Зелені помідори на зиму – 10 ну дуже смачних рецептів заготовок з покроковими фото

Гострі зелені помідори з часником на зиму

Пікантні зелені помідори стануть яскравим частуванням для вашого столу. Їх можна подавати разом із гарячими стравами. Заготовте овочі по простому рецептом для тривалого зберігання з додаванням часнику.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1 л.

Інгредієнти:

  • Помідори зелені – 1 кг
  • Часник – 1 головка.
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Перець болгарський – 3 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо зелені помідори і розрізаємо їх навпіл. Занадто великі плоди можна порізати дрібніше.

Крок 2. Болгарські перці очистити від насіння і ділимо на половинки.

Крок 3. Головку часнику очищаємо від лушпиння і поділяємо на зубчики.

Крок 4. Промиваємо петрушку і подрібнюємо ножем.

Крок 5. Промиваємо скляні банки і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом.

Крок 6. В підготовлену тару щільно укладаємо помідори. Заливаємо крутим окропом на 15 хвилин.

Крок 7. У чашу блендера занурюємо часник, перець і петрушку. Перемелюємо до стану кашки.

Крок 8. З банки зливаємо настоявшуюся воду і кип’ятимо її з цукром, сіллю і оцтом.

Крок 9. У тару з помідорами укладаємо пікантну суміш спецій.

Крок 10. Заливаємо заготівлю гарячим маринадом.

Крок 11. Закриваємо банку кришкою і ставимо її у велику каструлю з киплячою водою. Стерилізуємо продукт близько 15 хвилин.

Крок 12. Гострі зелені помідори з часником в банку готові. Надсилайте частування на зберігання в прохолодне місце.