Гострі зелені помідори з часником на зиму
Пікантні зелені помідори стануть яскравим частуванням для вашого столу. Їх можна подавати разом із гарячими стравами. Заготовте овочі по простому рецептом для тривалого зберігання з додаванням часнику.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1 л.
Інгредієнти:
- Помідори зелені – 1 кг
- Часник – 1 головка.
- Перець чилі – 0,5 шт.
- Перець болгарський – 3 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо зелені помідори і розрізаємо їх навпіл. Занадто великі плоди можна порізати дрібніше.
Крок 2. Болгарські перці очистити від насіння і ділимо на половинки.
Крок 3. Головку часнику очищаємо від лушпиння і поділяємо на зубчики.
Крок 4. Промиваємо петрушку і подрібнюємо ножем.
Крок 5. Промиваємо скляні банки і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом.
Крок 6. В підготовлену тару щільно укладаємо помідори. Заливаємо крутим окропом на 15 хвилин.
Крок 7. У чашу блендера занурюємо часник, перець і петрушку. Перемелюємо до стану кашки.
Крок 8. З банки зливаємо настоявшуюся воду і кип’ятимо її з цукром, сіллю і оцтом.
Крок 9. У тару з помідорами укладаємо пікантну суміш спецій.
Крок 10. Заливаємо заготівлю гарячим маринадом.
Крок 11. Закриваємо банку кришкою і ставимо її у велику каструлю з киплячою водою. Стерилізуємо продукт близько 15 хвилин.
Крок 12. Гострі зелені помідори з часником в банку готові. Надсилайте частування на зберігання в прохолодне місце.