через тиждень солоні зелені помідори будуть повністю готові. Пробуйте або ставте на подальше зберігання.
Зелені помідори по-корейськи для тривалого зберігання
Приготуйте зелені помідори на зиму в корейському стилі. Частування вийде соковитим і в міру пікантним, що стане відмінним доповненням до багатьох м’ясних страв. Оцініть простий рецепт для тривалого зберігання в банках.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Помідори зелені – 1,5 кг
- Морква – 2 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Перець чилі – 1 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Насіння коріандру – 1 ч. л.
- Оцет 9% – 60 мл
- Масло рослинне – 300 мл
Процес приготування:
крок 1. Промиваємо зелені помідори і розділяємо їх на тонкі часточки.
Крок 2. Кладемо помідори в миску з ситом і залишаємо на 1 годину для виділення соку.
Крок 3. У цей час очистити моркву. Натираємо продукт на крупній тертці або ріжемо тонкою соломкою.
Крок 4. Очищаємо від насіння болгарські перці. Ріжемо тонкою соломкою.
Крок 5. Подрібнюємо або продавлюємо через прес зубчики часнику.
Крок 6. Розминаємо насіння коріандру в ступці.
Крок 7. Подрібнюємо перець чилі.
Крок 8. Подрібнене насіння з гострим перцем підігріваємо в сковороді з рослинним маслом. Обсмажуємо 2-3 хвилини.
Крок 9. Зелених помідорів у власному соку додаємо інші інгредієнти зі спеціями. Вливаємо оцет, додаємо сіль з цукром і розмішуємо.
Крок 10. Готову закуску по-корейськи розподіляємо по підготовленим банкам. Закриваємо заготовки кришками і відправляємо на зберігання в холодильник.
Дуже смачна ікра із зелених помідорів на зиму
Із зелених помідорів виходять яскраві зимові заготовки. Одна з таких – овочева ікра. Частування вийде поживним і в міру пікантним. Його можна намазувати на хліб або подавати як соус.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 250 мл
Інгредієнти:
- Помідори зелені – 0,5 кг
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Перець болгарський – 3 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чилі – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – 2 зубчики.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Відбираємо потрібну кількість зелених помідорів і промиваємо під проточною водою.
Крок 2. Далі овоч поділяємо на невеликі шматочки.
Крок 3. Яким зручним способом подрібнюємо моркву і ріпчасту цибулю. Тушкуємо їх в рослинному маслі близько 10 хвилин.
Крок 4. Кладемо до овочів підготовлені зелені помідори.
Крок 5. Сюди ж опускаємо шматочки болгарського та гострого перцю.
Крок 6. Посипаємо цукром, сіллю і спеціями. Розмішуємо і тушкуємо на слабкому вогні 40 хвилин.
Крок 7. В кінці готування додаємо шматочки часнику для аромату.
Крок 8. Подрібнюємо вміст блендером до стану дрібної кашки. Знову кип’ятимо масу, варимо 5 хвилин і знімаємо з плити.
Крок 9. Яскрава ікра із зелених помідорів готова. Зберігайте частування в скляних банках.
Мариновані зелені помідори по-грузинськи на зиму
Домашня закуска із зелених помідорів в грузинському стилі порадує вас насиченим смаком і пряним ароматом. Рецепт підходить для зимових заготовок в банках. Спробуйте і оцініть!
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Помідори зелені – 1 кг
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник – 8 зубчиків.
- Петрушка – 1 пучок.
- лавровий Лист – 4 шт.
- Коріандр – 0,5 ч. л.
- Перець чорний горошок – 20 шт.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Вода – 4 склянки
- Оцет 9% – 150 мл
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо зелені помідори під водою.
Крок 2. У кожному овоче робимо надрізи хрест-навхрест.
Крок 3. Промиваємо скляну банку і кладемо в неї лавровий лист і горошини чорного перцю.
Крок 4. Підготуємо інші спеції. Подрібнюємо петрушку, часник і перець чилі. Додаємо до продуктів хмелі-сунелі, коріандр і розмішуємо.
Крок 5. Масою з спецій начиняємо зелені помідори.
Крок 6. Щільно укладаємо начинені помідори в банку.
Крок 7. Заливаємо вміст окропом і наполягаємо близько 15 хвилин.
Крок 8. Обережно зливаємо ароматну рідину. Кип’ятимо її з сіллю, цукром і оцтом. Після розчинення сухих інгредієнтів вимикаємо вогонь.
Крок 9. Закриваємо банку кришкою і стерилізуємо її у великій каструлі з киплячою водою. Тривалість процедури – 10-15 хвилин.
Крок 10. Зелені помідори по-грузинськи на зиму готові. Зберігайте частування в прохолодному місці!